gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Serge Beumer40.19
2Twan Verseput 39.85
3Sander van Huizen39.69
4Willem Jan Heutink38.74
5Michel Meijer38.59
6Marco Bos38.46
7Raymond Wortel37.95
8Anne Evert van der Veen37.63
9Edwin Roestenburg37.05
10Gijs van Driel37.01
11Rolf de Ruiter36.67
12Jan Hattuma36.62
13Fred Rozendaal36.57
14Wouter Liedenbaum36.11
15Johan Geelhoed36.04
16Eric van Cann35.75
17Michael Nachtegeller35.68
18René van der Weijde35.56
19Rob Allersma35.49
20Frank-Jac Pleiter35.2
21Marc Roosendaal35.11
22Frank Buikstra34.59
23Erik van Boggelen34.56
24Aart Veerman34.22
25John Overmeer33.84
26Thomas van den Heuvel33.79
27Sybe-Jan Booy33.68
28Dieter Heinemann33.55

NIet helemaal fit, toch een goede keus, om effe het hoofd leeg te varen.

Het was weer lekker....

te veel energie verspilt door al vroeg te beginnen, de wind kwam rond half 12 een beetje fatsoenlijk door. Mijn runs werden richting het einde steeds sneller maar moest er af om te werken. prima warming upje voor de komende dagen:)

Heerlijke sessie gehad en bedankt Frank en Raymond voor de tips!

Bij aankomst was de wind lang niet als voorspeld dus gekozen om met slalomboard te varen. eind van de middag werd de wind beter en was speedboardje misschien sneller geweest maar 80.10 display max met slalomboardje is altijd lekker :)

ondanks dat ik alles weer eens vergeten was (schoentje/5.6 zeil) toch nog heerlijk gevaren. gevaren met twee paar neopreen sokken beetje glad maar werkte wel. Twan nog bedankt voor de tip om er een zeillat in het zeil te doen van de 7.0 werkte goed. weer teveel kracht verspeelt met de kleinere vlagen. toen ik in een top vlaag zat had ik geen power meer en moest afbreken.

Eerste sessie van het jaar en eerste keer op de W-49 was even wennen maar het is goed bevallen. Fijn board heb nog niet volgas gevaren volgende keer iets meer risico nemen als ik het board wat beter ken.

Lekker gevaren, snelheid valt wat tegen.

Eerst met 23nomad, ging niet lekker over de chop.
Daarna met een 28 standaard vin, dit ging een stuk beter, maar had nu teveel last van wierhopen. Ik had geen zin in crashes, dus toen maar een beetje gaan spelevaren en gijpen oefenen door de chop. 

Ik wou nog een alpha neerzetten, maar ik had steeds wierplukken aan mn vin hangen....:(

Prima invulling van een vrije dag!

Had alleen 50/5.6 mee, niet moeilijk kiezen ;)

Had wat moeite met opbouwen van de runs, maar voor een sessie in Januari mogen we niet klagen!

 

Lekker gevaren, snelheid valt wat tegen.

Eerst met 23nomad, ging niet lekker over de chop.
Daarna met een 28 standaard vin, dit ging een stuk beter, maar had nu teveel last van wierhopen. Ik had geen zin in crashes, dus toen maar een beetje gaan spelevaren en gijpen oefenen door de chop. 

Ik wou nog een alpha neerzetten, maar ik had steeds wierplukken aan mn vin hangen....:(

Mooie start van het jaar, setje liep erg makkelijk vandaag. Later nog lekker een uurtje met freeride spul gevaren. Beetje gijpjes oefenen.

Maatje Arjen moest vandaag weer een beetje zoeken naar de trim, maar was wel de hele dag op het water.

Lekker dagje Horst met Twan en Sybe.

Een PR op AVG en dat nog wel met mijn slalomboard!

 

Sta gewoon weer versteld van die snelheden van Johan, klasse gevaren man! Misschien moet ik maar eens uit m'n comfortzone stappen; een ander boardje, groter zeil opzetten? Toch mooi weer effe lekker op het water geweest, altijd goed.

 

Sterkte Thomas! Binnenkort de slalom spullen maar testen.....

 

 

Na een half uur gecrasht, gat in het board en zeer been. Had een mooie dag kunnen worden jammer. 

Begonnen met de Slingshot 23, had beter meteen de Z kunnen pakken. Na de wissel waren de runs ineens 4 a 5 km sneller. Helaas brak 1 van de trapezekoordjes. Flink wat tijd verloren om die te vervangen.

Desondanks mooie start van 2016!

Ondank dat ik ziek ben toch gaan surfen! Hierdoor weinig energie. Maar ben toch blij dat ik weer effe heb gesurfd. Was erg leuk.
Tijdens het optuigen van mijn 6,4m2 mijn lat kapot gemaakt. Hier kwam ik na de eerste run op het water pas achter. De 6,4m2 liep evengoed erg lekker. Jammer dat ik verplicht een switch moest maken naar de 5,8m2. Daarmee was het lastig om een normale 10 sec run te maken. De aanloop liep goed maar eenmaal in de run kon in de snelheid niet meer vasthouden laat staan versnellen. Voor mij was het echt een 6,4m2 dag. Maar die helaas niet kunnen gebuiken. Op naar vijdag zaterdag en maandag. Veel wind in de voorspelling.

Tegen 16:00 uur het water op.Klein half uur red gepowered gevaren met ssw uiteraard vlagerige wind, daarna een uur niets, daar ook mijn onderste lat gebroken, zelf in gevallen.Nog een kwartier kwam de wind nog effe iets op om net zo snel definitief te verdwijnen.Nog een stuk lopen.

Missed the best wind but still had a nice session.

After driving to The Brace yesterday and nobody there to go for what would probably have been a very nice first session for 2016 (for me at least), and the waterlevel expected to be bad overthere today, I decided to drive to The Oak Forest, Strand Horst. 

I made some changes to the 49 which kept it's nose up to high whatever I did. Took out some tailkick, flattened the section between the straps as much as possible while still keeping a nice rockerline, took out the bevels there, which have no use in my opinion. Made some changes to the fin as well...and it works. The board now lies high on the water, but at a much lower angle and it accelerates way better as well. At speed it keeps the very same angle, which is what you want.  

So, happy that things worked out the way I hoped they would. And a nice session afterall. Next time I want to test some other fins I changed. I didn;t go for a longer fin today as it was very shallow. I love the 6.3 Speed Blade 2015 more and more!!!

Prima eerste sessie van het jaar. Goede eerste indruk gekregen van de nieuwe Racing Blade 2016 en de nieuwe Hornet II. Het zeil ziet er bloedmooi uit en de afwerking van de vin is subliem. De 7 meter was vandaag niet in alle gevallen even efficient, maar tevreden met de tijden. 

Mijn eerste sessie dit jaar. Gisteren nog door mijn rug gegaan en toch besloten om het water op te gaan. Ander half uur ging het redelijk, maar de pijn werd heftiger, dus op tijd naar de kant gegaan. Had de 5.0 al opgetuigd liggen, maar toen kwam Edwin aan gecrost. Ik mocht zijn 6.4 gebruiken. Top Edwin bedankt voor het gebruik ervan. Maar ik had mezelf in een safe modus gezet. Ik vond het te tricky om vol gas te gaan met de 6.4 op de speed 45. Ik durfde het niet aan, vanwege de combi met een dikke chop en voor mijn rug. Nu heftige pijn, maar het was het wel waard vandaag. Max displ. 70,2.

Lekkere vin de BPF-22. Hopenlijk kan ik deze combi komende dagen eens vol aan de tand voelen. Niet koud en bijna geen regen vandaag heerlijk. Kijken wat het vrijdag brengt.

Ik had het er heel moeilijk mee vandaag. Beetje ziekig en zeker niet fit. Toen de wind goed door kwam moest ik het af laten weten, geen kracht meer tijdens mn runs en terug gegaan voordat ik ongelukken kon gaan maken. 

Maar, alvast lekker warm kunnen draaien voor vrijdag. 

Eerst met de LM-44, liep niet lekker over de chop. Toen met de PD-48, dat ging een stuk beter.

Zes maanden niet op de plank gestaan. En dat merk je wel. Het is toch echt een sport dat surfen.

Vandaag ook voor het eerst met de neilprydes gevaren. Die varen echt super goed. Jammer dat de controle door wat flubber armen wat minder was. 

Maar we mogen helemaal niet klagen, gewoon heerlijk weer op het water gestaan

lekker dagje op horst. wind was minder dan verwacht in t begin later trok t wat aan. daarom 7.0 opgetuigd. 6.3 was wat effectiever geweest. dacht dat ik de mxr 26 wide eronder had maar bleek de mxr 28 wide te zijn.

Last couples of times I had a sore back after surfing. Took a smaller size as I usual would pick. Was a bit more comfy but missed a bit of power if there was no big gust.

KATER