gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Rob Allersma36.69
2Rolf de Ruiter35.65
3Paul Salomons34.15
4Manfred Malcorps34.03
5Adam Bakker32.43
6René van der Weijde32.27
7Roy de Vries31.63
8Tjerk Baan Hofman31.41
9Jurgen Verdurmen31.12
10Robert Jan Bouws30.9
11Gijs van Driel30.86
12Edwin Roestenburg30.49
13Richard Weiland30.21
14Aart Veerman30.04
15Simon Dijkstra28.62
16Jens Salomons28.38
17Arno Doeleman28.04
18Gerard Verbree27.08
19Richard Koehorst26.78
20Jan Hattuma26.41
21Karel Abel25.1
22John Overmeer25.08
23Karel Abel25.03
24Hessel Faber23.16
25Mike Walsarie Wolff22.99
26Frank Heinen22.76
27Martin Doll22.61

In de ochtend met zuiden wind samen met edwin gevaren.  Al de paaseieren zijn er weer uit geklotst.:)

Choppy dagje, heb het rustig aan gedaan dus geen snelheden van betekenis. Geen zin om de boel te slopen. Buiten de buien om was het heerlijk weer! 

Het begon erg rustig dus eerst met de exocet 58cm gevaren. En toen ging het pas echt waaien! Wat een vlagen en wat een golven, prachtig! Mijn wavesetje en 5.0 was prima geweest ipv een speedboardje (tussendoor geswitcht naar de warp speed) en 6.4. Paar keer hard van het board geblazen en ik was al aan het varen met gekneusde ribben van het rugbyen. Pijnlijke, niet al te snelle maar heerlijke surfsessie!

nature at its finest met een regenboog met surfers eronder als hoogtepunt. heel apart dagje verder. begonnen met de w44 maar dat was alleen maar drama, daarna Manfred zijn voorbeeld gevolgd door een klein slalomboard te pakken en de 5.4 daar op te doen. dat was een nieuwe combi voor me maar dat liep na wat aanpassingen toch vrij goed! weer iets geleerd:) verder nodigde de chop absoluut niet uit om hard te gaan vandaag, heb geen gekke risicos genomen. al met al toch een topdagje!

Gezellig middagje.. Veel chop zoals verwacht, eerste sessie met de 87, fijn board!

En de chop wordt hoger en hoger op Horst.1e keer met de Reflex 7  5,6 en de JP45 ( crossfire 24 ) en de JP50 gevaren.Af en toe was er gewoon weg niet te varen te extreem alles.Snelste run met de JP50 water op door,langs en over de vrij hoge chop, red extreem ( klasse ouwe ).Zeil voer goed, volgende keer iets meer loose in.

 

Behoorlijk onstuimig, hoewel de wind nog wel goed te handelen was met dit zeiltje, alleen nergens een surfbaar stukkie vlak water ontdekt. Ben dus maar een keertje op tijd het water afgegaan. Wel een toffe middag op het water gehad, die snelheden waren vandaag niet belangrijk.

 

 

 

Choppyyyyyyyyyyyyyy!

knallen door de chop.....prachtige dag !!

Geen vlak stukje water te bekennen, Wel voor het eerst op de JP 50 gevaren; kom ik ondanks mn gewicht goed mee weg. Was weer gezellig met de usual suspects!

Heavy conditions. But had fun. Happy with the way the board and sail handled.

Wat een dagje... en wat een golven!
In de middag was er eindelijk wind... en zon.

eerste surfdag van 2016 beetje choppy. Beviel weer goed.

Door de stormachtige zuidwester was de golfslag dermate heftig dat ik met m'n speedboard geen ruime rakken kon/durfde te varen.

 

Eerste keer weer dit jaar voorzichtige runs.

Begonnen met zuidenwind op SX S met 5.7 Mega XS.

Vrij snel omgetuigd naar 4.2 en waveboardje.

Wat een topdag!!! 's Middags echt survival dat wel...Maar echt een topdag!!!

Moeilijke omstandigheden vandaag. Vooral ervoor gezorgd dat de boel heel bleef. Mijn vader moest eigenlijk al gelijk van het water af met een gebroken zeillat. We hebben er dus geen lange sessie van gemaakt.

Freeride setje. Prachtige middag. Helaas een scheurtje en wat deuken in mijn nieuwe wave zeitlje. Plakwerk.

Lekker kunnen gijpen en in het begin nog een paar leuke sprongetjes kunnen maken.

Top, woensdag weer van de partij denk ik

Vanwege te verwachten chop het waveboardje gepakt. Bleek geen succes, op halve wind en (enigszins) ruime wind regelmatig spinout. Soms zelfs schoof de hele achterkant opzij waardoor ik met de plank bijna recht tegen de wind doorgleed. 2 vinnen geprobeerd , beide hetzelfde probleem. Speedvaren bij deze chop ook met een waveboard door mij niet te doen. Volgende keer maar gewoon of speedboard of slalomboard.  Het was overigens best mooi weer, niet koud, zon er nog bij gehad. Bij aankomst regen daarna kan ik mij niet herinneren. Wind was goed genoeg voor m'n 5m, vlagen soms teveel. Weer een ervaring erbij en een goede workout. Surfschoentjes vergeten, gelukkig bij Telstar Surf kunnen lenen, goede service. Dank je wel nogmaals TelstarSurf.

Vin vermelding klopt niet, heb maar wat aangeklikt, zelf nog niet geregistreerd.

Met Andres en Robert Jan afgesproken op Horst. Het zou flink waaien, ik hoopte op de 5.7 want ik ben door mijn 430 masten heen. Gisteren de laatste 75% mast gebroken van de brakke serie. Gelukkig kwamen de voorspellingen uit en kon eindelijk de speed weer eens de sporen gegeven worden. Dit keer met nieuwe BPF S 26.5 eronder. Eerste rakje uit direct een forse spin-out inclusief crash. Ging gelukkig goed, iets minder vertrouwen, nog wel een keer een slippertje gemaakt maar over het algemeen positief. Erg moeilijke omstandigheden met overal schuimkoppen en forse chop voor Horst begrippen. Kon geen mooi baantje ruim vinden, ook niet op het speed gedeelte. Helaas ook nog de lat gebroken, net als de 7.0 vorig jaar, de 2013 serie Phantoms met uitstekende latten toch erg gevoelig. Het was fris maae niet te koud.

Voor de statistiek (en misschien een puntje op de afstand voor de weedspeed competitie)

data van GW 52 ter vergelijk

Eerste sessie 2016, gestart met 5.6 rond een 13.00u na 15.00u was dat duidelijk te groot. Had eigenlijk moeten omtuigen. Giga klotsbak.

SEVERNE