Gps-speedsurfing
No data found

5 bft

post 2 keer omdat ik eerst met 6.3 en later met 7.0 heb gevaren. De snelste tijden toch met 6.3 Maar wel blij dat ik heb omgetuigd. Lekker dagje zo!

Voelde me slap vandaag veel te weinig gegeten, kon de tijden er niet opzetten.Setje voelde goed.Volgende keer beter.

En nu met de 7.0 en 32 fin. Eindelijk passend gemaakt. Werkt goed met de 7.0

Heerlijk dagje smiley. 9 uur op het water en om half 3 vond ik het mooi geweest. Flink wat kilometers gemaakt. Na de pauze toch nog 3 runs verbeterd jeroen smiley

Een dagje met de dames en Karel naar Horst. Van de vier goede vlagen stond ik er drie aan de kant. Voor het overige wel redelijk gevaren. Helaas was het met de wind om 14.30u gebeurd.

Beetje gewisseld tussen 6.0 en 7.8 (7.0 was waarschijnlijk perfect geweest vandaag, helaas ...). 7.8 was in de vlagen wat aan de grote kant, maar uiteindelijk daarmee de meeste meters gemaakt. Typisch dagje Horst

Heerlijk gesurft,

heerlijk daggie Horst,

topsessie ,horst nog nooit zo vlak gezien .

 

 

 

Kort opwarmdagje voor de eilandrace van morgen.

lekker weer met de 5.3 smiley

Wel lekker gevaren maar kreeg de snelheid er niet in. 

Bij aankomst ca 11.30 uur stond er een behoorlijk windje, maar toch 7.0 opgetuigd omdat de wind gedurende de dag iets zou afnemen. Dit gebeurde uiteraard ook, en de wind was zelfs voor Horst-begrippen enorm vlagerig en aan/uit. Paar leuke runs gemaakt, hoewel een paar keer een hele zwerm zwanen behoorlijk in de weg lag. Wel heel veel bekenden weer eens gesproken, erg gezellig!

Sessie 1 van de dag.

Sessie 2

Sessie (tje) 3, de wind viel al snel weg...

wisselend gevaren! Net als de wind. verder prima dagje!

 

14.30-18.00

Ronald gefeliciteerdsurprise

kreeg de boel niet echt aan de gang, uiteindelijk maar gaan cruizen cool

Waar was uber-local Armand van Renssen eigenlijk?

@ work angry cheeky ... niks gemist ze ik surprisewink

 

Lekker even de Thommen uitgeprobeert en even de spiertjes gerekt voor de eiland race van morgen.

Leuke middag, gezellig druk op het strand. Op het water had ik alle ruimte.

Mooie sessie met mn P7 7,2: fijn zijltje!

Weer terug uit het warme Leucate naar de kou en nattigheid op Horst. Koude dag, vlagerige wind, trapeze koordje gebroken (ja,ja, voortaan op tijd vervangen) ,spinouts met de crossfire (?? nooit eerder gehad) en weinig controle.

Niettemin weer een sessie in de boeken. Het was enorm druk vandaag.

Een lekkere run kunnen maken van 64. Het begint allemaal weer te werken na de blessures. Maar eh van mij mag het wier weer hard gaan groeien!

Het was niet wat ik verwachte , maar verder lekker de km's gemaakt. Het lukt niet om 2 tracks te selecteren en te uploaden via de site. Dan maar handmatig.....

Avondsessie, beste wind gemist maar toch nog even 1,5 uur gesurft.met groot materiaal.smiley

in de vlagen was de 5,5 groot genoeg voor mij, maar had smiddags toch wat groter moeten optuigen. Toch een mooie dag gehad

echt Horst weer, aan/ uit. 6.4 was soms beetje  klein. Ach best even leuk gevaren en niet ontevreden met de tijden, jammer van run 5....

Niet mijn dag.

Wat een verschrikkelijke rukwind vandaag, ben begonnen met de 115, daar haalde ik direct in de derde run een 66,2 max mee, maar de vin floot oorverdovend hard dat ik uit ellende maar het board gewisseld heb voor de speed 53, met de MXR Ufo 30 10%, dit was ook geen succes meer wandelen dan varen, 1x een max van 62 kunnen halen met dit board, maar ook deze vin floot oorverdovendangry, maar weer naar de kant en de 115 eronder gedaan, en de fluitende vin voor lief genomen, en maar halve wind wat heen en weer gevaren, en wat gijpjes gedraaid.

Aparte sessie. Wind was aan/uit, aan/uit. Wel leuk met alle surfbuddies.

1ste sessie van vandaan. Vlagerige wind op Horst, maar paar leuke vlaagjes kunnen pakken. Aangezien de wind er op Horst uit zou lopen, om 13.00 uur in de auto gestapt richting de brace te gaan.

Eerste sessie beetje opwarmen op Horst met grote spul. Wind was niet zo hard als verwacht en vlagerig. 1 supervlaag en toen zaten de dammetjes in de weg.

Tussen de afspraken door (van wet suit naar werk suit) gevaren. Toen ik aankwam mooie vlagen dus de 6.5 opgetuigd. Op het water vielen de vlagen tegen en was 7.5 met een groter boardje beter geweest. Niet goed naar de weerberichten gekeken... Desondanks toch weer heerlijk om op het water te zijn!

Lekkere dag op Horst UFO en Katana verder met elkaar vergeleken. Ik snap de vinnen allebei steeds beter en de UFO is de topper.

Hahaha, ik zie nu pas de ranking ! Goede vin toch wel die MxR UFO32. is mijn enige aanpassing aan deze set... Ik vond het al zo lekker gaan.

Te laat voor de beste wind, erg vlagerig. Moest handmatig posten vanwege twee sessies op de GPS. Gezellig met de mannen van Speedsyndicate.

topsessie vandaag! 

Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Vlagerig dagje. Setje voelde weer prima aan, maar mijn timing was volgens mij niet al te best. Stond wat laat op het water en kijkende naar de windmetingen was het ook niet zo handig om rond drieen te stoppen.

Mis een stuk van de track van het laatste stuk.

Eerst met de Falcon 112, 7.5 koncept en katana 10% gevaren.Liep erg lekker. Katana is geweldige verbetering. Lekker los en controle, contole.

Toen de wind toenam gewisseld naar de bovenstaande set, daar de meeste km mee gemaakt. Super set Loopt als een malle.

Aan het eind van de middag nog een uurtje met de 7.5 koncept en de warp. Loopt ook geweldig. 

Super dag met de boys van speedsyndycate. Veel getest, veel controle nu de snelheden omhoog.

My first session on the Starboard Sonic 110. What a GREAT board!

So nice to surf with it. I did not do a real downwind run. Just surfing, some downwind, some upwind and mostly half wind.

Windvoorspellingen werden niet waargemaakt, bale dus, paar leuke rakjes.. Wel heel gezellig met veel SS riders!

Moeizaam dagje. Wind was helaas niet zo constant als gehoopt. Daardoor ook constant de verkeerde zeilen opgetuigd :-( .

Alleen tussen 17 en 18 uur nog een uurtje lekker kunnen varen.

Was zeer mooi!

Vandaag mijn nieuwe Gun Sails Vector getest,getrimt  en goed bevonden.

Dit zeil heeft precies dat wat ik van deze zeil maat wil, stabiel ,makkelijk hoogte lopen, genoeg  trekkracht, direct power uit de gijp ,makkelijk optuigen en een zeer soepele handeling en dus met weinig ernergie makkelijk varen.  Dit ook nog met een lekkere sneheid te zien aan de cijfers van de alpha endie ene downwind run die ik gemaakt heb.  Zeker gezien de omstandigheden van vandaag.

Zowel met low end trimt als high end trim gevaren om het verschil te voelen, de vlagerige omstandigheden leenden zich hier prima voor.

De masthoes is een stuk smaller dan bij de mega XS die ik hiervoor had, wat voor mij goed werkt, zeker bij de waterstart of het zeil ophalen op het board. De Vector heeft ook een heel mooi profiel verloop . Voor mijn doel zeker zo goed als een full race zeil.

Erg blij met deze belsissing voor deze freeracer gekozen te hebben.

 

Vanaf 14.30 tot 16.30 uur nog wat gecruised. Beste wind blijkbaar gemist, maar ook in de vlagen wilde board met rider maar nauwelijks versnellen. Aan het zeil kan het niet liggen, al kon er wel iets meer downhaul in. Heerlijk weer voor zomerpak en blote voeten. Janny en Renze niet bij kunnen houden. Volgende keer maar weer.

Voor het eerst op strand Horst. Prima naar mijn zin gehad. Wel erg vlagerig en maar een korte rak.

top dagje! redelijk vlagerige wind, nieuwe combinatie opgetuigd maar wel goed gepowerd in de vlagen. nog een poging gedaan om mijn 500m te verbeteren en dat is met 0.23 km/h gelukt:)

 

Helaas na 1 rak de 6,7 m2 al weer moeten omtuigen naar 6.0 m2 vanwege een gebroken zeillat.

6.0 m2 echter veel te klein,daarom al snel gestopt.

korte sessie na vakantie ,, ff relax een klein stukje 

NEILPRYDE