f Home - gps-speedsurfing
gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Hans Kreisel43.44
2Vincent Valkenaers43.42
3Jacques van der Hout42.69
4Sander van Huizen42.44
5Stefan Brouwers41.15
6Joeri de la Ruelle40.65
7Wouter de Vries40.64
8Edwin Roestenburg38.97
9Jeroen Jacobs38.92
10Patrick Miller38.76
11Tjerk Baan Hofman38.76
12Dennis Klaaijsen38.65
13Richard Lutter38.5
14Floris Wondergem38.41
15Martijn Olivier38.24
16Jeroen Steenaard38.05
17Marco Smeele37.97
18Marco Lambers37.81
19Gerard Verbree37.59
20Edwin Littooij36.94
21Ardie van Olst36.88
22Stefan Brouwers36.73
23Peter van Dijke36.62
24Willem Wolvers36.33
25Frank Baksteen36.29
26René van der Weijde36.2
27Arnold Schreurs35.9
28Dimitri Kirkilis35.87
29Anton J. Geesink35.63
30Michael Smits35.22
31Niels den Oude35.19
32Robert Baas35.15
33Stijn Pontfoort34.71
34Johan Vente34.63
35Theo Haarsma31.8
36Joris Soekarman31.13
37Sipke Bijlsma30.34
38Frank Langhorst29.57
39Kirsten Baas28.32
40Rob Buis9.29

Lekkere sessie !!!
Voorspellingen klopte als een bus , in de ochtend geen wind en heerlijke temperaturen daarna kouder en windmachines aan.

Even naar het Pellentapijtje afgezakt maar daarsnel weer klaar.
Was geen succes.

Wind zat, maar bij het pellentap[ijtje was het niet vlak dus weer terug gevaren. Langs de dam was het naar mijn mening te druk metr trucjes figuren en dat leid mij af in de runs . Moest een aantal malen de run afbreken en na een beste klapper omdat mijn trapeze los schoot bij het indraaien van de run en de giek bij een harde vlaag uit mijn handen werd getrokken ben ik er maar mee opgehouden. Wel een mooie dag en wat een vlagen......Volgende keer weer beter !

Heerlijk gevaren vanaf half 3 en tijdig het water af. Zoals verwacht gigantische opkomst eind van de middag ;-). Set PR voor de Naish, volgende keer boven de 60..

Session 1 with the slalom gear.

Session 2. Last session was in 2019...pff 

Wind was picking up and changed to the speedgear. Was very crowded near the dam so went to the weedcarpets.

First runs in/over the weed was a bit exciting, but i got confident and pushed myself. Nice results after 7 months. Love it! Good to see everyone again!

helaas te haaks voor supersnelle runs voor mijn kunnen.

Dat was pech, tapijtje weg. Nog een paar runs op het semi tapijt gedaan, maar dat vond ik niks. Snel terug naar de kant en ander board/vin gehaald. Daarna best lekker achter de dam kunnen varen, ondanks de drukte. De nieuwe 5,6 deed het goed.

Mooie dag, ging steeds harder waaien (en het werd steeds kouder). Jammer ddat het touwtje van de giekkop brak, niets ernstigs, maar wel uiteindelijk de reden dat ik stopte. Wel een heel mooi resultaat.

Voor mij de eerste keer dat ik op een echte speed spot heb gevaren in Nederland! Leuke ervaring. 

Met zoveel wind varen was tot nu toe alijd een mislukking. Nu kreeg ik met elke run iets meer vertrouwen en snelheid dus dat is winst. Ik vond sowieos lastig vanwege de enorme drukte. Maar na zes runs hield het op, want mijn mast brak spontaan. Dus een mager gemiddelde. Gelukkig heb ik een oude reservemast. Morgen opnieuw proberen.

Was underpowered met de 4.8 maar de 5.6 was weer te groot. Ik trok mn zeil veel te makkelijk door de wind heen. Later op de kant kreeg ik van Vincent de tip om bij kleine zeilen minder downhall te gebruiken. Ik was er te enthousiast mee geweest. 

Tweede keer deze week een top sessie. Gezellig met Stijn, Marco en Niels gevaren. Meteen begonnen met de JP54 en 6.3. Lukte al 1 keer om boven de 70 te komen maar ik hoopte op meer dus toch nog even 5.6 geprobeerd. De wind nam nog verder toe dus kon met de 5,6 langzaam steeds iets betere runs neerzetten to ik ook daarmee eindelijk weer een max van 70 wist te halen. Leek gewoon niet veel harder te willen om een of andere reden. Echter, er kwam toch nog een betere run uit met max van 74.8 en run 70,6. Nice! Big smile natuurlijk. Helemaal stoked had ik wel zin in meer maar de runs werden iets moeilijker omdat de wind wat meer haaks op de dam kwam. Dus maar opgeven en voldaan naar de kant.

@Niels : gefeliciteerd met de pr!!

@Stijn: jammer dat het niet zo liep vandaag. Snel maar nieuwe gear scoren:-)

@Marco: top gevaren man: en duidelijk de W54 sneller dan de nieuwere IS55!!

Eerste keer Ouddorp haven. Was leuk hier eens te varen. Best wel druk en heel veel bekenden. Kwam ook weer Defi team genoten tegen :-).

Eerste keer Ouddorp haven. Was leuk hier eens te varen. Best wel druk en heel veel bekenden. Kwam ook weer Defi team genoten tegen :-).

Meer wind dan verwacht, stond denk ik als enige met 6.4, maarja toch naar achteren gevaren om er achter te komen dat het tapijt er niet meer was zoals laatst, dus weer terug en maar bij de dam probere.. Kreeg er niet echt de snelheid uit met deze set, hopelijk morgen meer speed en een kleiner zeil. Gezellig met Geer, Tjerk en Rene en de usual suspects..

Pittige sessie met echt een heleboel bekenden. Mensen van de Defi, easy riders en anderen. Leuk hoor, soms een beetje gevaarlijk druk in de baan.

Niels gefeliciteerd met je PR vandaag, lekker boardje hoor!

Erg druk bij de dam, paar keer run af moeten breken door overstekende freestylers.

Alleen bij de dam gevaren. Zelden zo druk gezien.

Wat een dag!

Begon weer met rugblessure maar lekker gevaren, had wel meer snelheid verwacht maar uiteindelijk best tevreden!

Na aan het einde van een run onderuit gegaan te zijn er maar mee gestopt, morgen weer een dag!

Vmax 75,16 km/u

This day was compleet different to what I did expect. Weedfield was washed away by the strong wind. And there was only a really small area that was a bit flat but surrounded with chop. So no option for the old falcon 80. On my way back to shore somehow crashed and hurt my ribs. Plan B was getting the falcon speed and have a few runs at the normal spot. Way to square and for nice speeds it was needed to launch into the nasty chop. At least 39 knots 2sec speed but the runs where way to short for a nice avg. Anyway was fun with a lot of people:)

-

Was voor mij te druk hier om te varen. 

wat begon als een kut dagje  is veranderd in een goede sesie  te wijnig surfen  wil zeggen  dat het trimmen niet zo goed meer is   maar na een paar aanpasingen  serieus wa vloeken  is het goed gekomen   had dan ook de asie er onder  gestoken maar was de verkeerde kant    gelukkig had ik de sym mee in de rugzak eens alles goed stond  liep de mistral zoals steeds  als een trein  bij elke sesie met de 47  speed  al de 80 km h op de teller   gezet  de hoek zat vrij haaks  en ver laten afschieten  was heftig   gevolg  toch 3 x hard  ge crasd  gelukig geen schade   als je wier tegen komt bij het afbreken van de run  heeft dat gevolgen  massas volk ook  vanalles  speeders freestilers freeriders  en geen problemen gezien heb maar 2 tal keer  niet kunnen sligschotten  waaar ik wou   heb de microbe terug te pakken denk ik   hopelijk meer sesies vanaf nu aan 

To bad the weed sunk tried some of the new weedfins but the water was not flat enough to tell if they will work. Didn't like the weedspot anymore so went back and changed to bigger fins for a fun session at the dam with nice speeds.

Super crowded, difficult to time the runs safely. Sailed till dark.

Bit too crowded for my likin, still had a great day!

 

 

Bit too crowded for my likin, still had a great day!

 

 

Nice first try of the Mach 3 after lockdown!

Quick afterwork session. Didn't arrive on the water till 20:00 and made the wrong choice with 5.2.

Wind decreased, underpowered most of the time.

You win some, you loose some.

afgelopen week een hoop geprutst om zelf een wiervinnetje maken (low budget), dus ik met mijn falcon 79 en de wiervin het water op. Gelijk naar het pellentapijtje gevaren, maar het wier was grotendeels weg. toch nog even wat gevaren daar en m'n zelfgemaakte vin getest. natuurlijk niet vergelijkbaar met een "echte" vin, maar ik heb wel er 75 km/u mee gevaren door het wier:)

mijn speedboard geprobeerd langs het dammetje. even wennen, want het is mijn eerste speedboard en hij is best klein ... snelheden vallen me niet tegen, maar ik weet zeker dat ik er nog meer uit kan halen. de alpha ben ik wel blij mee voor de eerste keer met dat boardje.

ook voor het eerst met m'n 5,7 gevaren, na bijna een half jaar zoeken een mast te pakken gekregen. heerlijk zeiltje.

not bad after 7 weeks haappy to be on the board again i could not wait longer to sail on my speedboard again 

Met Jasper, Maaike voor een namiddag sessie. Veel defi maatjes gesproken en andere bekenden. De grote set was klooien, steeds bijtunen maar de wind nam elke keer toe. Toen met 2 kleine boards met zijn 3-en verder: 3s 106 en Manta 61. Omdat iedereen moest kunnen varen 4.2 en 4.7 wavezeiltjes. De Manta en de 4.7 werkte wonderwel goed, de tijden zijn met die set. Geen topsnelheid maar het voer gewoon lekker. Maaike zei dat ze nog nooit eerder zo snel is gegaan. De speeders vonden het druk, nou moeten ze eens in Herkingen gaan kijken als het waait ;)  Mooi om te zien hoe snel de echte toppers gaan maar ai wat een crashes heb ik gezien, niet mijn ding.

Tsja, in 1 streep richting het Pellentapijt maar dus een beetje te dicht bij de kant. Ik zie een mooi vlak stukje (dacht ik) en volle bak er opaf. Blijkt het een ondiepe zandplaat te zijn. Full speed ingehaakte katapult en de mast echt in 7 stukken. Alles bij elkaar geraapt en vervolgens 4 km terug wandelen..... Wel een prima mijl dat dan weer wel

Eerste keer Ouddorp haven. Was leuk hier eens te varen. Best wel druk en heel veel bekenden. Kwam ook weer Defi team genoten tegen :-).

Pfff effe wennen, kneiterharde vlagen: Wel gaaf !!

Session 2. Last session was in 2019...pff 

Wind was picking up and changed to the speedgear. Was very crowded near the dam so went to the weedcarpets.

First runs in/over the weed was a bit exciting, but i got confident and pushed myself. Nice results after 7 months. Love it! Good to see everyone again!

Not my day. Geen controle gevonden en daardoor geen snelheid kunnen maken. Wel weer veel geleerd .

Quick afterwork session. Didn't arrive on the water till 20:00 and made the wrong choice with 5.2.

Wind decreased, underpowered most of the time.

You win some, you loose some.

Erg druk bij de dam, paar keer run af moeten breken door overstekende freestylers.

Mooie dag, ging steeds harder waaien (en het werd steeds kouder). Jammer ddat het touwtje van de giekkop brak, niets ernstigs, maar wel uiteindelijk de reden dat ik stopte. Wel een heel mooi resultaat.

Was eerst de bedoeling om bij het Pelletapijtje te varen. Maar daar was weinig meer van over. Om die rede ook nieuw vinnetje geprobeerd,, "Tribal weedspeed".  Vaart erg ontspannen, board blijft ook wat rustiger.

6.4 was uiteindelijk wel wat aan de grote kant!

This day was compleet different to what I did expect. Weedfield was washed away by the strong wind. And there was only a really small area that was a bit flat but surrounded with chop. So no option for the old falcon 80. On my way back to shore somehow crashed and hurt my ribs. Plan B was getting the falcon speed and have a few runs at the normal spot. Way to square and for nice speeds it was needed to launch into the nasty chop. At least 39 knots 2sec speed but the runs where way to short for a nice avg. Anyway was fun with a lot of people:)

FINISH