gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Vincent Valkenaers34.75
2Fer van der Plas34.52
3Marco Hermes32.15
4Benjamin Verdin31.75
5Gerwin Slingerland31.49
6Tom De Pauw31.32
7Tim Aerts31.24
8Tim de Wilde31.14
9Dennis De Pauw31.13
10Wesley Deleye30.86
11Benny Leers30.15
12Koen Onderbeke30.07
13Marco Hermes29.79
14Dirk Hacha29.77
15Kurt Van Holderbeke29.7
16Robin Blondeel29.28
17Tim Laureyns28.94
18Walter de Schrijver28.71
19Pat Erauw28.24
20Yves Wynen27.88
21Patrick Lievens26.72
22Marc van Gool26.18
23Marc Segers26.15
24Philippe De Kort17.52

stop en go zeer vlagerig achter het eiland.

eigenlijk alleen wat halve wind gevaren.

leuke dag, thnx Benjamin voor het aanmaken van dit event.

snelheid kreeg ik er niet in vandaag, dikwijls opgekruist tot tegen de dammaar bij het afschieten telke maal teweinig druk in het zeil...maar ga niet klagen, al ben ik de laatste voor mij was een geslaagde dag.

 

en ondertussen een pr op de afstand wat verbeterd , voel het wel in mijn onderarmen

 

en ondertussen 3300 ckal verbrand

Belgian Allround GPS Speedevent

Nice day with many participants !! Wind was not very strong, but it was nice cruising in the sun. Condition is ok today (+200 km day), performance was not so good today. Changed alot of things, but couldn't find the proper trim. Tried however for the first time an hour, but only had wind during first 20min. But small pr anyway.

Did 4 of my 5 runs after i reached 200 kms but then I lost my watch in the water and was really pissed off. I was wearing that watch for 25 years now 24/24 and survived many crashes... Couldn't find the mood to continue even with the increasing wind...

I saw many guys with distance records today: Congratz to all, but... just to remind you that distance is not included in the allround ranking ;-) I don't know if it's a pb for me (close to i guess)

Thanks you guys for the great support and atmosphere. Maybe next year we could plan 4 different days to eliminate the factor 'luck' (1 day discard).

Do not forget to add the event (same way as you add your gear and spots).

Results will be online (here, fb group, forum) tuesday evening so you have still some time to post the results...

Prachtige dag aan de trijnbaandijk, in het begin wat vlagerig maar achteraf goed gepowered met 7.3!

Eindelijk nog eens met Walli samen in de bandjes gestaan, TOPDAG!

Het was een leuk dagje, ondanks dat de wind het hier en daar liet afweten. Leuk om de belgische speedsurfers eens samen te zien varen dat alleen was al heel leuk.

Ik heb de sonntag fin sl-p nog eens een kans gegeven. Een hele goeie vin in de chop maar niet zo een snelle vin, mijn board lifte niet genoeg ivm de c3 stings die ik normaal vaar. De mastvoet helemaal naar achter geplaatst en dan nog niet genoeg lift.

Lekker !

Het uur was hard werken in de chop, toch een kleine PR, hetzelfde met de alpha ;-)

Leuk initiaf Benjamin!!!

Alleen beetje jammer dat de wind niet sterk genoeg was om echt mooie cijfertjes te halen.

Voor de rest wel topdagje

Toch hele dag wind en surfen in het zonnetje, wat wil een mens nog meer.

Voor het eerst surf ik +100km.

Mijn uur heb ik ook verbeterd ondanks dat ik best veel stilstond na gijp.

Heerlijk dagje (zon en wind)

Falcon liep weer super.

156 km 

Yves, check uw uur en het mijne :-D Hoe los je dit op Benjamin .. ? Leuk initatief trouwens !!

de 3de sessie met een lege gps-batterij crying

leuke sessie met al dat volk veel km's gedaan vandaag de wind was niet zo sterk als we dachten maar heb er toch het uiterste uitgehaald zeer tevreden met het rezultaat 

zeker met de alpha met zoon groot board :)

Geen toptijden, maar wel een goeie surfdag :)

Eindelijk nog eens op het water gestaan met de vrienden

 

Nog een mooie opkomst voor de B.A.G.S. :)

Eerste keer Hompelvoet in kader van 2014 Belgian Allround GPS Speedevent. Door de chop naar de dammetjes(3km verder) en bij de eerste gijp harde krak in giekkopstuk. Terug gesurft op safe en aan de kant ff de schade bekeken.  Dit leek nogal mee te vallen en terug naar de dammetjes gevaren maar toen bleek dat de giek speling begon te geven. Wijselijk terug naar de kant aangezien de wind side off-shore stond.  En heb maar 1 giek 200-250 dus wie er 1 kan missen : ik neem hem over(carbon graag). Mooi evenement Benjamin met toffe sfeer yes.

Op een vrij ernstige medische site had ik volgend advies gelezen mbt. tennis- en golfellebogen: "rust, en de uitlokkende factor vermijden". Na 3 weken relatieve rust en niet surfen (de uitlokkende factor van mijn golfelleboog links) dacht ik dat het nu wel weer kon. Niets van. Al van bij de eerste gijp linksom was het prijs: vlijmscherpe pijnscheuten in die ontstoken pees... weer. Toen ik na een tiental gijpen een manier had gevonden om te gijpen zonder met de zwakke linkerarm het zeil over te moeten trekken was het kwaad natuurlijk al geschied. Nu terug naar af dus, revalidatie mits minstens 1 maand zelfopgelegde rust en "de uitlokkende factor vermijden" sadsad.
Verder was het een fijne dag met nog nooit zoveel wagens op de dijk trein baan startplaats. De oproep van Benjamin, die dit event had afgekondigd, was dus vrij massaal opgevolgd door de 3 Belgische teams, op zich welbijzonder iedereen samen te zien. Alleen wel spijtig dat hij niet zelf de kop van de ranking voor zijn rekening mocht nemen. Zowel de gevestigde Belgische waarden als de aanstormende nieuwe lichting waren goed vertegenwoordigd. Er was blijkbaar tevens een subevent gaande geweest "om ter vroegst aanwezig zijn", maar daar weet ik niet het fijne van, zou dat wel eens willen vernemen van anderen. 
Zelf maar matig gevaren, dat 113L + 7.1 "formula"tuig (waar ik de voorbije maanden best fijn mee gevaren heb altijd, maar het gezeul eraan is dus de reden van huidige overbelasting) vraagt toch teveel energie. Alpha in de middle of the pack en kwa speed zoals gewoonlijk min of meer aan de kop van de hekkensluiters. Af en toe het scherpvaren wat bijgespijkerd door achter een ouwe surfer uit het Gentse te varen ;), die me vanuit het niets steeds weer voorbij stak, maar verdiend natuurlijk. Toch een uurtje of twee af en toe vette vlagen pakken onder Hompelvoet in de zon, waarbij echter het board toch niet goed los kwam en/of niet genoeg druk ontstond - was niet de enige die dit ervaarde blijkbaar. Daarna nog die verdomde klotsbak door weer naar de kant, de wind was daarbij dan nog eens een tikje Westelijk gedraaid, zon in de ogen... niet het leukste moment van de dag.
Afgesloten met het vervaarlijk diep uitgegraven konijnehol van Marco's hond dicht maken en de paar achtergelaten lege blikjes en drankbrikken te laten liggen (als voorbeeld) (ieder kijkt natuurlijk best in eigen boezem wat dit betreft, maar zomaar afval achterlaten, daar kan ik zelf toch niet bij eerlijk gezegd)
 

1e sessie.

Lekker om weer op het water te zijn...

Helaas blies het ductape uit m'n zeil zaardoor ik naar de kant moest om te plakken... :-}

2e sessie.

Na een halve rol tape verder..... Nog even het water op met de 127 voor de veiligheid.

Jezus wat loopt dit board toch heeeeerlijk... Helaas hield de "reparatie" niet en moest ik afbreken.

Lekker middagje.

topdag, eerste keer de 100 km gehaald samen met buddy Benny

mooie runs kunnen maken , mooie snelheid

goede combi

eerste deel zeil iets te bol , tweede sessie iets vlakker en dan mooie runs gemaakt,controle was top!

sorry Dennis, heb mijn file moeten herrekenen ... had 39.3 gemiddeld op de gps staan na 1h40 dus dat uur kon niet kloppen, wist dat dit +- 2 km meer moest zijn op het beste uur. allé het was dan 1.5 km meer, een mooie 22 knots ...

Wegens "niet te missen" familiefeest had ik van thuis uit de verplichting mee gekregen om reeds om 12.00h terug thuis te zijn. Om mijn TOW toch te maximaliseren was ik zaterdagavond reeds vertrokken om terplekke in de auto te overnachten.

Gelukkig waaide het vanaf zonsopkomst net hard genoeg om de JP 68 en de Loft 7.8 meestal in gang te houden.

Natuurlijk het grootste en beste deel van het toffe speedevent gemist (niet in het minst de surftalk met zoveel aanwezige speedmates), maar samen met Benjy in het ochtendschemer, op een verder schijnbaar volledig verlaten Grevelingenmeer, de debatten openen had ook wel ietsyes

thanks Benjy voor het organiseren van het event.

Thanks Bennie voor deze leuke speedmeeting.

Het liep vandaag absoluut niet zoals het moest zijn. Waarschijnlijk vin te klein gekozen, kreeg het board absoluut niet los op het vlakke water. Beter mischien mijn oude getrouwe SL silver 39 genomen zoals altijd in combinatie met de 7.8.

Ook de gelegenheid gekregen om iets nieuws te proberen. Yes in love it ! Time for a change.

Voor 'goede' resultaten had ik beter met 7,9 gevaren maar ik kon het niet laten om men nieuwe 7,0 racing blade te testen. 

Resultaten 2014 Belgian Allround GPS Speedevent => https://www.dropbox.com/s/g0peear8rtq5jek/BAGS%202014.pdf?dl=0

Vincent Valkenaers
Benjamin Verdin
Tom De Pauw
Dennis De Pauw
Benny Leers
Tim Aerts
Wesley Deleye
Koen Onderbeke
Tim de Wilde
Dirk Hacha
Kurt Van Holderbeke
Tim Laureyns
 (*) Yves Wynen
Robin Blondeel
Walter de Schrijver
Pat Erauw
Patrick Lievens
Marc Segers
(*) Marc van Gool
Philippe De Kort

 

NEILPRYDE