gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Remco Kes34.58
2Dietrik Huizing26.89

Het leek wel bull riding. Mijn board was flink aan het bokken door de harde vlagen en choppy Gouwzee. Super trots dat ik evengoed nog 64 avg met de 7,8 eruit heb geperst. Zelf een dikke 65 km/u run in deze omstandigheden is lekker. Ook nog 1 mile geprobeerd maar het was niet te doen om de snelheid boven de 60 te houden in deze chop.

Leuk voor de eerste x op de FMX 88 liter! 
Goeie eerste indruk. Boardje vliegt mooi over de chop heen. 
Had een beetje moeite met de juiste setting vinden. Trok t zeil steeds door zn drukpunt heen en flabberde steeds met onderlijk door t water. 

Uiteindelijk voor de laatste rakjes de downhaul losser. En ja. Dat was de magic. Zeil beheield druk, onderlijk niet meer door t water. Doordat er een RDM mast in dit zeil zit (ontworpen op sdm) moet ik m met relatief weinig loose leech varen. Dat ging prima ook overpowered. Hoogte lopen ging lekkerder doordat ik t zeil niet steeds door de wind heen trok en weer steeds druk moest opbouwen. Board ligt ook wat makkelijker recht op t water. Door de regen was hard gaan niet meer echt te doen voor de ogen

Ingo had t al gezegd. Every day learning. Kom er eigenlijk achter dat die mach 4 zeilen sowieso niet zo veel downhaulspanning nodig hebben. 

 

P7