Gps-speedsurfing

  Detail informatie evenement

Evenement naamThe Wind Experience by Kater
Start Datumzondag 1 januari 2012
Eind Datummaandag 1 juli 2013
Evenement contactpersoonDanny Kater
Evenement moderatorDanny Kater
Evenement sponsorKater
LandNetherlands

  Event beschrijving en NOR

2de editie The Wind Experience

 

Westerland - In het weekend van 05 en 06 september wordt de tweede editie van The Wind Experience georganiseerd. Het gehele weekend staat het Lutjestrand aan het Amstelmeer in het teken van wind en water. Er worden talloze activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Wat dacht u van slalomwedstrijden, testmateriaal 2010, surflessen, demonstraties, diverse jeugd activiteiten, barbecue, tombola en een beachparty? Van jong tot oud, surfcrack of nog nooit gesurft…. Er is voor iedereen wat te doen!

 

Gedurende het gehele weekend zal een grote slalomwedstrijd plaats vinden. De deelnemers worden opgedeeld in verschillende categorieën; Jeugd, Heren, Masters en Dames. Iedereen met een zelfde leeftijd/niveau start tegelijk. Er wordt afhankelijk van de wind een Longdistance of Downwind Slalom gevaren. Diegene die als eerste eindigen zullen een finale varen, hieruit komt de winnaar van de wedstrijd voort! Zelfs mensen die nog maar pas surfen (v.a. 10 jaar) en nog geen materiaal hebben kunnen meedoen en kunnen materiaal van de organisatie gebruiken (zolang de voorraad strekt uiteraard).  Wel even opgeven van te voren.

 

Ook zullen er het gehele weekend vele windsurfmerken aanwezig zijn met test boards en zeilen die door iedereen gratis uitgeprobeerd mogen worden! Alle merken staan opgesteld op het veld en hebben hun materiaal uitgestald staan. Iedereen die dus een nieuw zeiltje of plankje wil testen kan hier zijn hart op halen. Check de website voor welke merken aanwezig zijn!

 

Zaterdag middag/avond is er een barbecue bij Beachbar Brandendzand om het hongergevoel wat weg te werken. Als iedereen zijn buikje vol gegeten heeft wordt het tijd voor de Tombola! Alle aanwezige merken hebben prijzen ingeleverd welke onder de deelnemers verloot zullen worden! Na de tombola gaat het feest verder bij Beachbar Brandendzand!

 

Heeft u nog nooit gewindsurft? Mooi! De instructeurs van leerwindsurfen.nl staan zowel zaterdag als zondag voor u klaar om u in anderhalf uur te leren windsurfen! Ook voor mensen die al vaker hebben gesurft is er een lesaanbod. Kosten 10,- pp

 

Het gehele weekend zullen er nationale en internationale windsurftoppers aanwezig zijn om hun Freestyle kunsten op het water te vertonen tijdens een demonstratie. Reken maar dat de nieuwste moves als bijvoorbeeld Kono en Airfunnel ter demonstratie komen! En wil je wat aan deze ‘daredevils’ vragen? Na de demo’s staan ze klaar om alle vragen te beantwoorden tijdens de clinic.

 

Ook voor de mensen die liever met hoge snelheid over het water knallen is er genoeg te doen. Deze speedfreaks kunnen bij nationale toppers aankloppen voor de beste tips op het gebied van materiaal, tuning en houding! Tevens wordt er een Fun Speed Meeting georganiseerd waarbij je snelheid wordt gemeten met een GPS. Altijd leuk om eens te weten hoe hard je vaart. Deelname is gratis, wel even opgeven.

 

Voor iedereen uit de tijd van ‘stormzeilen’, ‘zinkers’ en ‘houtenzwaarden’ is er een speciale “oude deuren wedstrijd” op zondag. Jong en oud die nog zo’n oud setje (onder het stof…) hebben liggen , kunnen meedoen. Deelname gratis.

 

U ziet het, voor iedereen is er wat te beleven op 05 en 06 september op het Amstelmeer!

 

Voor meer informatie of inschrijven kunt u terecht op www.thewindexperience.nl Voor sommige onderdelen is er een maximum aantal deelnemers, dus schrijf op tijd in!

 

De Organisatie,

 

www.thewindexperience.nl

  Event meldingen

-
No data found