gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Rolf de Ruiter34.55
2Edwin Roestenburg34.47
3Harald de Rooij33.71
4Bart Hanekamp32.86
5Frans van Raaijen32.64
6Rob Allersma31.32
7Ardie van Olst31.31
8Pieter Rietveld31.31
9Jan Broekhuizen29.84
10André Oost29.67
11John Overmeer29.12
12Ton Nipshagen28.09
13Bas Weij27.81
14Niek de Vos27.2
15Ton van der Werf27.09
16Frank Heinen27.02
17Jasper Kimenai25.05
18Marcel Mulder19.9

Heerlijk gevaren, afsluiting van Ton+++ TOP. 

 

Effe snel een uurtje varen tussen de bedrijven door omdat ik niet kan wachten om de isonic 72 te proberen nadat de 67 me toch wat te klein was als allround board. Wow! Het 107 gevoel is weer terug, de 72 vaart zeer goed met de 8.6 (beter nog dan de 107), paar leuke vlaagjes kunnen pakken in de low wind voorspelling. Toen ik helaas om 15:30 moest wegrijden trok de wind nog verder aan, mooi voor de rest die nog effe door konden...

we wilden wind, nou die hebben we gekregen.

de KA Koncept 8.5 was op een gegeven moment echt wel te groot voor mij.

na ongeveer 50 km naar de kant gegaan om toch maar eens om te tuigen, dus de Koncept 7.5  opgetuigd, samen met de Manta 67 weer het water op, maar mijn kruit was inmiddels al verschoten helaas.

wel mooi samen met Harald lange rakken maken naar Harderwijk en weer terug.

ook aan de kant was het als vanouds gezellig, en lekker ;-}

CU

 

top dagje op Horst. NW en rond 2 uur trok hij lekker door om met de 7.0 te varen. Voor de eerste keer met de FF 112 te... wat een geweldig board icm de 7.0. Super controle in de chop en gelijk al 58 geklokt zonder afstelling voetbanden etc! veel potentie!!

Om 16:00 uur op het water net te laat voor de goede wind die er toen stond. Dobberen nog 1 bui waar wat wind in zat, daarna terug dobberen.Zit niet mee qua windvoorspelling.

Te laat :(

briljante middag! ik wilde tussen de buien door nog kunnen varen dus vandaag maar eens voor groot gegaan. de set was af en toe te groot en kleiner was absoluut een stukje sneller geweest maar wat gaaf om hiermee zo hard te gaan. dikke set PR:D

ook nog even een uur geprobeerd, was een waardeloze poging met af en toe niet kuinnen planneren. snelheid valt me dan toch nog best mee

Alweer een gave sessie! Groot begonnen maar dat werd na 50km echt te groot. Gewisseld naar 7.8, en dikste wind daardoor gevoelsmatig gemist. Daarna nog heerlijk gevaren, wat is NW toch een gave richting. Snelste run in een mega bui met 1 oog, en daarna terug lopen. Gezellig op het water en de kant...

Heerlijke sessie, veel bekenden weer :)

wel vlaggerig en af en toen gewoon met 7.1 te groot.

eerste helft van de middag was het beste, na 16u was het wel klaar eigenlijk.

setje liep wel lekker, poppetje erop stond niet echt lekker. Gijpen gingen niet zoals ik ze normaal doe. Dus geen super Alpha gevaren (komt totaal niet in de buurt van m'n  PR) Wel een mooie nautische mijl gemiddelde.

Toch nog net aan een paar rakjes kunnen varen tot de wind er helemaal uit ging. Was weer gezellig!! Op naar de volgende. 

Lekkere sessie. Regen, wind en zon :)

Vmax 62,74 km/u

wat een drama sessie, 17.00 aanwezig NW komt niet altijd beter door dan de voorspelling. En brrrrrrrr koude poten....

Relaxt middagje, eerst met de 7.0 en de Falcon 90 later met de geposte set. Het was best wel al koud, zeker tijdens de buien, temperatuur toen 10 gr.

Afterwork sessie, toch nog een vlaagje gehad, hoogtepunt was mooie regenboog na buitje bij optuigen, verder snel vergeten

top middagje varen. Veel regenbogen gespot en de pot met goud bijna gepakt :)

Prima omstandigheden en op zich lekker gesurft, maar wel hard met de neus op de feiten gedrukt wat betreft hard gaan met groot spul. De harde vlagen gewoon niet fatsoenlijk kunnen benutten. Ik voelde me meer een ongewenste passagier die probeerde zich vast te klampen dan een surfer die controle over zijn set had. Met wat ervaring en trim zou ik misschien nog wat kunnen verbeteren, maar ik kan me nu niet voorstellen dat dat nog heel veel gaat opleveren.

De naar mijn gevoel benodigde kracht zal ik volgens mij nooit op de set uit kunnen oefenen. Een board van ca 90 liter kan ik prima in de vliegmodus krijgen en zonder veel weerstand en kracht downwind laten knallen. Met zo'n groot board lukt mij dat gewoon niet en is volgens mij zoveel kracht nodig die ik met mijn gewicht niet kan leveren.

Eerste keer met Select SL7 39 vin. Ik had al het gevoel dat die niet supersnel was voor de 7,8. Wel heel veel controle maar niet veel snelheid. Beter dus voor 8,3 waar ik em ook voor gekocht heb. Ook eerste keer met Suunto horloge waar ik de instellingen nog niet goed weet dus ook geen Alpha ondanks dat ik de hele middag topgijpen heb gemaakt. Was weer een fijne sessie met dikke windvlagen. Na een uur geswitched naar Fanatic Ray 95 met 7,0 zeil. Heerlijk!

AVANTI