gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Johnny Tuijn32.73
2Bert Kuiper29.68
3Leendert Wisgerhof29.35
4Wesley Deleye28.67
5John Kloosterman26.09

Vandaag lekker gevaren met Alex, Bert,Leendert, Arthur en Wesley, zag Eric ook nog even maar die stopte helaas toen ik begon, met knie gaat steeds beter, maar ruim de chop in vind ie nog niet echt fijn

even een avond sessie, jammer dat de wind afnam.

Mooie surfmiddag om eens flink aan de bak te gaan.  Begonnen met de 48 vin maar die gaf teveel lift.  Het waaide eigenlijk best wel door alleen aan de kant van de jachthaven was het minder.  Vol gepowered afgezakt naar het vlakkere water van het Limmergat. Deed toch wel een beetje mijn best om de grote set over de 60 te krijgen. Dat is toch nog niet zo makkelijk. Zwaar water op de speedgedeelte misschien. Vanwege baggerwerkzaamheden in het Limmergat en ook verderop bij de vaargeul, zag het vaarwater eruit als één grote modderige stinksloot.   De 9,2 was nog net te houden. Het blijft een superzeil met enorme windrange.  Helaas beginnen de waterplanten ook te groeien in het warmere water. Slierten aan de vin vaart niet lekker... Veel bekende gezichten vanmiddag. Af en toe een zonnetje erbij, prima omstandigheden.

Laatste keer bij Almere Haven was de trim in de chop niet top. Vandaag eens de tijd genomen om het setje wat chop bestendiger te maken. Mastvoet stukje naar voren en de voetbanden perfect afgesteld voor de blote voeten. Board ligt daardoor een stuk stabieler en durf wat meer gas te geven en naar buiten te hangen.

Helemaal laten afzakken voor constantere wind. De chop aldaar had niet echt 1 richting waardoor het lastig was om een mooie baan tussendoor te vinden. Uiteindelijk toch nog een snellere run op de terugweg naar Zwaansmeer. Mooie sessie met veel zon en uiteraard bekenden.

GUNSAILS