gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Frans Werkman28.59
2Ingolf van Oostveen28.52
3Sven Hulst28.1
4Bert Bodde27.55
5Johan Gelling26.93
6René Bijmolt24.56

Gezellige drukte op het Schildmeer, Kiters, Foilers zeilboten en een mooi aantal surfers. Draaiende wind was aan/uit maar in de vlagen was het best leuk. Moest helaas vroeg stoppen wegens andere verplichtingen.  

Samen met Sven als eerste het water op. Het eerste uur nog veel gedobberd. Daarna gelukkig iets meer wind en lekker kunnen varen. Eenmaal van het water af de beste wind gemist :(

Ondanks dat een lekkere middag met een mooie opkomst en een zonnetje.

Ik had er niet veel vetrouwen in dat het zou gaan waaien, maar het viel mee! Eerst was het echt zoeken naar een vlaagje, maar vanaf half 4 kwam de wind redelijk door. Het zonnetje en bonte gezelschap maakte het tot een topdag!

Mooi lange rakken met een lage zon maakte het dat je het gevoel had over zilverfolie te varen... wel folie met de nodige kreuken. De golven waren bij tijd en wijle knap fors.

Samen met Bert Bode en Johan Geling een geweldige nek-aan-nek race gedaan richting strand. Hartslag zat bij mij boven de 180... Full focus vol over de golven knallen met de grote boot. Heerlijk!!!!! Het mooiste rakje uit bij surfleven!!!

 

3e Keer deze week met de grote deur en de 8.6 en wederom met een andere vin. Een MS Fins X6 42. Later op de middag kwam er iets meer wind bij zodat je permanent kon planeren. Dat hadden we ook nodig want het was enorm vlagerig en alleen in die vlagen kon je planeren.
Richting het strand dikke chop. Daar naar mijn idee ook de meeste wind. Met Bert en Ingolf tegelijk daar ruim gooien was leuk. De MS Fin is bijzonder. Normaal vaar ik dit board met 45 Vmax en nu met een 42 vin. De vin slaat snel aan, kom niet minder snel in plane dan de 45Vmax. En in de chop is het één en al controle.   

Het was vandaag erg vlagerig ..

En dat moet mijn trapezetouwtje ook hebben gedacht... Gelukkig had ik een reserve in de kar . En kon ik weer door,...

Was weer een gezellige drukte. 

 

Die gasten met die grote boards gaan veuls te snel. Lekker middagje!

KA