gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Johan Huitema36.27
2Pieter Hamstra35.14
3Gerlof Hansma34.47
4Jelmer Vries33.25
5Bram Kloosterman33.14
6Anne Evert van der Veen33.12
7Ingolf van Oostveen33.11
8Gerard ten Berge32.39
9Arian de Visser31.25
10Luca Arbouw31
11Johan Gelling30.98
12Peter de Zee30.93
13Robert Heikens30.89
14Jorrit Bonnema30.74
15Arjan Bolhuis30.72
16Hans Raat29.54
17René Bijmolt29.15
18Harm Wierstra28.82
19Klaas Elzinga28.03
20Henk Vos27.95
21Jeroen Bonninga27.42
22Dennis Beumer27.37

Begon wel heel moeizaam allemaal met een te klein board en een verkeerde zeiltrim. uiteindelijk de set nog wel aan de praat gekregen en nog mooi veel kilometers kunnen varen.

Lekker gevaren. Wellicht een te klein zeil. 

voor mijn stats: combi board, zeil en vin niet optimaal. 

Weer een top 5 sessie! 2e in 3 dagen! 

Het windje moest even opgang komen. Later was die vrij constant. 

Runs heb ik bij de dijk gemaakt. Ging mooi! 
Aan de wind schoot het kontje wel eens weg..

PR gevaren op het uur.
En op de nautische mijl.

Ook met Noord-West een heerlijke spot ;-) Vandaag weer ruim 100 km gevaren dus zeer tevreden! Tweede keer Lauwersmeer was een succes. Ben benieuwd of er meer surfers aan de diaree zijn door de duidelijk aanwezige blauwalg :-) Om echt hard te gaan had ik eigenlijk de 85 moeten pakken maar vanwege de toch ook aanwezige windgaten op de 111 blijven varen.

Mooie windrijke surfdag, alleen het wou niet lopen vandaag, kwam erg slecht door de windgaten heen. Ik was al gestopt toen ik hoorde dat het harder waaide. Toch weer het water op, maar het ging toen nog steeds niet beter. Toen alsnog gestopt.

Sessie 34: Lauwersmeer mooi op diepte...! Vandaag was het een ouderwetse lekker gewone surfdag op het Lagio ..)). Geen aanvaringen met stenen, stokken en waar kun je nog meer mee botsen..))) Op de Max 1sec even nog de 70 km/u aangetikt. Veel bekenden waaronder de Groningse poeet Ingolf van Oostveen, Anne Evert, Luca, Pieter en de topper Gerlof Hansma! Allemaal in zomerstemming weer naar huis!

(Tussen 19 en 23 knots, 295 graden WNW)

Eerst was 7.0 te groot, vervolgens was 6.2 te klein!

Desalniettemin: Lauwersmeer op zijn best!

Wat een topdag was dit!!!! Door de algen leek het water caribisch en de wind een passaatwind. Volle bak met 7.8. Deze combinatie loopt als een zonnetje. Inmiddels vaak genoeg met de Finish Fin gevaren om te kunnen zeggen: super ding op alle fronten en 36 cm is de goede maat met 7.8 en de 107.

Leuk om Italian Stallions weer eens te zien... met stroopwafels. Het was een topdag met top gezelschap. De enige die waarschijnlijk roet in het eten gooit is Jelmer, door net weer 0.1 km/u sneller te zijn. Oh wacht, het ging vandaag alleen op de V-max. Niets aan de hand dus ;-)

 

Giek te breedt,board te lang mast te dik wind uit de verkeerde hoek. Geen surfer op het water. Ook nog eens mooi helder blauw water. Kortom het was niks... Een echte surfer moet even klagen.  ??

Lekker korte tussen werk door sessie. Was niet erg makkelijk om hard te varen . Of je moest op de goede vlagen gaan wachten. Heelaadaar heb ik nooit tijd voor.  

Veel happy smileys op het water. Mogen wel meer van deze dagen komen. 

No farmers,no food 

Weer zo'n topdag op het Lauwersmeer...

:')

Hele mooie omstandigheden vandaag maar het was niet mijn dag. Te groot begonnen met de 7.7 en daardoor de meeste kracht al verspeeld. Bij het omtuigen bleek de giekkop gebroken. Later op de middag een giek van Jan geleend en toen met de 7.0 nog even heerlijk gevaren. 

Top dagje op Lauwersmeer.

 

Top dag

Top dagje

Alles is al gezegd volgens mij, het was een top dagje.

Een bonusdagje. Niet verwacht deze wind. Bijna een aanvaring met een andere surfer gelukkig geen schade en ongemakken.

begonnen met de ka 7.9 maar was me teveel dus omgetuigd naar de ram 7.0 wat wel lekker ging .Was onder de indruk van hoog bezoek uit Italie waardoor ik er na de nodige rakjes er achter kwam dat ik nog maar 1 run had gevaren...... alsnog op start gedrukt .Vroeger werd ik nog gecoached :(.Maar was weer een heerlijk middagje met mooie groep mensen .Gerard de stroopwafels waren super en goed reis terug en de ring Genua mijden.....ook namens Pieter bedankt die het fenomeen stroopwafel nu ook weet te waarderen.

Sessie 26: Prachtige surfmiddag op Lago di Lauwers! Veel bekenden, allemaal blije gezichten. Veel SSS buddies. Lekker aan het kilometervreten geweest, topmiddag! (van 14 uur tot 17:45 uur) Was met 7.8 versus 83kg wel wat te overpowered om harder te kunnen gaan. Heb 29 filmpjes van de meesten gemaakt die rond 13.30 op het water waren. Via deze link te bekijken: https://youtu.be/jgMTL3A1e9s

 

Caribbean omstandigheden vandaag. Kon in het begin van de dag de draai niet vinden. Begonnen met de 7.0 en de FF99 maar na een paar rakjes dacht ik dat de 7.8 met de FF110 beter zou zijn. Ook hiermee liep het in het begin stroef. De outhaul stond niet goed. Daarna ging het lekker. Misschien had ik de FF99 onder de 7.8 moeten zetten maar zo had ik het ook goed naar mijn zin. Werd een hele mooie middag.

Wederom een heerlijke dag met goede wind uit een mooie richting. Veel sss speedies vandaag. En 2 pastapipo's :)

Ingolf ... the man on fire vandaag. Top.

Het was weer een geweldige dag op het lauwersmeer mooie omstandigheden.

Eerst met de 7.8 deze voor het eerst net boven de 60 max mee gevaren.

Na even een kleine pauze trok de wind nog verder aan zodat ik nog even de 7.0 gepakt heb en hiermee nog net even sneller ging.

Super mooie sessie op Lauwers met veel "oude" surfmaatjes!

Hoop dit snel nog een x weer te doen!

 

Stroopwafels zijn er zeker!

Het was weer een geweldige dag op het lauwersmeer mooie omstandigheden.

Eerst met de 7.8 deze voor het eerst net boven de 60 max mee gevaren.

Na even een kleine pauze trok de wind nog verder aan zodat ik nog even de 7.0 gepakt heb en hiermee nog net even sneller ging.

Lekker gevaren. Wellicht een te klein zeil. 

voor mijn stats: combi board, zeil en vin niet optimaal. 

AVANTI