gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Erik Loots33.11
2Halewijn Vermeulen33.1
3Gauke de Vries31.79
4Marcel Braas31.72
5Robert Baas30.7
6Stijn Pontfoort30.61
7Edwin Littooij30.31
8Remco Heida 30.17
9Edgar Berger29.1
10Gerwin Heeringa28.79
11Richard Helfenstijn28.59
12Frank Heinen27.1
13Romy-Anne Reenders24.98

Gisteravond nog gezellig op de borrel bij Gerwin en Femke en vandaag met het team het water op. Top weekend. Het weer viel mee, met afentoe zon en een strakke wind. Genoten!

Raar dagje, de hele tijd aan het trimmen geweest. Gelukkig had ik aan het einde van de sessie het idee dat ik er bijna ben. Hagel, regen en zon in combinatie met een constant veranderende wind qua richting en kracht maken het zoeken naar een goede setting niet makkelijk.

75 km distance, a new 2017 record ;P. Lots of hail, changing winddirection, gusty and cold wind.. Considering the conditions I had a good time, but its for sure a type of condition where at least 50% of the time you feel like the trim is not working.

Zo een gekke dag hoor. 

Eerst met de 7.9m het water op omdat de wind niet zo sterk leek. Dat ging best lekker upwind richting de dijk. Paar keer steken omdat we op schapendijkje stonden. Vond het zeil een beetje te weinig downhaul hebben en al snel upwind trok mijn achterste hand behoorlijk. Eenmaal bij de dijk.... regen, hagel en 25 knopen (als het niet meer was). F#$%...

Daarna even wachten want windstil. Na een minuut of tien terug gecruised naar schapendijkje en overwogen 7.0m te varen maar toch maar gekozen voor tikke downhaiul.

Opnieuw richting de dijk en eenmaal daar was het weer niks... Gek genoeg opnieuw terug over het Pilsmeer het lekkerst gevaren. Met de 7.9m lekker 57/58 door de chop crossen was eigenlijk veel leuker dan pielen bij de dijk.

Toch de 7.0m erop (icm 35 SLR). 

Wat een topcombi is dit toch. Alle koersen varen soepel en snel. Even bij de dijk gaan kijken maar daarna lekker over het meer crossen. Alphaatje gedraaid, Nautical dwars over het meer. Heerlijk!

Geen GPS runs gemaakt. Echt geen zin in omdat het voor mij voor geen meter liep zodra ik bij de dijk kwam. Toch echt lekker genoten van een mooie middag zo.

Ed had net als ik wat moeite met aanpassen maar daarna liep het ook prima geloof ik.

net geen pr

Pfoei, Viel weer niet mee vandaag. Eerst 7.8 opgetuigd. Liep voor geen meter. Geen hoogte lopen en niet of overpowered. Te veel downhaul denk ik. Later de 7.0 beviel stukken beter. De vin was vandaag net te klein om lekker hoogte te lopen. Ik dus wel de lering van deze twee dagen: grote vin varen, desnoods met klein zeil.

Verder wel lekker zon erbij vandaag. Was ook blij dat de trim er met de 7.0 weer dichterbij zat. Nog beetje verder finetunen en wellicht dat we dan weer mee kunnen doen.

Wat een daggie, eerst een stevig paas brunch gehad en om 14.00 uur gearriveerd op het Lutje. Er was net een bui geweest met dikke wind, dus de meningen liepen een beetje uiteen wat nu de juiste keuze zeil zou zijn. 5.7 tot 7.8 gehoord hahaha. Uiteindelijk toh maar voor de R7 7.0 gekozen. Eerst maar even warm worden en ervaren hoe de wind nu daadwerkelijk was op mijn Xfire 114l en 36 Slp R3. Dat liep lekker, maar al snel trok de wind weer aan en ben ik snel naar de kant gegaan om de 98l te pakken met de 34 cm Slp R3. En dat is ookwel de sweetspot van het board. We hebben van alles over ons heen gehad.van zon, regen hagel en dikke poeier wind tot bijna windstil. Maar in die buien ging het lekker hoor. Wel even je gebitje vast houden en je ballen en knallen over de chop richting het dijkje en dan maar hopen dat daar ook nog genoeg wind stond. Ik heb zelfs 1 run de andere kant op gemaakt envoor de vakantiehuisjes haaks over de chop mijn run gemaakt omdat de wind in de bui wat gedraait was. Dat was ook wel een heftige. Wat een feest.

Op de kant was het ook weer gezellig en lekker druk. Lijkt wel of het surfen weer leeft! en dat het Pilsmeer ook weer in trek is. Leuk!

Op naar de volgende sessie!

Knallen op het Amstelmeer. 1e keer op die locatie. Smaakt naar meer.

Voor het eerst in tijden weer eens op het Amstelmeer gevaren. Te weinig in het vlakke deel onder de dijk gevaren voor een goede ranking.

Gewoon even lekker gevaren.

1e keer met de ka 6.3 2017, zeil was te klein, maar wilde hem perse varen.2 masten geprobeerd, dus aardig uitgangspunt voor als het wat harder waait !

2e Paasdag Amstelmeer Noordwind dus langs de dijk racen. Mooie dag gehad, zeilen die ik gebruikt hen zij NP Hornet 7.2 en NP H2 7.2 Gezellig druk was het, en aan Lutje uit de wind in de zon leek het wel zomer. Alleen kwamen er ook hagelbuien langs ;-)

WINDSURFLAND