gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Jurjen van der Noord40.38
2Gerlof Hansma39.91
3Peter de Wit39.88
4Marcel Braas39.78
5Ferdinand Rikkers39.66
6Anne Evert van der Veen39.22
7Jeroen Labots38.2
8Luc Salomons38.18
9Johan Huitema37.6
10Robert Seinen37.27
11Michel Meijer37.17
12Edwin Harteveld36.99
13Gauke de Vries36.85
14Johnny Tuijn36.84
15Marco Bakker36.4
16Oane Kingma35.07
17Anne Fahner34.15

Lekker even de wind door de haren. (Als ik die rubber kap niet op had gehadblush)

Sessie 111: Wisselen van board kostte erg veel tijd en energie. Eerst langs de eerste bank 6 runs op W54, daarna 5 runs op de derde bank. Wel erg lekker qua temperatuur! Ik ben nieuwsgierig  naar het surfgebeuren op de Oudjaarsdag van 2012!

Lekker!!!

wat weinig energie in het lijf maar dat mocht de pret niet drukken een mooi windje en zowaar een zonnetje!!!

De 102 is dus een mooi speedboardje gebleken. Misschien volgende keer maar weer eens een speedboad.... Alhoewel... dit was wel super comfy en lekker makkelijk in de winter.. 

Testing/trimming day. Nice weather for the time of the year.

Niet mijn dag. Wel lekker weer en gezellig veel speedies.

Marco

12 graden !! zon, blauwe lucht, geen cap op, die ging af, want dat was te warm, het leek wel april !!

Asy mXr 19 cm deed het goed, op naar meer wind ! Dit was voor mij de laatste sessie van 2012, iedereen een prettige jaarwiseling en een snel 2013 !!!!!!!!!

Prima dagje, lekker weer en de wind kwam ook nog tevoorschijn, dat leek er in het begin overigens niet echt op, maar achteraf prima kunnen surfen. Voor het eerst ook op de achterste bank gevaren, hier run 1 en 5 gevaren, ik had er even iets eerder naar toe gemoeten, want het was nu meteen al behoorlijk choppy.

Samen met Robert naar het Kuitje gegaan omdat Horst niet bijzonder zou worden. Begin was een beetje aftasten hoe en waar te varen. Langzaam kwam het gevoel en de wind dan ook en na wat finetuning liep de set dan ook lekker en kwamen de snelheden. Totdat een spinout ervoor zorgde dat het board hapte en mijn mast knapte en het met de pret over was. Dus terug moeten lopen en flink wat goeie runs gemist maar het is niet anders. Op de mast na verder niets kapot. Altijd een mooie ervaring om op het wad te varen. Net vakantie. Morgen nieuwe kansen nieuwe prijzen.

weer een heerlijk/gezellig dagje met o.a. de wadjes van wad1team. wind was in het beging wat minder dan voorspeld; dus ook maar wat groter opgetuigd, later kwam de wind beter door...tja

Vandaag eens mn nieuwe weed speed van Black project vins geprobeerd ipv de select Vmax om dichter langs de kant te varen, op zich is de vin helemaal goed, alleen af en toe miste ik wat lift, maar dat kan ook aan mijn settings liggen mbt giekhoogte en de lengte van mijn trapezelijntjes.

Achteraf gezien toch beter mijn speedboardje kunnen pakken, kan wel een koe in zn kont kijken maar dat heeft geen zin....

Vandaag ook nog 2 complimentjes gehoord; dat ik er niet zo zwaar uitzie als dat ik ben en dat ik een goed zou zijn voor het bobsleeteam...dank..mijn dag is weer goed ;-)

Meer van deze dagen!!

Een lekker dagje surfen met veel andere speedies.

 

Maar weer eens een sessie op het Kuitje. Helaas heel snel last van verzuurde armen en zelfs één been. Baalde ik van, want het liep daardoor niet lekker vandaag. De omstandigheden waren wel top en niks gesloopt, dus dan mag je het op het Kuitje als een goeie sessie bijschrijven ;) 

Toen de wind in zakte leek het op een matig dagje uit te gaan draaien, maar een maal op het water kwam de wind terug en het zonnetje erbij!

Wederom een heerlijke dag op het Wad en voor het eerst echt op de 79. Vergelijkbaar met de 80 alleen veel meer demping en meer gemak. Aan dit board ga ik nog veel plezier beleven en zal me zeker helpen om over de 80 heen te gaan. Wellicht nog dit jaar??

Beetje spijtig van run5, maar erg content met de Vmax 75 en run 74. Het was een run zoals uit het boekje, vlaag mee en alles licht...alsof over tapijt.

Leuke sessie op het kuitje. Vanwege de wat matige wind bij aankomst ervoor gekozen om op de FF89 te varen. Dit ging prima. Waarschijnlijk was de 51 sneller geweest tijdens het beste deel van de sessie, maar heb wel lekker gevaren.  En ik heb zelf proefondervindelijk vastgesteld waar wat ondieptes zitten. Gelukkig op lage snelheid. Meer dan een gekneusde onderarm leverde dit niet op.

Ik wil ff wat kwijt wat betreft de opmerking van Anne:"Best wel een linke plek als je niet door andere surfers op de gevaren gewezen wordt. "

Het is je eigen verantwoordelijkheid om aan andere surfers te vragen waar de gevaren zijn als je ergens gaat varen waar je onbekend bent. Dus ik vind jouw opmerking niet echt gepast. Ik weet zeker dat iedereen die er was je advies had willen geven. ;-)

Marco

Ik neem aan dat de opmerking multi-interpretabel is. Wanneer je vraagt wordt je gewezen, soms ook ongevraagd... Maar idd het Kuitje is altijd goed voor ongewild freestyle surfen wanneer je niet weet waar de banken liggen.

ik sluit mij aan bij Marco; het Kuitje is een van de meest risicovolle surfplekken van Nederland, inmiddels voer ik vandaag er voor de 7e of 8e keer, en nog steeds vaar ik achter mensen aan om te kijken waar ik wel en niet kan surfen. Een risico op een crash is behoorlijk als je niet oplet.

 

Mijn tip: vraag volgende keer aan de aanwezigen aan de kant waar je wel en niet kan varen en check de lengte van je vin met anderen en stem daarop af achter wie je aan vaart de eerste paar rakken, 

 

Je bent in ieder geval heel terug gekomen ;-)

 

Eerste keer op het Kuitje. Best wel een linke plek als je niet door andere surfers op de gevaren gewezen wordt.

Prachtige dag, wind pikte later wat aan en 6,3 was aan de grote kant maar goed te doen. Prima runs gedaan en zowaar nog een pr, 65,55 max. Crossride 27cm vin was wat te klein om goed hoogte te lopen en de vin had te weinig grip. S07 29cm deed het prima.

Sessie is handmatig gepost heb niet alle getallen genoteerd. Nogmaals dank Ferdinand voor het uitlenen van een GPS.

Anne was keurig onderwezen door Jurjen met tekeningetjes in het zand vooraf. Zonder voorkennis wil je hier zeker niet varen. Op de terugweg ben ik ook weer op Marcel's aanwijzingen afgegaan via de bank aan de overkant. 

Denk dat Anne bedoelde wat ik als reaktie op zijn posting zei, maar omdat hetnet anders om leek heb ik mijn reaktie erop gezet.

Marco

 

Repost.

 

toen ik vanmorgen aan kwam rijden met Michel waaide het wel aardig, maar de wind zakte snel in, toch de 6.3 opgetuigd, gezien de verwachting, eenmaal op het water stond ik wel lekker te varen maar naar mijn beleving ging het niet hard genoeg, beetje klooien met de mastvoetpositie, toen ging ik al in minder wind net zo hard als toen mijn snelste run met meer wind, maar nog had ik het gevoel dat het board niet genoeg los kwam, in een van de laatste runs voordat het water er weer in kwam, de giek 2 cm omhoog gedaan en hop 76,5 max en 74,2 run daarna was het al over, toen kwam het water al snel omhoog, dus ik had de giek iets eerder omhoog moeten doen, dan had er zeker een gemiddelde van 72 of 73 ingezeten, maar goed weer wat wijzer geworden, en verder wel weer ff lekker gevaren, vind het toch altijd weer gaaf op het wad.

Sorry Anne Evert en Gauke,maar ga toch weer excuus aangevensmiley

Ik moest om 15.00 op mijn werk te Wijk aan Zee zijn,dus ben half 2 naar de kant gegaan

Heb hierdoor, eerlijk is eerlijk de echte wind gemist, De MXR vin doet het goed,ook opvallend goed aan de wind,ben benieuwd wat hij doet met deze combi als het echt waaid,was nu erg underpowerd tot half 2, met die omstandigheden doet de Falcon 79 het een stuk beter als de W49 

KATER