gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Martijn van Noord31.21
2Henning ter Horst29.85
3Bert Kuiper28.49
4David van den Toorn26.87
5Arjan de Vos24.86
6Martijn van Noord19.92

Toch nog even een uurtje heerlijk kunnen varen. 37 vin is wel echt te klein voor dit board.

Sessie 2 

's Ochtends eerst les gegeven  en 's middags was het wachten op wind.
Eerst was er onweer, toen een bui daarna even wind en toen weer onweer en nog een bui maar uiteindelijk begon het op te klaren en te waaien. Eerst niet zo hard maar precies lekker voor mijn "nieuwe" 7.8 racing blade.
Ik had hem op de 1-3 Isonic gezet omdat het niet heel hard waaide en ik mijn twijfels had of het wel zou werken op mijn falcon 105.
En het was eigenlijk een verrassend fijne combi (op de Isonic) 
Aan het eind van de middag werd de chop alleen een tikkeltje groot voor de Isonic en heb ik de falcon 105 met een sonntag 38cm vin er onder geprikt. Omdat de wind aantrok heb ik iets meer neerhaler gegeven. Echter kwam ik voor geen meter meer upwind en had ik achter elkaar spinouts. Heb toen weer terug gewisseld naar de  Isonic maar kon nog steeds niet upwind komen. Neerhaler weer iets gelost en toen ging het wel alleen stond ik behoorlijk overpowerd en wilde het board niet meer rustig lopen (regelmatig een tailwalk en het volgende moment vol in de chop klappen) 
Ik denk dat ik de falcon 105 met dit zeil nog een keer kan gebruiken maar dan met een iets grotere vin en niet te veel neerhaler en iets minder overpowerd.

Na de buien verttrokken voor een heerlijke avondsessie. Van start gegaan met de 135 liter en 9,2. De lucht trok helemaal open en naar 110 liter en 7,0 omgetuigd.  Zo'n overstap maak ik niet vaak.   Er stond een fraaie 62,7 als max in de display maar dat kwam omdat Luuc van Opzeeland even mijn GPS had geleend voor wat snelle runs. 
Mooi dat er weer eens goede wind stond, veel blije gezichten. Geen waterplanten aan de vin, dat is toch ook wel het ultieme pluspunt van de Westeinder dezer dagen. 

Toch nog even een uurtje heerlijk kunnen varen. 37 vin is wel echt te klein voor dit board.

SEVERNE