gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Ron Koldeweid40.69
2Marcel Braas38.55
3Marco Bakker37.79
4Halewijn Vermeulen37.33
5Rene Mienis37.24
6Gauke de Vries36.43

Eindelijk wat wind, toen ik 30 meter uit de kant een mosselbank raakte was het vertrouwen wat weg. Ben iets eerder weggegaan dan de andere wadjes die het zichtbaar erg naar hun zin hadden! Halewijn als enige niet wadje maakte volgens mij ook de juiste keuzes.

Wat een prachtige sessie totdat ik crashte bij 72kmh. Wist eerst niet wat de oorzaak was en dacht eerst aan een aanvaring met een vis of een zeehond. Helaas kon de caspar crossfire de krachten niet aan en explodeerde onder water en bestaat nu uit 2 helften in de box. Niet eerder meegemaakt. Ook de 4 banden van mijn trapeze totaal afgescheurd. De haak dreef in het water. Bedankt Halewijn voor de hulp en versnaperingen en Marcel voor de biertjes.

rare combinatie gevaren, falcon 80 met 29 vrij grote vin en de ka race 5.5

Ik hoopte dat de wind nog wat toe zou nemen en dan de falcon 50 pakken met 23 vin. dit kwam er niet van, maar evengoed een heerlijke avond !! ondanks dat ik met het kleinste zeil voer van iedereen.

Meeste frappante moment was dat voor mijn neus de vin van rene mienis explodeerde !!!! met een grote crash tot gevolg, geen verwondingen, maar wel trapeze aan flarden !!

Wauw wat een lekker dagje met de waddenboys op het Kuitje. Heerlijk weertje, lekker temparatuurtje, water ook aangenaam warm en er was wind... Jawel... wind. Niet heel extreem veel, maar hoeft ook niet. Het was mijn derde keer op deze spot en dankzij de hulp van oa Marcel en Gauke leer ik de spot een beetje kennen. En dat is hier wel belangrijk, wat het kan verradelijk zijn. Vandaag ben ik ook voor het eerst bij de andere bank geweest. Machtig daar! Alles een beetje aftasten eerst, maar langzaam kwam de vertrouwen en liepen de snelheden een beetje op. Het had mss sneller gekund met ander materiaal, maar ik ben blij dat ik het advies van Gauke heb opgevolgt. Ik heb deze sessie in totale ontspanning kunnen doen, geen gekke uitputtingslag oid. Wel 2 keer een momentje gehad. 1 keer een tailwip met halve wind. dus tijd voor een kleinere vin en 1 keer een spinout omdat ik gewoonweg te veel mijn board aan het kantelen was. Maar deze heb ik ala Wouter kunnen opvangen. Wel een dikke crash van Rene gezien. Bizar dat je vin gespleten is zeg. Wss ben je morgen wel wat stijfjes Rene! Door het opkomend water te vroeg naar het zin moeten stoppen, maar was prima zo. Daarna nog even gezellig na gezeten met Marco, Ron, Rene en Marcel. 

Top dag!

Op naar de volgende sessie!

Werk is leuk maar niet als het waait, het warm is en de lucht strakblauw. Dus de auto volgegooid en op naar het noorden. Het was wederom een mooie sessie, de wind was perfect voor hoge snelheden alleen de bank kwam niet zo vrij als ik de hele sessie gehoopt had. Hierdoor was het best wel oppassen waar je wel en niet kon varen.
Marcel en Halewijn toverden achteraf allbei een koelbox tevoorschijn met bier en versnaperingen, een mooie afsluiting van deze topdag.

Top sessie op het Kuitje. Nog gezellig afgesloten met een biertje en wat lekkers. Bedankt hiervoor Halewijn en Marcel. top!!

ps: vandaag ging Rene splijtend hard. Zijn vin trok het niet meer. ;-)

STARBOARD