gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Gabriele Santoni27.78
2Gabriele Santoni27.78
3Andres Baas25.25

whow, wat een sessie. Er was hardere wind verwacht. Dus de 7.9 opgetuigd. Bedoeling was met de falcon 132, maar tijdens het optuigen zag het er naar uit dat het harder waaide. Toch de Falcon 111 opgehaald. 

Eenmaal op het water bleek de plank de goede keus....qua zeil was de Vapor 7.1 beter geweest. De wind was voor de 7.9 aan de harde kant, maar voornamelijk de enorme golven was het wat de uitdaging gaf. Met de 7.1 is het dan iets lichter varen voor meer controle en eindsnelhied. Oke... een beetje op de overlevingstand, maar dat is eigenlijk ook gaaf. 

Naar een aantal rakjes toch even naar de kant om ietsie meer downhaul te geven voor toch iets meer controle (lees minder druk in het zeil), zodat het iets minder spanned is. Nu ging het soms toch iets te wild.

Na een inspirerend gesprek met een 77 jarige duitser die dit jaar voor het eerst niet meer surft, weer het water op. De wind was iets afgenomen maar de golven waren nog steeds enorm. Heerlijk cruisen met deze setting. Vlakke stukken waren er niet te vinden, dus even ruim gooien kon gewoon niet.

Prachtige sessie, mogen er meer van komen... helaas was hierna de vakantie op....

GUNSAILS