Gps-speedsurfing

  Detail information event

Event nameFSM The Wind Experience by Kater
Start DateSunday, January 1, 2012
End DateMonday, July 1, 2013
Event contactinfoMartin van Meurs
Event moderatorMartin van Meurs
Event sponsorKater
CountryNetherlands

  Event description and NOR


Zondag 21 september:

FUN SPEED MEETING OP HET AMSTELMEER

Op 21 september wordt de eerste Fun Speed Meeting op het Amstelmeer georganiseerd. In combinatie met ‘The Wind Experience’ het surfevenement dat dat weekend aan het Amstelmeer plaatsvindt, moet de FSM een sportief spektakel worden voor starters én gevorderden.

Ruim de tijd

De skippersmeeting van de FSM zal rond 11 uur zijn. De start is direct daarna. Er hoeft niet meteen gestart te worden, want er mag tot 16.00 uur gevaren worden. Maar hoe langer je vaart, hoe meer kans je hebt op goede snelheden natuurlijk. Na afloop worden GPS’en uitgelezen. De winnaar wordt dus direct bekend gemaakt. De FSM gaat altijd door, ongeacht de wind.

Heb je zelf geen GPS? Geen probleem! Herman van den Berg, de importeur van Mauisails, Fanatic, F2 en ION stelt zijn toestellen (20 stuks) beschikbaar. Iedereen kan dus meedoen! Mocht je zelf in het bezit zijn van een GPS, dan is het natuurlijk wel aan te raden om die mee te nemen.

Zo hard mogelijk

Het concept van de Fun Speed Meeting is dezelfde als die van de Ultimate Speed Meeting: alle deelnemers gaan met een GPS het water op en doen hun best om zo hard mogelijk te varen. De winnaar wordt bepaald door het gemiddelde van 5 x 10 seconden. Dat houdt het volgende in: uit alle gegevens die de GPS heeft vastgelegd worden de vijf runs van tien seconden waarin de hoogste gemiddelde snelheid is gevaren genomen en daarvan is het gemiddelde het resultaat.

De materiaalkeuze is vrij. En het wordt nog mooier: de teamriders van Kater zijn aanwezig om iedereen van advies te voorzien. Peter de Wit (meerdere malen Nederlands Kampioen speed) geeft om 12.00 een algemene speedclinic, en René Mienis en Erik Loots zullen net als Peter de hele dag aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en tips te geven. Kortom: doe hier je voordeel mee om de FSM te winnen!

Voor meer informatie over ‘The Wind Experience’, en om in te schrijven zie www.kater.nl/surf.

 

  Event messages

-
Event subscribers
1Dylan de Jong44.66