Gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Sander van Huizen33.74
2Ruben Langius32.21
3Hans Kleingeld31.91
4Richard Lutter31.78
5John Overmeer30.54
6Jos Voormolen29.95
7Edwin Harteveld29.47
8Marco Stummel27.59
9Rolf de Ruiter27.26
10Rudi Hekman26.63
11Jan Goudbeek26.1
12Janny Beimers26.06


eerste keer op deze locatie, slecht voor mijn vin heb ik gemerkt :-(, was erg vlagerig en moeilijk om een goede run te maken, bovendien past mijn surfschoentjes niet in de voetbanden....met blote voeten was toch wel fris...in ieder geval scheen de zon en was het gezellig op de kant!

Ik durfde niet voluit te gaan met deze waterstand en de gevaren vinlengte...

Heerlijk uitgewapperd, vin aan de kleine kant voor 7,5 maar 32 cm was wel goed te doen met de waterstand.

Een prachtige surfdag met welliswaar een vlagerige wind, maar over het geheel was er wind genoeg om bijna doorlopend te kunnen planeren. althans wat mij betreft.

Omdat Martin/Serge de Monster nog niet hebben opgehaald, deze voor de tweede keer kunnen testen, nu met de 6,3 (vorige week met de 5,5)  een minder spectaculair resultaat als vorige week, maar opnieuw kunnen ervaren dat ik met dit voor mij grote lichtweer board bijzonder snel ben, sneller als ooit tevoren met een groot board. Vorige week was ik er met de 5,5 sneller mee dan op de Falcon-speed, vandaag met de 6,3 denk ik even snel mee te zijn geweest als met een kleiner board. Naarmate ik met grotere zeilen vaar lever ik nu eenmaal altijd relatieve snelheid in.

Vandaag vastgesteld dat het board zeer gemakkelijk en goed hoogte loopt en ook het gijpen ging weer als vanzelf, vandaar de mooie Alpha.

om 16:30 pas het water op. Wind was toen net weg . Erg getwijfeld tussen 6.8 en 7.8.  Heb voor de 6.8 gekozen met de SL7 33, omdat ik dan wat kortere vin kon varen en de verwachting was dat de wind wat zou toenemen. Wind was eerst niks maar werd later wat constanter. Achteraf had ik liever met de 7.8 gevaren. Was beter voor de km's geweest. Kon vaak net niet wegkomen ook door de wat kortere vin. M'n Naish 38 had het beter gedaan.

 

Toch al met al nog lekker wat km's in lekker weer gemaakt voordat de tijd verzet wordt en de doordeweekse sessie's erop zitten.

tegenvallend, erg ondiep, koud. jammer.

Was laat op het water rond 16:30

En 1 mooi vlag wink was om 17:32

 

Toch nog eventjes gevaren na werktijd.

Doe mij maar zomerpeil,want dan weet je zeker dat je niet aan de grond loopt.

 

Eerst met de S10 37 gevaren. Dit was niet echt te doen vanwege soms gevaarlijke ondieptes. Bovendien waren de nieuw geplaatste touwtjes (28-24 inch) te lang, zodat het niet echt ontspannen varen.

Daarna een korte pauze en een andere giek en de nomad 30 eronder en erop gezet. Na wat getrim liep dit lekker. De nomad planeert vlot aan, maar heeft wel behoorlijk wat wind nodig om echt snel te gaan. Al bij al lekker gevaren. Het was dankzij het zonnetje best aangenaam en best veel bekende gezichten op het water.

De dag met Richard en Sander afgesloten bij Bellini's

Heerlijk gesurfd, meest op badhoophuizen, jammer dat de wind aan het eind van de middag wegviel waardoor het half dobberend terug varen was.

Pr op de 2 sec, voor het eerst met mijn nieuwe (2ehandse) 5.7 Hellcat, wat een heerlijk zeiltje is dat.

Geen last van de ondiepte gehad, je moet wel uit de kant wegblijven, vin van 29cm gebruikt.

@Janny van harte met je pr yes

 

matige dag, had echt veel wind nodig om meteen in plannee te komen en mijn vin niet te beschadigen. dat is alsnog mislukt. met de HTS SR69 is elke rak een genot dus ik heb het naar mijn zin gehad.

Sessie van gister. Wind was erg vlagerig en viel tegen. Toch weer even het water op geweest.

 

NEILPRYDE