gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Fred Rozendaal29.8
2Rob Allersma27.85
3Aart Veerman27.66
4Rik van Burken26.34
5Jos Voormolen25.68
6Piet van Atten25.33
7Hans van Breukelen25.13
8Peter Vernet24.55
9Rudi Hekman23.97
10Raymond Ijsselstein23.69
11Jeffrey Leeflang22.89
12Hans Kleingeld22.39
13Wim de Boer20.68
14Bjorn Rozendaal8.37
Het viel qua wind erg tegen op Horst. Heb een paar keer kunnen planeren bij Zeewolde waar de wind uit het Nuldernauw kwam en toch wat 'sterker' lijkt. Heb nu zowel de S07 als de SL7 39 geprobeerd onder het board. Beide finnen functioneren goed als het waait, maar in het onderste windbereik blijft het board in het water zitten. Voor 12-15 kts is een andere fin dus wel handig.

Voor het rest wel gezelligheid en na een hamburger en een zak patat werd de rooie rekel ook meer mens. Man, wat kan die kerel chagerijnig zijn;-) !!
Vol goede moet naar Horst vertrokken volgens Windfinder wind oplopend naar 5 bft,maar ja daar aan gekomen was het diep triest.
Mijn grote set is zo langzaamerhand standaard.
Het is maar goed dat de sfeer er goed in blijft zitten dat houd de moet er .Hopelijk volgende week wat meer wind en dan lekker knallen
Kon pas laat aanwezig zijn maar dat was vandaag niet erg ;-). De wind kwam pas toen ik onderweg naar Horst was. Heb even op de kant met de verrekijker gekeken of het de moeite waard was in de regen op te tuigen. Zag wat gedobber en wat geplaneer, hm, vooruit, eerst maar ff omkleden, grote slalomset 8.4 met 120ltr en 43 vin gepakt en hup net na 18.45 het water op (of moet ik zeggen in met die regen :-))) ).

Set was de juiste keuze, misschien de beste wind net ff misgelopen, maar al met al circa 1,5 uur lekker kunnen surfen :-)

september
oktober
november
daar wacht ik op ......
Lekker gevaren, totaal 34,3 km.

Ja wat zullen we ervan zeggen, was eigenlijk toch nog wel een heel geslaagde dag op Horst. Vanmiddag was de wind erg wisselvallig aan/uit incombinatie met rare draaiende windvlagen. Toch s’middags al met die marginale wind een 54 op de klok. Daarna was de wind echt weg, net als iedereen aan de kant. Of er een bom was gevallen. In een klap alles leeg. Behalve de echte “Horster Diehard Locals” bleven over. En of dat beloond werd !!Die zagen die bui aan komen en wisten dat er wind uit zou komen. Na dat buitje trok de wind aardig aan met flinke vlagen. We hebben allemaal ons hard kunnen ophalen en ruim een uur goed kunnen planeren. Geweldig !! Daarna was de wind ook moe en ook gauw vertrokken.

Nog wat na staan kletsen met iedereen en toen gauw naar huis. Maar niet zonder een frietje !! Die briljanten tip kreeg ik van Bjorn Rozendaal, een echte kanjer die niet van ophouden wist en bijna de hele dag op het water is geweest. Petje af Bjorn, ga zo door.

 

Tot de volgende keer allemaal.

 
 Falcon 102 is gepakt, werkt niet met weinig wind.Zeil ook veel te loose opgetuigd, windline had het over vlagen 23 knopen??? Red mislukte sessie, met nog een leuke wandeling.
In de middag minimale condities op Horst. Waarin ik lekker heb gevaren.
Maar in de namiddag Brengt de bui nou wel wind mee of niet?
Dit keer wel, het was dit keer het wachten waard. En in die paar vlaagjes heeft Robert de controle weer in handen.
@ Hans, ja had die smile moeten zien van de Rekel!
Het was weer gezellig!
Hele dag gewacht op wind en af en toe een beetje planeren.
Veel op de kant, was weer gezellig.
Om ca 18:00 begon het wat beter door te waaien en toen ca 2 uurtjes aardig kunnen varen.
Wel heel erg lang gewacht op wind, aan de kant zat de sfeer er goed in met goede hoop op toch nog planeerbare wind, EN in de avond met de regen was de wind er dan toch nog even.
Eindelijk de sx m aan de tand gevoeld.
De Drake 36 vin is werkelijk knudde onder de sx m, leek wel of er een rem op zat, kreeg het board niet lekker vrij. spinout en alles wat je niet van een vin verwacht.
Snel op zoek naar een andere vin.
Was het wachten wel waard, en na afloop gezellig naar de mac
richting te veel zuid in het begin, verder lekker over het Wolderwijd gecruisd in een zwak windje.
Had op meer wind gerekend uit zuidwest , volgende keer de 145 liter gewoon mee want dat had vandaag niet sneller wel relaxter geweest.
Heeeeeel lang wachten voor wat wind; pas tegen de avond kunnen planeren, zij het dat mijn setje veel te klein was. Het was dan ook sleuren om in plane te komen en te blijven. Teveel lopen klooien met het zeil, was niet goed afgestemd op elkaar, miste veel power/drive. Jammer.
Toch was het met de mannen weer heel gezellig.
@ Hans K, Ik was 's middags inderdaad wat chagerijnig, omdat ik gewoon niet meer voor zo'n PRUTwind naar Horst toe wil komen, en helaas ben ik toch weer verleid, maar het avondwindje heeft het wel goed gemaakt hoor :D
De 37 cm. was te klein en met de 41 kreeg ik geen snelheid ,maar toch nog even gevaren na het lange wachten.
Toch maar een keer een 39 cm. vin aanschaffen.
Fantastisch weer vandaag. Hellaas moest ik vroeg naar huis.
STARBOARD