gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Martin van Meurs35.5
2Rolf de Ruiter34.42
3Harald de Rooij34.36
4Rob Allersma34.07
5Eric Wind32.79
6Rob Buis32.62
7Kees Jaket31.95
8Jos Voormolen31.8
9Gijs van Driel31.41
10John Overmeer30.64
11Frank Heinen30.02
12Huub van de Velde29.63
13Ulrich Krause29.06
14André Oost28.95
15Roland Herwijnen25.01

Na de regen toch nog een lekker middagje met zon en wind. En hoewel het leek of de meeste wind er was op het moment dat ik mn spullen in de kar schoof..., weer heerlijk gevaren. Thanks Martin voor je kundige blik. Graag meer van dit soort sessies..!

heerlijk gevaren in de ochtend in de regen. gevoel komt weer :)

Woohoo!! Board PR met de i-99 129!! eind van de middag in anderhalf uur tijd heerlijk wat vlagen kunnen scoren, wat denderd dit board toch fantastisch door, 500m ligt ook vrij dicht bij de topsnelheid. wel voor het eerst sinds lange tijd weer eens hard gecrashed, halvewind besloot het setje te gaan vliegen en mij er af te gooien, gelukkig alles nog heel:) dit zijn de betere afterwork sessies:D

After work sessie. 16:45 op het water en ik dacht na één rak dat m'n naamgenoot me weer ging foppen. Weg was ie om een uur of vijf :-(    Nèt toen ik wilde stoppen kwamen er toch nog wat lekkere vlagen. In de buurt van Harderwijk kwamen ze goed door op een mooie vlakke plas. Heerlijk :-)

Tegen 16:00 uur op het water, dit keer wel effe wat groter setje gepakt.Nog wel een tijdje lekker kunnen varen, wind was wel minder als gisteren.Max: 68.72 km/u. Was niet heel druk.

Een paar mooie runs met een max van 66,42 gemaakt. Na voor mijn gevoel weer een mooie score stond de gps uit en kreeg hem helaas niet meer aan. Heeft ook niet alles weggeschreven. Aan de batterij ligt het niet, zal nog bijna vol. Ondanks dat een mooie middag. 

Onverwacht lekkere afterwork sessie, wind bleef aardig doorstaan. 

Onverwacht toch een mooie middag geworden, iets minder wind dan gisteren, maar genoeg.

Wat zeilsettings getest voor als het een keertje doorwaait. Denk dat ik zo langzamerhand aardige oplossingen vind om met kleiner spul te vliegen. De wind was echt marginaal en ik ben erg benieuwd hoe één en ander uitpakt als het de volgende keer weer ietsje harder waait. De keuze om groot te pakken is er, maar ik vind de uitdaging om met klein materiaal tegen de grote mannen te varen simpelweg het allerleukst.

Het is en blijft verder wel prachtig om te zien hoe hard er met het grote spul wordt gevaren. Vandaag voer ik achter Rolf aan en zat op de eerste rij toen zijn board besloot iets anders te doen dan de stuurman voorhad. Op zulke momenten zie je de fijne balans waarop de grote boards liggen. Ze hooveren letterlijk over het water. Plakt het board is het een no go qua speed. Heb je onvoldoende druk op je mastvoet in de runopbouw of maak je een abrupte beweging is het exit. Ik snap de lol waar de grote kerels voor gaan maar kies zelf liever voor de tegengestelde route en zoek daar mijn individuele uitdaging in. Beide concepten werken, zoveel is duidelijk. Goed gevaren Rolf en Harald, je gaat lekker. Top dat je focust op één board en ervoor kiest om de set uit en te na te leren kennen. 

Vandaag voor het eerst op Strand Horst.

Ik had gister en vandaag een cursus in het midden van het land en dus eigenlijk geen tijd om te surfen. Voor de zekerheid 1 board en 2 zeilen in de auto gelegd. Ik moest dus kiezen tussen de 6.3 of de 7.0 met een 50 cm breed speedboard. Allemaal veel te klein maar goed, ik weet nu wel de ondergrens voor het speedboard met de 7.0. Ik moest ook nog wel ff wennen aan het vlagen jagen. Helemaal op het einde kreeg ik het een beetje door. Jammer dat ik de 7.8 en de Falcon 89 niet mee had genomen maar niet getreurd, ik zou eigenlijk helemaal niet varen ;-)

begin middag pas opgetuigd na de motregen. Had het vanmorgen niet verwacht maar het is toch een prachtige middag geworden. de 6,2 was voor mij de juiste maat

Lekker gesurfd. Op mijn verjaardag! Wel een mooie NM 51,83

SEVERNE