gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Peter de Wit41.75
2Twan Verseput 41.71
3Michel Meijer38.53
4Fred Rozendaal38.45
5Rolf de Ruiter38.39
6Edwin Huijbers37.99
7Raymond Wortel37.95
8Tim Schell37.93
9Sander Wiltschut37.82
10Remco Kes37.7
11Kees Heuvelman37.59
12Gijs van Driel37.24
13Anne Fahner37.18
14Robert Mulder37.1
15Robert Seinen36.95
16Jan Hattuma36.88
17Rob Allersma36.84
18Jochen Winkels36.69
19Pieter Rietveld36.39
20Patrick Miller36.29
21Edwin Littooij36.07
22Harm Jaap de Witt35.9
23Eric Wind35.8
24Jurgen Verdurmen35.68
25Edwin Roestenburg35.52
26Peter Vernet35.51
27Bjorn Rozendaal35.46
28Stijn Pontfoort35.27
29Jeroen de Wever35.25
30Barry Klasens35.15
31Onno Pierik35.1
32Marco Lambers34.34
33John Overmeer34.28
34Johan Geelhoed33.94
35Arnold Schreurs33.74
36Aart Veerman33.66
37Frank Heinen32.68
38arie de bie30.86
39Karel Abel30.59
40Arjen Mol30.43
41Richard Koehorst29.95
42Jos Herfkens29.83
43arie de bie28.74
44Ton van der Werf26.37

om half 9 het water op gegaan voor een pre-work sessie, setje was te klein maar gelukkig nog wel wat leuke runs kunnen maken:)

I had time for a very short session, but it became extreme short...

Only 7 runs, luckily 5 where enough for a bit of a decent AVG.

On the bright side, I had more than enough time to lunch and drive to work :S

Al weer een fijne middag. 5.6 bleek een gebroken lat te hebben na gisteren, dus vandaag lekker sleuren met de 6.3

Niet echt de sessie waar ik op had gehoopt. Het water op met 5,8m2 omdat ik Rolf en Raymond mooi zag knallen. Ik kwam het water op en de wind was weg. Daarom weer terug lopen naar de kant en grote twijfel of ik naar de Gouwzee zou gaan om daar een surf sessie te doen.
Toch maar even gebleven en omgetuigd naar 6,4m2. Bij een regenbui kwam de wind nog even goed door maar na 2 runs was dat weer voorbij en weer veel wachten en lopen waardoor ik er klaar mee was en naar de Gouwzee ben gegaan. Daar nog een vette sessie gehad.

Toch wat tegenvallende sessie op Horst. Richting goed, waterhoogte goed, weinig last van wier, alleen te weinig wind. Om 13;00 op het water, aan/uit windje wat alleen maar minder werd. Eén mooie run...

Nice fin testing day together with Peter! Shame i had to sail 5.6 because when I unrolled my 6.3 there was a batten broken.. Still good fun sailing with some wind in front of each cloud :)

Eerste run het snelst daarna werd het steeds minder

MMMM a session in the woods.....

too few good gusts to make it a perfect session...

but fun to ride the small gear!

 

De timing had ik niet helemaal goed vandaag. In de hardste wind rond twaalven optuigen en vlak voor een paar dikke vlagen weer het water afgaan. Paar leuke vlagen gehad maar het hield allemaal niet over. Had vedorie wel 1 draadje wier aan mijn vin. Baal ik van. Bjorn je begint je naam eer aan te doen. Van harte met je eerste 70 op je GPS , ga zo door en binnen een paar maanden laat je je vader achter je.

De set-up van vandaag met de wind van gisteren, dat zou ideaal zijn geweest!

Toch een mooie dag met Jochen en Nol, deze man haet weer goot gevare, ut gaaszpedaal is gevonje.

Grtz. Sander.

Dag met sterk wisselende wind. Ene moment dobberen om er vervolgens afgeblazen te worden. Enkele vlagen goed benut, paar andere verprutst.

Het liep verder lekker met de set. De 2017 loft rb 5.6 nu aardig in de vingers gekregen.

BAM!! PR time! Eindelijk voor het eerst over de 70 gegaan! Ook gemiddelde snelheid is weer wat sneller namelijk van 62 naar 65! Helemaal blij mee!

Grtz!

Lekker dagje. Vanochtend al vroeg het water op en de hele dag gevaren. Zaten wel grote perioden tussen waar de wind een stuk minder was, zodanig dat je met de 5.6 en de speed niet eens weg kon komen. Maar de good old speed deed vandaag goed zijn werk. De gevaren combi is prima en gaat weer vaker uit de kast worden getrokken. Bjorn was lekker bezig vandaag...Top gevaren Maatje,

Zo dan, vandaag even lekker het aantal surfsessies vorr 2017 verdubbeld 8-)

Het was een prachtige surfdag. Wel wat te weinig surfconditie voor de wind maar dat mag de pret niet drukken.

Weer lekker wat gijpjes geoefend, ging vanaf het begin al aardig. Het nadeel van niet zoveel sessies is is dat ik door dik gepowered (ik had 7.0 gepakt) te gijpen het veel kracht kost en zo de onderarmen verzuurde.

Hierdoor moest ik steeds vaker even stoppen om de armen wat rust te geven. En op een gegeven moment is het heen en weer met een gijpje en weer rust. Toen het gijpen niet meer wilde ben ik gestopt. Beetje planeren, stoppen, zeil draaien en weer verder ga ik niet doen ;-p

Trouwens nog even moeten uitwijken voor m'n WSR teammaatje JeDeWe die downwind ging en me niet had gezien. Gelukkig was ik het voor :D

Vooraf gedacht 5m2 of 5.5m2 op te tuigen. Bij aankomst bleek een surfer van dezelfde gewichtsklasse 6.4m2 te varen en te adviseren. Dus 6.2m2 opgetuigd en speedboard eronder. Kwam hiermee niet weg. Dus toen maar de 87L starboard eronder en een heerlijke surfdag gehad. Een enkele keer waren de vlagen te hard voor mij, maar over het algemeen was het zeer goed te doen. Volgens mij heeft het niet geregend, althans tijdens het surfen niet, wel bij aankomst. Zon kan ik me niet herinneren, maar het was best een aangename temp. om te surfen. Wier viel ook mee, een tweetal spinouts wijd ik hieraan. Soms bij het wegvaren uit het erg ondiepe bleef er wier aan de vin hangen. Fijne dag dus zoals al eerder vermeld.

eigentlich eine super kombi...... fuer etwas mehr wind :-)

Heerlijke after work sessie. had wel met groter board moeten varen. ff speed was te klein met de vlarige wind

Eind van de middag water op, wind weg.Ruim een uur wachten of er toch nog wind zou komen en die kwam gelukkig nog een tijdje terug.Avondsessie bij de boulevard H´wijk.

Te laat en te klein, maarja wat geeft het, toch lekker kunnen varen nog na het werk..

Helaas ik kom 2 runs te kort, doordat ik de hele middag op zoek ben geweest naar het weer, maar ik kon het niet vinden. Toen ik klaar was met zoeken, was helaas de wind dusdanig afgenomen dat het wegwerken van de 2 langzame runs niet meer mogelijk was. Ik snap dat gezeik om dat wier niet, er had vandaag ook prima met een 38 cm rechte vin gevaren kunnen worden, ook voor de strandjes bij Harderwijk!

6.3 en de 53 was een betere keus geweest ;-)

Minder wind dan gisteren. Van twaalf tot twee gevaren met de PD-48, dat liep niet naar wens. Gewisseld met de LM-44 daarmee van drie tot vijf gevaren. Was sneller dan de pd, onder gelijke omstandigheden.

topmiddag, met lange goede vlagen. goede setje vandaag onder.

De wind was wat puffig, maar lekker gevaren, zonnetje erbij. Een beetje afkicken van gisteren.

wederom een fantastische surfdag.

 

grt Robert

Was weer lekker

Afterwork session.

Many people came from the water when I started. Obviously my first choice the 6.2 wasn't the best one, way too small. But later on I had good fun with the big speed gear :-)

Racing Blade is geen RS6 - kreeg de sokken er vandaag niet in.

Gefeliciteerd Bjorn, je ging geweldig zag ik.

afterwork sessie. Helaas te laat voor de wind, hij kwam wel wat terug maar stopte er weer helemaal voordat ik fatsoenlijke 5 runs heb kunnen maken.

Aardige afterworksessie, niet 100% fit en de beste vlagen moeten laten lopen dus wat tegenvallende snelheden, maar wel lekker gevaren,

 

Was weer leuk op het water, en op het strand, top!  Zeiltje was be-hoorlijk te klein....

Bjorn gefeliciteerd met je 70 km/h

 

 

Pas om 16.00 uur op het water en de wind was weg, stond ik daar te kijken met m'n 6.2 en de SPEED 50 .....
Lekker dan !
Na een half uurtje kwam gelukkig wind weer terug. Niet zo sterk als eerder op de dag maar wel genoeg om met deze set te kunnen varen.

Voor de eerste keer met de 6.2 het water op en errug blij met dit zeil, de set liep super !

Ik heb helaas nog niet mijn kracht terug, maar ik ben echt super blij dat ik toch nog even heb kunnen varen en weer eens lekker over de 70 !

geen topwind vandaag. het zeil wel beter getrimt dan gister. jammer dat de wind wegviel om half vijf wou nog wel even gas geven net als de rest natuurlijk:)

stond iets te groot om 15.30 met 6,7m2, lastig om dan de boel onder controle te houden, later werd het beter omdat de wind iets afnam, toch weer een mooi middagje

prima varen, wier was wel kut. wind was behoorlijk vlagerig, ene moment stilstaan met 7.0 andere moment knallen met 6.4. vaak geswitcht maar was uiteindelijk best te doen.

sessie gesplitst ofzo, anders 1 goeie sessie met gemiddeld dik 57.5, jammer maar prima.

Eindelijk weer eens gesurfd! En heerlijk dat zonnetje wat door kwam!

Bij aankomst leek de wind in te zakken, maar gelukkig kwam er wel weer wat bruikbare wind. De set was wel te klein, maar dat was ook wel lekker om even te wennen aan de set. Met het board had ik eigenlijk nog geen goede sessie gevaren en zeil en vin waren nieuw. Wat dat betreft is de test redelijk geslaagd.

Vond het wel een lastig windje. Veel korte felle vlagen waar ik niet zoveel mee kon. Maar toch weer ff lekker gesurft en mooi weer de 70 op de teller!

Zo, na een cursus omgaan met teleurstellingen werd het toch nog een leuke sessie. 

Eerst het water op om 13:30 met de Mistral 47 en 6.2m. Na twee uur hopen op wind een schamel rakje planeren om 15:30 op de kant op 7.1m en de Monster te pakken. Op dat moment natuurlijk dikker poeier. Echt letterlijk op het moment dat ik het grasveld op stapte..... twijfel twijfel. Toch maar broodje en 7.1m gepakt. Om 16:00 weer het water op met 7.1m...... wind weg. 

Eindelijk na een half uurtje kwam de wind weer terug en het mooie is dan dat alle "leed" zo weer is vergeten. :) Zo blij als een kind met deze sessie. De GA 7.1m met North gold mastje doet het prima 69.9 GPS max . 65 av. Heerlijk in de zon na alle regen van vanmorgen. 

Edwin ging als een dolle op de JP54 met ruim 72 en Marco ging lekker op de Manta, Steeds sneller en sneller, Goed bezig!

Top afterwork sessie!

Nieuw pr op topspeed :-)!!

Another great day! ;-)

Sunny afternoon made up big time the rainy mornin

Aart, hihi ;-)

Super einde van de dag gehad. na wat tips van Stijn en Edwin PR gehaald, het kwartje begint te vallen. Jammer dat de wind inzakte want ik zat behoorlijk op de 70 te asen :) 

Super vlagerige Strand Horst sessie. Soms helemaal geen wind en soms windkracht 7. Maar fijn gesurft!

heerlijk om weer met klein spul te varen.

Vandaag was echt een kadootje

 

Heerlijke after work sessie. had wel met groter board moeten varen. ff speed was te klein met de vlarige wind

afterwork sessie. Helaas te laat voor de wind, hij kwam wel wat terug maar stopte er weer helemaal voordat ik fatsoenlijke 5 runs heb kunnen maken.

Top afterwork sessie!

Nieuw pr op topspeed :-)!!

SURFCENTER