f Home - gps-speedsurfing
gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Hans Prins32.65
2Bert Bodde31.29
3Ingolf van Oostveen30.63
4Frans Werkman28
5Marc Roosendaal27.97
6Paul Visker27.04
7Edwin Buruma25.77
8Sven Hulst23.29
9Stefan Bijmolt12.67

Gezellige opkomst! Van windstil tot volle bak vandaag. Precies voor de dikke bui op de kant, daarmee wel de beste wind gemist. 

Ik wou eigenlijk op het Oldambtmeer varen maar heb nooit de kleine lettertjes van het SSS-contract gelezen. Hier werd ik fijntjes op gewezen en dus naar het schildmeer afgereisd vandaag. In het begin had ik mijn twijfels of dit wel een leuke sessie zou worden vanwege geen wind maar gelukkig begon het wel een beetje te waaien. Toen het echt goed ging waaien stopten de meeste ermee (dit mag ook wel in de regeltjes opgenomen worden dat dit niet mag!) en werd het echt leuk. Het hoogtepunt kwam aan het einde toen een hele grote boze wolkenpakket over kwam waaien. Met mijn coach afgesproken dat we terug zouden varen naar de steiger maar als de ultieme vlaag kwam zouden we toch een runnetje doen. Dat laatste durfde ik toch niet te doen, het waaide wel heel erg hard! Het lukte wel om van achterin de speedstip bijna in 1* naar de steiger te surfen.

Weer een hele mooie dag samen met de locals. Niet te veel wind en tikkie veranderlijk qua richting. Uiteindelijk overgebleven met Hansie Hansie, die liet zien dat een 8.6 m2 ook met een buitje met 30 knopen wind is te hanteren. 

Wat een middag. Met Frans, Lammert, Petra en Jack en zoon opgestapt bij Hinrichs. Ik wilde graag de 90 liter isonic een keer nat maken.

Gestart met isonic 90 met 7.0 en 32 Finish Fast. Dit is wel even wennen. Er stond een mega chop in de opstart hoek. Op het vlakkere was het prima maar in de chop "nog" niet te controleren. Maar we gaan er wel aan wennen.

Overgestapt op de Bullit 115. Dit ging mooi totdat er een dikke bui aankwam. In mijn laatste rak een gigantische katapult door een mokervlaag. Trapezetouwtje van de giek gerukt, haak krom en een lange smalle deuk in mijn board. Zoals het lijkt nog wel waterdicht. Gelukkig geen lichamelijk letsel maar wel een kleine deuk in mijn ego.

Geen snelheden door de chop maar het was een spannend middagje. Frans is weer teruggebracht door Hilbrand. Bert mag ook weer even aan de Painkillers vanwege een kusje met de giek. En zo was iedereen weer veilig op de kant. Snel maar weer in de herkansing. ??

 

Korte sessie vanaf grasveldje Damsterweg. Kruisrak ingezet ri HH-weg voor wat vlak water. Al gauw kwam er een hele bak wind los vóór een naderende donkere lucht. Einde oefening...

Nog even lekker wat gedobberd in de avond!

 

Data op deze site van de Suunto is niet geheel correct zoals in de display.

1: 55,36

2: 55,17

3: 54,33

4: 52,91

5: 52,24

Gem 54,00

2sec: 57,31

P7