gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Martin van Meurs41.27
2Michel Meijer40.9
3Paul Salomons40.02
4Rene Mienis39.5
5Rene Mienis39.5
6Robert Seinen39.43
7Anton J. Geesink38.33
8Gijs van Driel37.95
9Eric van Cann37.79
10Erik van Boggelen37.76
11Ard Krikke37.58
12Aart Veerman37.47
13Robert Mulder36.93
14Andres Baas36.89
15Marco Jansen36.8
16Henk de Geus36.36
17Simon Dijkstra36.32
18Stijn Pontfoort36.31
19Adam Bakker35.91
20Daniël Rensink35.67
21Andreas Mater35.07
22Roy de Vries34.77
23Wilko Kronemeijer34.77
24Eric Wind34.55
25Haldun Atar 34.08
26John Overmeer33.72
27Jason Benecker32.94
28Mandy van de Hoef32.9
29Richard Koehorst32.68
30Frans van Raaijen32.62
31Rene Stoel32.09
32Henk van de Hoef27.28
33Ad Schasfoort26.75
34Margriet Lachenal25.01

wat een top sessie! 50ste sessie van het jaar en heel veel pr's!!

Zo uit de schuur. zeil erop en gaan. kreeg de laatste run niet meer goed.  duty calls. maar heerlijk gevaren

Op laatste moment gisteren besloten om niet te gaan en daarom vandaag. Dat was een goeie keuze. Om 09:30 aan de waterkant en nog niet te druk. De rest tuigde 5.7 op, maar ik had geen 5.8 meegenomen. 6.4 bleek ook de juiste maat te zijn. Ook nu met extra downhall geen rotatie dus centimetertje minder. De w54 eronder dit keer omdat het wel redelijk leek te waaien. Het water was mooi vlak en het was en beetje timen en geluk hebben met de vlagen, maar ik had 2 uiterst goeie runs. Het voelde goed aan. Maar ik moet wel in training want met wat meer inhoud had ik ook de 2 langzamere runs kunnen verbeteren.Wel blij om nu een keer goed door de 70 te gaan op de 2sec. De run(s) nog net niet. Andres die wat later kwam heeft ook z'n tijden verscherpt. Mooi dagje met bijna 20 graden ?!? WTF het is 2 november ;)

Lekker gevaren tussen de hele harde vlagen door.  Eén pr verbeterd: wierhappen ;-) 

Let op als je down gaat richting de kant! In de buurt van de strandjes, tot wel zo'n 200-300 meter uit de kant, zijn veel door zwanen omhoog gewoelde bulten. Soms is het er nog maar 20 cm diep! En er drijven weer losgeslagen wierpollen.

Flinke wind, in het begin wat te veel voor de 6.3 . 1 mooie run, dacht als het zo blijft staan dan wordt het een mooi gemiddelde, maar de wind werd snel minder.  Hans, super bedankt voor het lenen van je vin !! 

Oeh, lekker zeg. Het was al weer even geleden dat ik op de plank had gestaan op Horst maar deze ochtend kon ik niet laten schieten. Het wier lag er nog mooi op de goede plek en met een goede waterdiepte voor de 28cm vin. Heerlijk rustig ook daar. Rond 12:00 begonnen de echt harde vlagen en twee daarvan kon ik mooi meepakken. Daarna kwamen er een paar moker vlagen waarbij de 6.4m toch echt groter aanvoelt/is dan de oude 6.2m. Dat is een beetje jammer. Verder een heerlijke sessie met goede snelheid. HAPPY CHAPPY.

Lekkere sessie.
Wel bizarre temperatuur voor November......

De HTS uit 2007 gaat nog steeds als een speer.

Big forecast but when I arrived I had to choose between 7 or 5.6 , so it was go big or go home. It was a nice wotkout and I had to skip the big gusts where water was flying. Nice to surf in a short-arm on Nov 2......

In het begin liep het niet echt lekker, terwijl het soms wel lekker waaide en de snelheden vielen me voor mijn gevoel wat tegen. Op het water met moeite mijn zeil 1cm meer dowhaul gegeven en direct liep het stukken beter en klopte het hele setje als een bus. Vlak daarna 2 heerlijke 76 runs kunnen maken met een max van 77 en 78. Wat was dat lekker en eigenlijk te lang geleden. De tribal 25 sym speed deed ook zeer goed zijn werk. Een rotsvaste vin( uploaden lukt niet en gepost met sonntag RHF 24). Goed gevoel  aan overgehouden dat ik de speedbutton weer heb gevonden voor deze set zalig. Tevreden naar huis gegaan op deze warme en winderige novemberdag.

Repost Dunkerbeck speed challenge.

Super lekker gevaren, eindelijk weer eens ruim boven de 70 gemiddeld op Horst, dat is lang geleden voor mij. De vin deed de truc, ik moch de 24 Asy van Martin lenen, wat een vin! Wat ik ook deed, niet in spinout te krijgen, en super koersvast in de run. Deze moet ik nu natuurlijk ook hebben.

Helaas voor het mooie kwam ik net te laat in mijn ritme, want de laatste vlaag die ik kon benutten voordat de wind afnam was mijn snelste max en run, maar boeit verder niet, lekker daggie!

 

Toffe sessie! Had het speedboardje in de auto achtergelaten, en lekker met de Mistral het water op. Nog een PR op de 500 meter ook.

 

 

Yes!!! PR!!!!

Leuke van deze kleine verbetering van mijn PR is ten eerste dat mijn vorige PR heeeeeeel lang geleden is gevaren (2013). Ten tweede dat ik nu, zij het net, mijn gemiddelde boven de 40 knopen heb. 

Begonnen om 10 uur. En had maar een paar uurtjes om te varen. Om 12.00 uur moest ik eigenlijk stoppen maar toen nam de wind net toe. Ik zat toen op 71 gemiddeld. Ineens had ik een run van 74, dus toch nog maar even gebleven. In het laatste uur nog een paar 74 runs en twee keer max 79 op de display. Top! Maar even aan de baas uitgelegd dat ik een calamiteit had in de privé sfeer en dat ik daardoor later terug was dan gedacht :)

Wat een dag meneer Overmeer! U heeft vandaag het hoogte record van Gijs van Driel (setje laten vliegen)gebroken en staat nu zo schat ik op 3,5 mtr hoog en 9 mtr ver. . Wel fijn dat u het zelf ook kon zien Ha, ha...en er verder geen schade aan hebt overgehouden! 

Marco en Mandy gefeliciteerd met de puike tijden!

Zelf blij dat ik na mijn (Flink) gekeusde ribben weer met de heuptrapeze kan varen want met een zitrapeze kon  ik geen vrienden worden. 

2e Sessie met de Venom 5.7: Toch nog een beetje pielen met de settings maar het komt eraan....

HT

Wat een top dag, en een hoop nieuwe PR's! Het maken van de runs gaat steeds beter en beter. Rond 13.00 uur pas het water op, wel jammer dat de wind rond een uur of 15.30 uur weer afnam. Op de kant trok die met vlagen nog weer even aan. Op het display 67,5 op de 1 sec, jammer genoeg net geen 2 sec van 67. Marco gefeliciteerd met je mooie PR!

Near perfect conditions at Horst. 

It turns out I went to fetch some food when the higher wind artived . Luckily I got in enough runs to get up to a nice average. The Tribal asy is sick in conditions like this.

Happy with the peak speed and 500 metre.

Eindelijk weer eens een topdag met de voorspelde stormachtige wind. De 5,6 was tijdens de hardste vlagen te groot. Sinds lange tijd weer eens een flinke klapper gemaakt door een niet te controleren stormvlaag. Ik haakte tijdens die speedrun net op tijd uit waarna ik over het water kletterde, snel weer ter been was en toen mijn complete set meters hoog door de lucht zag vliegen. Gelukkig geen schade of blessures.

 

Harde wind. Tweede keer met nieuwe Gaastra Hybrid. Nog wat zoeken naar juiste afstelling en positie giektouwtjes. Erg laag water op Horst.

Near perfect conditions at Horst. 

It turns out I went to fetch some food when the higher wind artived . Luckily I got in enough runs to get up to a nice average. The Tribal asy is sick in conditions like this.

Happy with the peak speed and 500 metre.

En weer een lekker Horst dag! enige minpunt was dat mijn GT31 leeg was in de middag maar  toen was het beste al geweest

Gestart met 7.1m2. Niet tevreden met de controle in combinatie met de 76 isonic. Waterstand was in vergelijking met 1,5 week geleden nog eens naar beneden gezet, waardoor ik met mijn 29er vin aan het einde van mijn runs, of de grond om ploegde of een compleet oerwoud aan mijn vin had hangen. Ongelooflijk dat ik nog 70+ kon halen. Moet eigenlijk niet klagen met een nieuwe PR ;-)

Begonnen met 5.3 op mijn F2 SX xs met 29 cm vin met het idee dat de echte serieuze windvlagen ook voor mijn kleinste zeil 4.6 ook te veel zullen zijn...dus die zou ik over laten waaien. Maar uiteindelijk bleek het bijna alleen maar vlagen te zijn! ;-). Terug naar de kant gelopen (dat was toch wel een tijdrovende wandeling met die lage waterstand (-45 cm in de loop van de middag).  Snel omtuigen naar 4.6 en een 26 cm vin onder mijn board en toen weer teruggewandeld. Vanaf dat moment ging het beter en kon ik toch nog anderhalf uur varen. De wind nam iets af en vanaf dat moment kon ik betere runs maken... Helaas maar 3 op een mooie snelheid en toen was de wind plotseling weg. Had mooi geweest als ik meteen 4.6 had gepakt, dan hadden het aantal runs  meer geweest en mijn gemiddelde waarschijnlijk een stuk hoger. Heerlijk om met deze wind in november met bijna 20 graden het water op te kunnen!

Pittig windje:) Heerlijk gevaren op de wierhopen na, wat een ellende en meerdere runs daardoor verknald dus dan maar verder van de kant de runs gemaakt. Mocht de pret toch ook niet drukken want wat een mooie luchten, heerlijke temperatuur en weer vele uren op het water mogen spelen. Nice!!!!  NB: zowel qua kilometers en qua snelheden zie ik best wat afwijkingen in negatieve zin, meer dan anders. Geen idee hoe dat kan maar ja.

Wat een topdag. Met Mandy en Erik naar Horst. Af en toe echt flinke vlagen, waarvan ik er twee eigenlijk relaxed heb kunnen pakken. PR met 3 km verbeterd. Er had misschien zelfs wel een 70 plus ingezeten, maar was wat vermoeid door het op de armen terugsurfen vanwege gebroken trapezekoordje. Zeil moest tussendoor ook bijgeplakt worden. Maar er moet ook nog wat ruimte voor verbeterig overblijven. Was al superblij met dit resultaat dus hoefde ook niet meer zo nodig.  Topmax 74,77

Begonnen met 5.3 op mijn F2 SX xs met 29 cm vin met het idee dat de echte serieuze windvlagen ook voor mijn kleinste zeil 4.6 ook te veel zullen zijn...dus die zou ik over laten waaien. Maar uiteindelijk bleek het bijna alleen maar vlagen te zijn! ;-). Terug naar de kant gelopen (dat was toch wel een tijdrovende wandeling met die lage waterstand (-45 cm in de loop van de middag).  Snel omtuigen naar 4.6 en een 26 cm vin onder mijn board en toen weer teruggewandeld. Vanaf dat moment ging het beter en kon ik toch nog anderhalf uur varen. De wind nam iets af en vanaf dat moment kon ik betere runs maken... Helaas maar 3 op een mooie snelheid en toen was de wind plotseling weg. Had mooi geweest als ik meteen 4.6 had gepakt, dan hadden het aantal runs  meer geweest en mijn gemiddelde waarschijnlijk een stuk hoger. Heerlijk om met deze wind in november met bijna 20 graden het water op te kunnen!

Pittig windje:) Heerlijk gevaren op de wierhopen na, wat een ellende en meerdere runs daardoor verknald dus dan maar verder van de kant de runs gemaakt. Mocht de pret toch ook niet drukken want wat een mooie luchten, heerlijke temperatuur en weer vele uren op het water mogen spelen. Nice!!!!  NB: zowel qua kilometers en qua snelheden zie ik best wat afwijkingen in negatieve zin, meer dan anders. Geen idee hoe dat kan maar ja.

Gestart met 7.1m2. Niet tevreden met de controle in combinatie met de 76 isonic. Waterstand was in vergelijking met 1,5 week geleden nog eens naar beneden gezet, waardoor ik met mijn 29er vin aan het einde van mijn runs, of de grond om ploegde of een compleet oerwoud aan mijn vin had hangen. Ongelooflijk dat ik nog 70+ kon halen. Moet eigenlijk niet klagen met een nieuwe PR ;-)

wat een top sessie! 50ste sessie van het jaar en heel veel pr's!!

Near perfect conditions at Horst. 

It turns out I went to fetch some food when the higher wind artived . Luckily I got in enough runs to get up to a nice average. The Tribal asy is sick in conditions like this.

Happy with the peak speed and 500 metre.

wat een top sessie! 50ste sessie van het jaar en heel veel pr's!!

Eindelijk weer eens pr gevaren

Top dagje vandaag, wind soms wat vlagerig met even 10 minuten heel harde wind waarin het niet lukte om op je plank te komen.

Goed geweest dat ik het er nog even van heb genomen.

Sinds een jaar of 5 weer eens hier gesurft en ook de Missile S weer eens gevaren. Ben waarschijnlijk wat te laat begonnen. Ben om ca 12.30 uur het water op gegaan en meten het eerste rakje downwind was met 70 max de snelste van de dag voor mij. Dat ging nog met 2 vingers in de neus dus dacht dat er nog veel meer in het vat zat. Daarna nog wel een paar harde windstoten gehad die ik niet goed kon benutten. Al vrij snel daarna werd de wind iets minder waardoor ik steeds minder goed weg kon komen uit het ondiepe water. Rond 2 uur naar de kant gegaan om wat te eten en het board te switchen naar F2 sx xs. Eenmaal weer op het water was ook dat inmiddels al te klein om nog goed gepowerd te kunnen surfen.

 

al met al wel plezier gehad, maar als ik de snelheden van vandaag hier zo lees dan heb veel laten liggen.

Prachtig. Met Simon op Horst. Simon vertrok een uur eerder richting Horst dan aangegeven. Toen ik aankwam stond hij er al op. Hij had 6.4 opgetuigd. Beetje twijfelen tussen 6.4 en 5.6. Door de lage waterstand gekozen voor de Lorch S83. Daar kan een kleinere vin onder dan de X-fire 90. Oke... kleiner board, dus de 6.4. Bleek de goede keus hoewel de vlagen echt wel hard bleken te zijn. 2e rakje richting simon bleek gelijk de sneste te zijn. Max display 74,6 km/h, rakje 72, 81, heel blj mee... weer 2 pr's. Latere runs had ik minder geluk met de vlagen. Door de lage waterstand niet veel kilometers gemaakt. Simon heeft ook goed gevaren. Ook flink wat pr's verbeterd.

En wat een heerlijke weertje zwoele wind...

6.4 op 430. oude prolimit mastvoet 7.5 -1.5 cm. mastvoet ver voorin op 2.5.

waterstand -42

Wat een topdag. Met Mandy en Erik naar Horst. Af en toe echt flinke vlagen, waarvan ik er twee eigenlijk relaxed heb kunnen pakken. PR met 3 km verbeterd. Er had misschien zelfs wel een 70 plus ingezeten, maar was wat vermoeid door het op de armen terugsurfen vanwege gebroken trapezekoordje. Zeil moest tussendoor ook bijgeplakt worden. Maar er moet ook nog wat ruimte voor verbeterig overblijven. Was al superblij met dit resultaat dus hoefde ook niet meer zo nodig.  Topmax 74,77

Helaas te laat op het water, wind was er nog wel maar niet meer zo sterk. Wel lekker gevaren, eindelijk weer eens op de JP SPEED 45, was te lang geleden. Wat een heerlijk board is dat toch !

Hopelijk komt er nog meer deze maand !

Super lekker gevaren, eindelijk weer eens ruim boven de 70 gemiddeld op Horst, dat is lang geleden voor mij. De vin deed de truc, ik moch de 24 Asy van Martin lenen, wat een vin! Wat ik ook deed, niet in spinout te krijgen, en super koersvast in de run. Deze moet ik nu natuurlijk ook hebben.

Helaas voor het mooie kwam ik net te laat in mijn ritme, want de laatste vlaag die ik kon benutten voordat de wind afnam was mijn snelste max en run, maar boeit verder niet, lekker daggie!

Prachtig. Met Simon op Horst. Simon vertrok een uur eerder richting Horst dan aangegeven. Toen ik aankwam stond hij er al op. Hij had 6.4 opgetuigd. Beetje twijfelen tussen 6.4 en 5.6. Door de lage waterstand gekozen voor de Lorch S83. Daar kan een kleinere vin onder dan de X-fire 90. Oke... kleiner board, dus de 6.4. Bleek de goede keus hoewel de vlagen echt wel hard bleken te zijn. 2e rakje richting simon bleek gelijk de sneste te zijn. Max display 74,6 km/h, rakje 72, 81, heel blj mee... weer 2 pr's. Latere runs had ik minder geluk met de vlagen. Door de lage waterstand niet veel kilometers gemaakt. Simon heeft ook goed gevaren. Ook flink wat pr's verbeterd.

En wat een heerlijke weertje zwoele wind...

6.4 op 430. oude prolimit mastvoet 7.5 -1.5 cm. mastvoet ver voorin op 2.5.

waterstand -42

Wat een dag meneer Overmeer! U heeft vandaag het hoogte record van Gijs van Driel (setje laten vliegen)gebroken en staat nu zo schat ik op 3,5 mtr hoog en 9 mtr ver. . Wel fijn dat u het zelf ook kon zien Ha, ha...en er verder geen schade aan hebt overgehouden! 

Marco en Mandy gefeliciteerd met de puike tijden!

Zelf blij dat ik na mijn (Flink) gekeusde ribben weer met de heuptrapeze kan varen want met een zitrapeze kon  ik geen vrienden worden. 

2e Sessie met de Venom 5.7: Toch nog een beetje pielen met de settings maar het komt eraan....

HT

Super lekker gevaren, eindelijk weer eens ruim boven de 70 gemiddeld op Horst, dat is lang geleden voor mij. De vin deed de truc, ik moch de 24 Asy van Martin lenen, wat een vin! Wat ik ook deed, niet in spinout te krijgen, en super koersvast in de run. Deze moet ik nu natuurlijk ook hebben.

Helaas voor het mooie kwam ik net te laat in mijn ritme, want de laatste vlaag die ik kon benutten voordat de wind afnam was mijn snelste max en run, maar boeit verder niet, lekker daggie!

 

Toffe sessie! Had het speedboardje in de auto achtergelaten, en lekker met de Mistral het water op. Nog een PR op de 500 meter ook.

 

 

P7