gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Gerlof Hansma37.88
2Rene Mienis36.94
3Tim Schell36.7
4Wesley Deleye36.28
5Wouter van Hilst35.72
6Wilko Kronemeijer35.13
7Frank Buikstra34.96
8Henk de Geus33.05
9Peter de Zee30.25
10Karel Abel29.63
11Jorrit Bonnema29.49

Topsessie op de houw.  Toen ik aankwam alleen wat freeriders op het water die op het laatste stukje aan het varen waren. In mijn eentje opgetuigd en gelukkig later nog hoop speedies die aankwamen. Iedereen bleek 6.3 op te tuigen ,ik had al 7m  opgetuigd. Hier de hele tijd mee gevaren. 6.2 was mss wat effectiever geweest want 7m werd toch echt  groot...toch kan je de M5 7.0 lang doorvaren. Groot windbereik... Nog even de GPS 6 28 onder de 89 gevaren. Wat een vin ,hoogte lopen als een malle. Gecontroleerd knallen over de chop. Hier zal ik nog veel plezier mee beleven. Op naar de volgende topsessie.

Vanmorgen afgesproken op de Houw met een delegatie uit de Noordkop. Gelukkig niet voor niets en de wind kwam na verloop van tijd lekker door, alhoewel een paar knopen extra was mooier geweest voor de 6.3  Was lekker om weer eens op het speedboard te varen. Lekker dagje.

Lekker gevaren, eerste Run meteen het snelst daarna niet meer kunnen overtreffen.

7.0 was goed te doen, hield nog een beetje druk mee in de vlagen,

Samen met Jorrit op de Houw. Durfde met 26 cm niet ver over de ondiepte waardoor ik veel moeite had met de chop. Na een paar runs ging het wel beter. pak zelfs nog een klein pr op de avg vandaag. Helaas brak de giek en kon ik terug lopen. Op zoek naar een nieuwe dus. Ook nog een paar rondjes op setje van Jorrit gemaakt.

Lekker weer es op de w54. Heerlijk dagje

Heerlijke surfdag; genoeg wind voor de 5.8m. Kon meteen het board van Rolf uitproberen (is 2.50m lang Rolf, dus wel 90L, de 90er Falcon 2.45m lang is 78L) en het vaart heerlijk. Vaart moeiteloos door de chop.  Ook de gijpjes in de chop lukten prima. En ook snel, nadat ik de mastvoet in de achterste stand had gezet ging ik meteen 7 km sneller. Durfde echter nog niet echt een speedrun in te zetten; kost teveel kracht dus doe het nog niet goed op de touwtjes dan.

Me prima vermaakt dus vandaag.

p.s. m'n alfa's worden nu ook weer geregistreerd, nu ik de min.registratiesnelheid (weer) op 5 km heb gezet.

Mooie sessie op de houw. Lang niet op deze set gevaren en ook lang niet zulke snelheden gevaren. Het ging erg gemakkelijk dus stond het er waarschijnlijk wel goed op. 6.3 was voldoende gepowerd maar had nog wel wat meer wind kunnen hebben.

Lekker dagje vandaag. Voor het eerst dit jaar weer op de Houw. De wind was ff te west en kwam niet zo goed door als dat voorspelt was, maar daar heb ik weer van geleerd.Je moet optuigen naar wat er staat en niet naar wat mss mogelijk komen gaat. Desalniettemin toch lekker gesurft met Wout Henk, Wesley en Rene. Verder waren ook de locals natuurlijk. Was gezellig en hopelijk snel weer!

Op naar de volgende sessie!

Vanmiddag een leuke sessie op de Houw gedaan met Wesley, Rene, Henk en Halewijn. Ik zat wat te laag en had wat veel chop te verwerken. Dat had ik voor het mooie net te laat door. Maar desondanks heerlijk gevaren.

Wat een lekkere dag op de Houw

Wind nam flink toe en ik had eigenlijk een kleiner zeil op moeten zetten. Aan het einde van de dag pas de beste tijden.

Leuke middag en lekker gevaren.

P7