gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Kees Heuvelman34.1
2Edwin Harteveld33.76
3Barry Klasens33.05
4Michel Meijer32.74
5Rob Allersma32.2
6Richard Lutter31.65
7Jan Hattuma31.57
8Hans Kleingeld31.04
9John Overmeer31
10Kees Jaket30.95
11Edwin Littooij30.22
12Peter Vernet30.13
13Adam Bakker29.97
14Alex Pathuis29.9
15Stijn Pontfoort29.87
16Eric van Cann29.6
17Kees van Schaik29.41
18Marcel Smit29.32
19Aart Veerman28.92
20Gijs van Driel28.78
21Frank Langhorst28.05
22Peter Vernet27.72
23Ton Nipshagen27.65
24Jan Broekhuizen27.39
25Frans Schroder27
26Jan van Oostrum26.49
27Rene Stoel26
28Rudi Hekman25.94
29Raymond Ijsselstein25.76
30Arjen Mol25.7
31Janny Beimers25.64
32Juliska van der Plas25.2
33Camiel Huijzer23.94
34Bas Bruins23.28
35Roland Herwijnen23.15

WInd begon rustig en draaide steeds meer richting naar het Noorden om telkens wat toe te nemen. Veel fonteinkruid aanwezig waardoor er telkens wel een sliert aan de vin zat. Zal over een maand wel verdwenen zijn. Het kranswier is al dikker als voorgaande jaren wat dus veel beloofd voor de komende maanden. Helaas andere verplichtingen anders had het nog wat harder gekund(denk ik). Maar toch een topsessie.

Zelden zo lekker gevaren, set liep perfect. Minder was het wier .Alle runs maar vooraan gemaakt omdat op het vlake gedeelte gelijk wier aan de vin zat. Sessie van 11:00 tot 13:00.

Onverwachts meer wind dan verwacht!

Bedoeling was om wat vinnen te testen onder de Naish GP 110 icm met Loft 7.8,

De vinnen waren door beachcenter ter beschikking gesteld(bedankt nog Eric). Aangezien de wind steed meer toenam toch maar 7.0 opgetuigd en op de falcon 90 gaan varen. Falcon 89 2012 was in de chop een betere keuze geweest, maar die lag thuis in de garage. Al met al een heerlijke dag.

 

Nw en speeden op Horst, kansloze missie met die drukte en die kiters.Doek nooit meer ga wel weer bij de boulevard varen.Tijden zijn slecht.Wel goeie wind en 7.0 op de 4.60 was ook goed.

Lekker begin vd middag sessie.

Veel last van wier achter het dammetje.

Wier? Geen last van gehad wink.

In de ochtend even de 104 met 35 gevaren. De wind nam wat toe, dus de 89 met 33 gepakt. In beide gevallen steeds het gevoel dat er wat  wier aan de tip bleef plakken (wat volgens mij ook steeds het geval was).

Eenmaal op de kant voor een bak koffie, vroeg Marcel of ik toch eens een wiervin wilde proberen. Na wat twijfelen ... toch maar gedaan. Ben geen wier-vin-fan maarhum, de mXr Weed Speed is er 1 die je eigenlijk gewoon in je kratje moet hebben laugh... !

Oke, hoogtelopen is gewoon minder, dat moet je voor lief nemen, en halve wind loopt het niet zo los / vrij als een rechte vin. Downwind powered-up, heb je niet eens in de gaten dat je een wiervin vaart! 1 erg lekkere vlaag kunnen pakken ... nice smiley. Wel grappig, kon tot in het riet doorvaren ... opstappen zonder wierplukken ... en toch af en toe kijken of er wat aan zat ... niet dus ... heerlijk!

@Marcel, bedankt voor het lenen! Volgende keer nog even een 26-er proberen want volgens mij is dat de maat die ik wel kan varen met 7,1 (en dan ook met 6,3 en misschien zelfs ook wel icm 7,9 ... one-fin-fits-all voor de FF89 denk ik cool). @Martin, ik ben om wink. @John, ik denk dat je me vandaag te pakken hebt cheeky ... had veel eerder meer downhaul moeten gebruiken.

Deze maand was een goeie om wat afstand in te halen, 1023km in de maand Juni gelogd cool

Even lekker een paar rakkies gemaakt in de zon. Hans, bedankt voor het lenen van de vinnen, topservice!

Lekker dagje, wel erg vlagerig en ik had groter kunnen optuigen, maar toch mooi, zonnetje en niet koud.

Nog net een stukje met wat wind kunnen pakken vandaag. Erg vlagerig en liever een boardje met meer volume gehad, maar ja die heb ik niet... Voor het eerst met de Vapor 2012 gevaren, met verkeerde mast, maar zeil voelde super.

Na de nieuwe Maui ultra uitgetest te hebben, idiaal voor laag water in de winter en voor wier,

de wiervin weed duo 28 van lessacher er onder geplakt, en lekker de hele middag aan het crousen geweest.

heerlijk met het zonnetje erbij,

was gezellig aan de kant en op het water.

CU

weed vin is niet mijn ding, echt lekkere vlaag downwind niet gehad, volgende keer beter,gezellig dagje horst. weer.

Topmiddagja! Ging pas ca 12.30 uur het water op, maar de wind bleef gelukkig redelijk constant doorwaaien, en zakte pas echt in tijdens het aftuigen. Tsja, het wier was best irritant, maar ik had meer zin om met de Katana te varen dan met een wiervin. 

Wat een fatatische dag was dit, zon en wind, doe mij de hele vakantie maar van deze dagen. Echt heerlijk gevaren met de 3S 96 en de Kult 5,8. En eindelijk weer eens wat km,s gevaren. Het was weer gezellig aan de kant en op het water en ook helemaal niet druk op het water, Toppie

Vandaag klopte alles. De trim van het zeil klopte na een klein beetje meer downhaul en de mXr weed speed deed zijn werk uitstekend. Jammer dat het me niet lukt om alle runs even snel te maken. Maar dat komt nog wel. Kortom: Wat een heerlijke surfdag. smiley

Was weer gezellig met John, Armand, Juliska, Ton, Janes, Rons en Astrid.

Prettig weekend.

cool

heerlijk gesurft met de grote set

Meer zon en wind dan voorspeld dus een geslaagde surfdag.

Heerlijk gevaren vandaag. Vroeg vertrokken en even na 10-en op het water. De wind kwam nog lekker door! Uiteindelijk 90 km gevaren, waarvan bijna 80 km planerend. Binnenkort maar eens een aanval doen op de 100 km barrieresmiley!

Aanvankelijk liep het super met de FF91 en de Tr4 6.6. Vrij snel al een run van 63 middenop.

Daarna werd de wind zwakker en het geklungel sterker. Veel gewisseld, wiervinnen getest, enz.  Nog vastgelopen op een wierveld met een katapult als gevolg.

Niettemin een mooie surfdag

Meer wind dan verwacht en heerlijk het zonnetje erbij.

Mijn nieuwe Gun Vector 8.0 de hele dag goed kunnen houden, eerst met de Naish Sp 110 met de MXR weed speed 32 eronder die ik mocht testen van het Telstar beach center.

Dus een klein beetje trim en verstel werk aan de combinatie zeil /board, wat zo gepiept was en toen liep het gelijk goed, snel, licht en in balans.

Een wiervin die alles kan als je de trim van het zeil en board goed heb. En dat was blijkbaar goed want ik heb nog nooit zo hard gevaren met een 8.0.

  Dus zowel het zeil als de vin zijn goed gekeurd.

Later nog de oude Hyfly met de 32 lessacher eronder en heerlijk aan het cruisen geweest, weer ruim 100 km.

Gecombineerde track .

Dat was onverwacht lekkere wind zeg!

Vanwege het wier maar eens een vreemde combo geprobeerd. Een SX-L (75cm breed) met een MxR Ufo30wide 10% van 30cm....Eigenlijk dus behoorlijk klein, maar het was deze of mijn 42cm. Daarmee is eht nu echt gras maaien. Vandaarde poging met de ufo. Ik moet zeggen dat het me totaal niet tegen viel. De sx heeft van zichzelf al redelijke board lift en dat werkt beter dan de combo met de Manta69. Er moet voldoende druk staan in je zeil en dan kun je ook upwind. Ik moest wel mijn houding aanpassen. Dieper in de achterste voetband en iets meer op de vin ipv zijwaarts. Ruime wind vaart het super. Dan hoop je echt op een turbo vlaag. Helaas heb ik die niet gehad, maar desondanks toch redelijke snelheden. Straks met een smaller 100l board moet het helemaal een leuke combo worden met deze vin.

Meer wind dan verwacht! zonnetje kwam ook nog even kijken.cheeky

Vroeg daar en vroeg weg, voor het eerste met de 7,8 op de 102 met een 35 vin, was ook wel even wennen en had wind nodig om (uit het wier) weg te komen. Blij dat ik gegaan ben!!! Lastige wind om speed te varen, dat kwam bij mij niet echt uit de verf vandaag

Errug lekkere dag!

Vanwege het wier gekozen voor 32cm en 7.0m. Beetje aan de kleine kant maar 36cm was zeker geen optie.

Zonder wier waren de runs best lekker en goed maar tjonge jonge wat een troep in het water zeg. Toch een paar runs verpest door groene glibbers.

Verder heerlijk zonnetje en gezellig met Ed op t water. Goede laatste run Ed !! 

Dankzij Huub vandaag 2x een starboard isonc (93 en117) kunnen uitproberen. Een mooie ervaring. Veel wier, wat het lastig maakt om goede runs te maken. Toch wel lekker gevaren en veel gekletst...mooi dagje.

Heerlijk gevaren. Vanochtend vroeg vertrokken met als doel een nieuw boardje te scoren maar dat werd niks. Voor de zekerheid wat spullen in de auto gegooid en waarempel de matige guru voorspelling kwam niet uit en even langs Horst gegaan. Op het vlakke stuk ging ik flink op mijn plaat door een grashoop, en daarmee was ik klaar met runs dicht bij de kant. Heerlijk wind en zon en lange runs richting Harderwijk.

Lekker gecruised. Wiervin voor het eerst weer gebruikt. Was wel nodig jammer genoeg. Mooie dag.

Hey Richard, je bent een dag te vroeg met posten voor de Weed Speed Race, de periode is 30 juni t/m 1 december. Zou je aub het event in je posting willen verwijderen, thx!

het liep niet het board bleef maar plakken hoop dat ik dit setje eens aan de praat krijg

Gezellige Windsurfing.nl Meeting gehad!

Heerlijk gevaren met het onverwachte zonnetje erbij, graag meer van dit soort dagen :)

NEILPRYDE