gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Luc Salomons38.27
2Martin van Meurs37.32
3Willem Jan Heutink36.26
4Robert Seinen35.44
5Michel Meijer35.41
6Rob Allersma34.1
7Pieter Rietveld33.93
8Gerwin Heeringa33.83
9Frank Heinen33.43
10Jurgen Verdurmen32.62
11Eric Wind32.5
12Jens Salomons32.07
13Marco Baaijen31.76
14Aart Veerman31.49
15Miguel Agerkop31.43
16John Overmeer30.92
17René van der Weijde30.24
18Ton Nipshagen30.2
19Asse Visscher29.9
20Marcel Smit29.65
21Kees van Schaik29.54
22Ennio dal Pont29.09
23Gijs van Driel28.96
24Gerard Buitenhuis26.46
25Max Baaijen25.15
26Johan Geelhoed23.48
27Juliska van der Plas23.06
28Frederik Schukken22.6

verrassend windje na de bui van 15:00. Rond 15:30 volle bak!

Motto van vandaag: geen gelul, Frans en Eric varen met een 7 nul.

Thuis twijfelen wat zal ik meenemen, zonder mijn hele auto vol te proppen, voorspelling was onzeker.Voor grote spul gekozen. Wind werd nw en nam flink toe, 7.8 was af en toe te groot, had maar 2 kg lood erbij gedaan, dit is te weinig, kom gewoon gewicht tekort om alles meer te laten vliegen. Volgende keer meer lood, zeil iets meer downhaul, dan kan het nog wel wat harder.Vanzelf niet ontevreden, max: 67.2 km/u.

Helaas zat de GT-31 weer vast waardoor er veel data niet is vastgelegd. Het wordt tijd voor een alternatief. Trouwens gek om mee te maken hoe de wind in enkele seconden van  Zuidwest naar Noordwest. Veel regen.

 

Fianally a Monster day again. The board felt great in combination with the uFO 34. It's funny how such a big board with massive tail is this quick.

I switched too soon to the Loveamchine 54 in combination with a 6.3. I should have stuck to 7.1, but it was a nice test anyhow. As Luderitz preparations are in progress I cannot wait to test hte concept in overpowered pure speed conditions. For a moment it looked as if nice test conditions would stay but the wind dropeed just too much. But not much to complain after a nice afternoon on the Monster.

De wind was al een tijdje gedraaid toen ik aankwam. Nog 3 snelle runs kunnen maken, daarna werd de wind snel minder. Toch nog een lekkere opwarmer voor morgen.

Woooowww!! Kan me niet herinneren dat de windmachine zo abrupt draaide en toenam in kracht!

Hurray! Wat een kadootje. Lekker gevaren, MXR-vin doet het erg goed!

BIG KAHUNAAAAA!!!!! Bij aankomst weinig wind en uit het zuiden, dus maar de 7.8 opgetuigd met de 115, plotseling kon je de windmolens zien draaien naar het NW, gevolgd door een enorme windtoename, op dat moment was 6.3 of 7 meter beter geweest, maar besloten om door te varen met de grote set, veel vlagen gehad waar ik geen andere keuze had dan downwind varen, want halve wind werdt je er uit geblazen. nu ook de plaatjes achter uit het board gehaald, wat een verschil, board loopt goed los, en veel harder.

Lekker gevaren vanmiddag. De 6,3 was af en toe best groot in de vlagen. Maar ben erg blij met mijn 65 max. 2 sec. smiley

Toen ik aankwam op Horst was de wind nog ZW en lafjes dus de 7,8 maar opgetuigd. Aan de windmolens aan de overkant konden we mooi zien dat de wind draaide dus het water opgegaan. In de muur van regen en wind was het super knallen over het nog supervlakke water. De wind nam steeds meer toe en al snel een 67,5 max en 63-64 runs op de gps. De wind nam nog een tikkie meer toe en het werd Big Kahuna surfen maar dat vond mijn enkel niet echt fijn dus omgetuigd naar 7,0. Errste run volle bak en direct een zeventiger. Aangezien de richting NNW was mij vanaf de boulevard richting Horst laten knallen om een supermijl tezetten. Begin ging lekker maar ook dit trok mijn enkel niet. Effe een praatje gemaakt met Willem Jan en opeens voelden wij allebei een rilling op de rug en wisten we het. Barry van Lingen was gearriveerd dus als de sodemieter naar de kant gegaan. En raad het de wind was binnen een kratier minimaal.

Top middagje. De combi Warp 7,0 en FF89 liep goed. Blij met de 5x10 sec AVG. Daarna een aantal Alpha's gedraaid en een nautical poging gedaan. Pakte allemaal goed uit.  Jammer dat het maar een uurtje of 2 echt goed waaide, maar vooraf had ik hiervoor getekend!

het was weer een leuke surfdag

Apart dat de wind in een keer zo omsloeg. Stond met 7.0 veel te groot, tijd verprutst met omtuigen. Verder ben ik erover uit dat de slingshot geen succes is onder de falcon 85, leuk geprobeerd maar is meer voor mijn haleakala... morgen?

Gestart met de ISonic 97 met de Avantyi 7,7 in een vlagerig zuidwesten windje. Na een tijdje draaide de wind in no time naar noord west en nam behoorlijk toe. Toch maar snel de Speed 54 met 6,1 opgetuigd. Dat was wel weer even wennen, en het duurde even voor ik weer de trim en het juiste gevoel te pakken had dus wat van de betere wind verspeelty, maar daarna liep het weer lekker.

De wind stak toch nog even een paar uurtjes op en dat maakte het ondanks de regen, de moeite waard.

Grtote set opgetuigd gezien hoeveelheid wind. Ik was net het water op toen de wind draaide en de kraan open ging. Dus meteen maar terug om om te tuigen. FF 102 en 6.4. Voor het eerst hier mee gevaren dus nog wel even wennen, net als een giek met trimsysteem. Vin was aan de kleine kant maar toch een mooie max waar ik tevreden mee ben, Helaas zijn mn 10 sec runs nog steeds te kort. 5e run is jammer voor het gemiddelde. Toch even lekker gevaren.

windrichting was goed voor het uur.

alleen jammer van het winddipje op 45min van het uur

Prima vermaakt vanmiddag op het water, eindelijk weer eens wat wind. Leuk opwarmetje voor de komende dagen.

Lang geleden dat ik weer een 6,6 gevaren heb @ Horst. Helaas was de vin keuze niet goed voor de gegeven omstandigheden.

Ben wel blij met de 4 snelste runs. Nu nog zorgen dat de langzaamste van de vijf wat meer in de buurt komt van de andere runs. 

Helaas de meeste wind gemist. En dit maal niet te vroeg naar huis gegaan. Ik wilde wel maar de wind was op, dus eigenlijk weer een verkeerde keus (lees je dat "IT"?) Al met al weer een lekker surfdag.

cool

Na 2 maanden alleen Formula gedaan te hebben was het wel weer even wennen op de slalom. In het begin nog met de 8.6 gevaren maar toen de wind in één keer omsloeg en harder ging waaien omgetuigd naar de 7.0. Eind van de middag nog een uurtje gevaren met de iSonic101 en de 7.7.

Vanaf maandag gaat het stormen!!!

Wat een vieze regendag, ondanks dat toch even het water opgegaan, maar de win werdt al gauw minder en de 4,7 was toen te klein. Gauw vergeten deze natte dag.

ja ja wie had dat verwacht, ik in iedergeval niet. de wind draaide ineens van ZW naar NW en de kraan ging ook aardig open, dus de Manta samen met de KA koyote 5.9 opgetuigd en lekker wat rakken kunnen planneren tussen Horst en Harderwijk. en de regen?? ach tis maar regensmiley          was gezellig aan de kant en op het water. CU@HORST

Net de beste wind gemist angry Maar toch nog wel lekker gevaren.

Kon mijn draai niet vinden vandaag. Setje voelde op zich wel goed, maar mijn armen waren weer eens drama. Nog wel wat korte downwindrunnetjes gemaakt, maar echt fatsoenlijke runs zaten er niet tussen. Ook te veel tijd verspild met de gedachte dat de wind nog wel even zou blijven staan.

4x PR smiley

Topdag met bijzondere omstandigheden. De track laat goed zien hoe vreemd de wind draaide.

Goed gevaren ook van mijn jongens! Paar keer een mijl met ze gevaren.

lekker dagje met ineens draaiende wind die best wel chill was :)

Dagje met 7,8 varen voor het eerst, ging ineens stormen en toen maar foto's maken

SURFCENTER