Gps-speedsurfing

Registreren

 

Indien je lid wilt worden van onze gemeenschap dien je jezelf te registreren. Je kunt ervoor kiezen om normaal lid of “Premium Member” te worden. Het “Premium Member” geeft je de mogelijkheid om gepersonifieerde zoek opdrachten te geven. Doormiddel van het “Premium Member ”support je tevens de website en kunnen wij de service blijvend verbeteren. Indien je lid wilt worden dien je in te loggen onder: mijn GPS. We vragen je vriendelijk om je eigen naam te gebruiken. De rest wijst zich vanzelf. Je dient het materiaal wat je denkt te gaan gebruiken en de spots waar je wilt vraen toe te voegen. Op ieder gewenst moment kan je materiaal en spots weer verwijderen voor het schoonhouden van je gegevens.

 

Rankings

 

Verschillende soorten rankings zijn door ons opgezet; je vindt ze onder het drop down menu “rankings”. De overall ranking die aan de rechter kant van de de home page wordt getoond is de 5x10 seconden ranking.  In “rankings” kan je ook selecteren op land, merk, zeilmaat, etcetera. In de “mijn GPS”sectie kan je door selecteren naar de door jou gewenste informatie.

 

Hoe meten wij snelheid

 

Een GPS meet werkelijke snelheid: afstand over tijd, een groot voordeel ten opzicht van video timing waarmee je alleen de benodigde tijd kunt meten om van punt A naar punt B te gaan. Video timing kan de gevaren route niet controleren. Vroeger werd speed gemeten met behulp van stopwatches, daarna werd er overgegaan op video timing en nu worden door het controlerende orgaan bepaalde Trimble GPS apparaten toegelaten voor officiële recordpogingen. We vinden dat het de hooste tijd is om bepaalde portable GPS apparaten toe te laten aangezien de betrouwbaarheid aantoonbaar net zo goed is als video timing.  Tijdens officële record pogingen stelt het organiserende orgaan dat de snelheden projected (van punt tot punt) moeten worden getoond. Aangezien dit een website is die puur is gericht op de fun wilden wij zo dicht mogelijk blijven bij de oorspronkelijke speed gedachte: varen waar en wanneer je maar wilt en in welke richting je maar wilt. Indien iemand harder mocht gaan dan het officiële record kunnen we indien nodig ook de punt tot punt meting tonen. De software programma’s staan dergelijke metingen toe.

 

Hoe is de ranking opgebouwd?

 

Een GPs meet de afgelegde afstand iedere seconde. Binnen een tijdsbestek (bijvoorbeeld 2,5, 10 of 20 seconden) kan de gemiddelde snelheid worden gemeten. We baseren onze rankings op dat gegeven. Zoals gezegd tonen we ook de traditionele, aan afstand gerelateerde rankings en we hebben besloten die over het gevaren pad te tonen. Uiteraard is een topsnelheid over 2 seconden spectaculairder dan een 10 seconden run aangezien je meestal een hogere snelheid zal zien, maar omdat we de geluk factor zoveel mogelijk wilden uitsluiten hebben we besloten dat de 5x10 seconden ranking onze hoofdranking is. Door de 5x10 ranking te gebruiken als belangrijkste ranking kunnen we ook een duidelijk onderscheid maken tussen de “outright record” pogingen en de “fun”rankings die wij tonen op onze site. De 5 beste runs moeten worden gevaren op dezelfde spot en op dezelfde dag om mee te tellen voor het klassement.

 

Wat is een run?

 

Per run kan ere en snelheid worden neergezet. Aangezien e kunt varen waar je wilt met je GPs (in tegenstelling tot een video getimed speed baan of slalom baan) zijn er bepaalde beperkingen. Ëén run is geldig per gevaren afstand over één boeg.

 

 

Hoe voorkomen we valsspelen?

 

Om te beginnen gaan we ervan uit dat iedereen volwassen genoeg is om het spe eerlijk te spelen. We hebben echter wel wat checks ingebouwd om valsspelen te voorkomen. Onze gps-speedsurfing.com “Speed Time Keepers” overzien alle binnenkomende data:

1 Iedere sessie die wordt toegevoegd kan altijd worden opgevraagd voor verificatie door de Time Keepers (zorg er dus voor dat je de files bewaart!)

2 Sessies kunnen op ieder willekeurig moment worden opgevraaagd.

3 Persoonlijke record worden altijd geverifieerd voordat ze worden opgenomen in de ranking.