gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Hendrik de Jong40.32
2Jurjen van der Noord39.74
3Gerlof Hansma39.67
4Dylan de Jong39.67
5Anne Evert van der Veen38.58
6Johan Huitema38.4
7Marco Bakker37.83
8Andries Keulen37.46
9Anne Fahner37.43
10Rob de Jong37.1
11Rob de Jong36.96
12Tjitse Spitse36.89
13Sander Wiltschut35.77
14Eric van Cann35.46
15Oane Kingma35.32
16Rolf Smook33.63

Gezellig drukke sessie op het Poepegat.Helaas was de wind niet zo sterk als voorspeld. Voor het keren van het tij niet genoeg wind, dus vlak voor het keren geswitched naar de W54. De wind trok wat aan en werd constat(er) toen ook de beste tijden gezet. Na afloop werden we getrakteerd op vlaai wat prima smaakte.

Minder wind als voorspeld, maar toch leuk kunnen surfen. Duurde wat lang voordat het waterpeil zakte, uiteindelijk was het laagste punt pas 1 uur na astronomisch. Hierdoor wel lang kunnen surfen.

Bedankt voor de vlaai Sander & Erik.

Minder wind als voorspeld, maar toch leuk kunnen surfen. Waterstand wilde maar moeilijk zakken, uiteindelijk werd het laagste punt 1 uur na astronomisch peil bereikt, waardoor we wel lang konden surfen.

Bedankt voor de vlaai Sander&Erikyes

Vandaag weer een sessie op het poepegat 1e bank.

Het was gezellig druk op het water en de kant, zelfs uit het limburgse kwamen een paar surfvrienden over, en met een lekkere verrassing na het surfen.

Gisteren schijnt de bank sneller geweest te zijn, vandaag was het een beetje af en aan en zoeken naar waar je de runs neer moest zetten en waar je moest opstarten.

Maar ik ben wel tevreden met deze tijden, in deze omstandigheden bevalt mij de tectonics hornet mij heel erg goed, heel stabiel en zonder spinouts in de toch wel lastige chop die er stond.

 

Sessie 60: twee setjes opgetuigd; de W54 met de 7 meter en de W44 met de 6 meter. Eerst 1 rak met het grote spul gevaren, maar dikke wind, snel terug. 1 rakje gevaren met de W44 maar de wind speelde "verstoppertje":-) Teruggedreven naar basiskamp. weer het grote spul, kon de draai naar snelheid niet helemaal vinden, dan maar een alfa. Altijd mooi om op het wad te varen!

Tweede sessie van het weekend op het altijd mooie wad.

Stond vandaag met de 6.3 helaas wat underpowered. Downwind te weinig druk om door te versnellen.

Desondanks een super weekend met 2 fantastische surfsessies.

Great morning session on Poepegat. The wind was quite square and not as strong as we had hoped. Also speeds were lacking a bit. I'm blaming too little TOW lately ;) 

But enough wind fortunately to blast back and forth for a couple of hours, so good fun!

haakse baan, tam windje ik kreeg het er vandaag niet uit! waar henderik de vlagen vandaan haalt weet ik echt niet!

 

7.0+W54 was te groot, 6.2+W44 was te klein..toen maar weer de grote set. Over de hele sessie gezien was dat de beste keus, maar in de hardste vlagen niet. Verder was het druk en gezellig. De vlaai na afloop was fantastisch. Ik stel voor dat dat traditie gaat worden. 

Heerlijke dag uitgekozen voor een eerste "wad" sessie! Wind was wat aan/uit maar prima voor een eerste keer. Damn wat is iedereen snel....Met speciale dank aan gastheer Hendrik en voor de gezelligheid van iedereen. Voor herhaling vatbaar!

Groeten Eric.

Vandaag voor het eerst op het Poepegat. Mooie plek. Leuke mensen en heerlijke vlaai van Limburgse gastsurfers. wind viel wat tegen helaas, maar lekker gesurft. Zelfs nog NM van 63+. Cheteraf nog even een visje gegeten met Johan, Hendrik en Anne.

Korte sessie. Heb te lang gedaan over de keuze van board, zeil en vin en moest bovendien al weer vroeg van het water af. Dat laatste was wel jammer want het begon op het laatst juist lekker te lopen, de laatse twee runs waren veruit de snelste.

Gisteren door gastheer Hendrik en Eric een mooie wadsessie kunnen toevoegen! Een heleboel valt hier nog te leren en in ieder geval moet de volgende keer niet de keus op de kleinste zeilmaat van het hele peloton vallen. Maar af en toe één zijn met de natuur en de kans op zwemmen met de zeehondjes wou ik mij niet laten ontnemen wink.

Grtz. Sander.

ps. Eric mooie mijl.

Wederom een mooie dag op het P'gat.

Repost with suunto to compare with GT31

Heerlijke dag uitgekozen voor een eerste "wad" sessie! Wind was wat aan/uit maar prima voor een eerste keer. Damn wat is iedereen snel....Met speciale dank aan gastheer Hendrik en voor de gezelligheid van iedereen. Voor herhaling vatbaar!

Groeten Eric.

AVANTI