f Home - gps-speedsurfing
gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Stijn Pontfoort32.31
2Bert Bosman30.44
3Frank Baksteen28.07
4Bert Bosman21.24

Veel te ruim, veel te weinig wind. iig niet wat ik had verwacht.

Wat wat wel had verwacht was lekker varen en dat is ook weer gelukt

Noordwest is niet ideaal op Ouddorp Haven, maar de wind zou ruimen naar NNW. Dat deed-ie niet, dus de runs waren veel te diep, meer dan 145 graden ware wind. Het gemak waarmee je dan ver over de 50 vaart, zonder druk.

De gerepareerde vinbox van de oude Van den Berg hield het goed, zelfs toen ik een grondberoering had...De katapult zorgde wel voor schade aan de mastrail (kwam er aan de achterzijde uit). Door de mastvoet helemaal voorin te zetten kon ik naar huis kruisen. Eenmaal op de wal leek het oude board twee keer zo zwaar. Einde oefening.

Na de definitieve averij aan de Van den Berg verder op de F2. Uiteindelijk zag ik een paar andere windsurfers. Dit is geen geliefde stek bij NW. Net te laat teruggegaan: laatste 300m waden. Tevreden: 62 km/u aangetikt en goed kunnen concentreren op boardtrim.

Fijn om nog even een middagje te surfen. Beetje te veel WEST in de wind om lekker bij het dammetje te varen. Slechts 2-3 rakjes kwamen goed uit bij de dam. Daarna zakte ineens de wind weg.

Deze combinatie heeft wel behoorlijk wat wind nodig om lekker te lopen. Het gaat van niks naar TOP met een paar knoopjes wind erbij.

Tot ziens in Augustus!

STARBOARD