gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Jacques van der Hout43.15
2Hans Kreisel40.92
3Vincent Valkenaers40.62
4Reginald Gyselinck40.19
5Alex van der Meer39.57
6Alain De Gendt39.05
7Twan Verseput 38.26
8Joeri de la Ruelle38.09
9Leo Jansen36.93
10Tom De Pauw36.69
11Patrick Van Hoof36.63
12Dennis De Pauw36.59
13Marco Smeele35.69
14Paul Lampaert35.56
15Xavier Pauwels35.48
16Tim de Wilde35.41
17Jacques Pellen35.28
18Kurt Van Holderbeke35.13
19Robin Blondeel34.95
20Sander Wiltschut34.91
21Koen Onderbeke34.79
22Patrick Heijmans34.17
23Tim Laureyns34.1
24Johan Vente34.05
25Izaak Meulenbelt33.87
26Gerrit Slijkoort33.78
27Patrick Lievens33.54
28Beuselinck Sam33.47
29Günter Jansen32.37
30Günter Jansen32.37
31Pat Erauw31.73
32Joris Soekarman28.56
Yess eindelijk is gecontroleerd op het speedboard gevaren! En gelijk een pr !!

Good fin performance for the first time :) Trim for this fin is very different so I was trying to figure it out. Thanks Vincent for the advice.

Difficult gusty wind and the big crowd added a challange not to hit anyone... I almost shit my suit when a group of 3 or 4 were sailing back upwind ON the speed course and I got slightly out of control in my run and told them so! Please don't sail in the runs of others, or accidents will happen ... and we didn't have to wait long for a collosion today... luckily I was not involved.

Sorry for being rude to persons involved in the rush of almost accidents, but please keep thinking about safety so we can all enjoy the great sport again and again!

Weer een leuk dagje met een leuke topspeed ;-)

Wel jammer dat ik m'n Missle XS thuis had gelaten ...

 

Thans Macgyver voor de snelle reparatie van m'n gebroken zeillat !!

Mooie dag Zonnemaire uitgezocht samen met Günter voor een kennismaking met de MissileXS op diep water! Dit is volledig geslaagd, geen enkel probleem met de gijpen ook in de klotsbak na de run. Echter uiteindelijk de sessie voortijdig af moeten breken wegens een toch wel redelijke crash op snelheid waar ik onder water al wist dat de linkerschouder geluxeerdt of sub-geluxeerd was. En dan terug naar de dam zwemmen waar ik werdt opgevangen door Tom, Tim en meneer Heijmans(jouw voornaam is mij ontschoten), grote Dank voor de behulpzaamheid die geboden is. Daarna de lange weg terug door het natuurgebied waar Günter mij ondertussen tegemoet kwam en het materiaal heeft veiliggesteld. Ondertussen was er gebeld of er een ambulance voorbij kon komen echter het was niet levensbedreigend vandaar dat ik eigenlijk naar de huisartsen post te Zierikzee had gemoeten. Maar met een Günter die de weg niet kent zag ik dit niet zitten dus dan maar proberen te onspannen en kijken of de arm weer op z'n plek te krijgen was. Gelukkig is dit gelukt en blijft er alleen maar de zichtbare schade aan het trapezetouwtje over.

Nogmaals iedereen Bedankt voor de geboden hulp, het is heel mooi om te zien dat iedereen toch tijd voor je over heeft ondanks de fantastische omstandigheden.

Grtz. Sander

ps. De 4.9 had weer gevaren kunnen worden!

Nice session, pretty gusty, used 6 kilo of lead, but in between the gusts that was hard to sail with on a 42cm small board.  Sometimes it got pretty tricky due to the dens traffice on the strip. I think it's about time to make some rules to avoid people will get killed here.

My suggestions is,  going back "upwind" at least 25 m downwind of the stones. And the one who wants to bear off(then you pass the trac of those going back upwind) has to priority to those sailing back.

The first time I sailed here I got in a collision as well(was in my right) so now I sail a bit with eyes in the back of my head(bad vieuw  when wearing a helmet) and today there was another collision, so we must react before it's to late.

 

 

Ik zal wel mijn laatste zijn vandaag....maar toch best tevreden, op 1 na mijn beste tijd vandaag.

Toch niet simpel met deze wind, en altijd moeten afstappen om den tikker wat rust te hunnen.

Eigenlijk nooit gedacht dat ik met deze wind nog zou gaan varen.

Me Happy smiley

Ik zal wel mijn laatste zijn vandaag....maar toch best tevreden, op 1 na mijn beste tijd vandaag.

Toch niet simpel met deze wind, en altijd moeten afstappen om den tikker wat rust te hunnen.

Eigenlijk nooit gedacht dat ik met deze wind nog zou gaan varen.
 

Blijkbaar een pr op de 500m laugh

Me Happy smiley

Only used the dams on the outside because it was overcrowded tried to improve my alpha record but coudn't get it right think it was the angle.

Na de middag rond 14u toegekomen en snel gezien dat er wel wat wind stond. vlug de 6.3 opgetuigd en op het water. Blijkbaar iets te snel want het zeil was niet te houden, terug naar de kant om wat meer downhaul en de slingshot 25 er onder de schoeven maar toen nam de wind nog meer toe en omdat er op dat moment  veel van het water kwamen dan maar snel beslist om de 5.6 op te tuigen. blijkbaar ook iets te snel want ik kreeg niet genoeg power. Dan terug naar de kant om de sting 28 eronder te zetten en dat ging al beter. Maar nog steeds niet genoeg power onderaan het zeil. Op het water dan maar de dowhaul wat gelost en dat ging terug beter, maar blijkbaar wel iets te veel gelost waardoor niet genoeg loose leach zo blijven varen en net toen ik naar de kant wou om wat meer aan te trekken viel de wind voor een deel weg waardoor de 5.6 veel te klein was.

maw een sukkeldagje, ik had beter op de 6.3 gebleven.

dat was een mooie test dag van de JP 45 speed wat vaart dat board lekker zeg!!

daar ga ik nog mooie tijden mee varen.

Erst das wichtigste. Sander ist gestürzt und hatte sich die Schulter ausgekugel. So wie ich es sehe und auch hoffe, ist nichts schlimmeres passiert. Den Tampen können wir ersetzen, aber unsere Gesundheit leider nicht. Sander vielen Dank das du mich mal mitgenommen hast. Jederzeit gerne wieder. Erster Tag mit dem PD 48. Alle Läufe mit Halbwind gefahren. Das war mir da draußen zu viel Welle und Fuerte steht vor der Tür. Also kein Risiko...Der PD 48 läuft wirklich " Super" mit dem Loft Segel. Nach 1000m Fußmarsch hin und mit Sanders Material zurück durch das Wasser habe ich einen Kramp bekommen und abgebrochen. Es war trotzdem ein sehr schöner Tag mit vielen netten und sehr hilfbereiten Leuten aus Belgien und den NL.

Grüße: Günter

 

 

 

blij met men nieuwe pr op de isonic 87! had deze al vrij vroeg op de dag gevaren. Daarna nog proberen te verbeteren maar tevergeefs. Ook even gaan kijken aan de buitendammetjes maar daar was het heel moeilijk om goede runs te maken ondanks de constantere en hardere wind. In de allerlaatste run nog een katapult gemaakt met een gebroken zeillatje als gevolg. 

Wel een topdag op ZM met een drukte als gevolg :)

Na een ferm gewichtverlies zal ik toch eens moeten gaan werken aan een andere vaarstijl.

Of... andere materiaalkeuzes nemen op het juiste moment.

Enfin, geen geklaag het was een superzaterdag samen met 't zooneke.

 

Tweede sessie op zonnemaire, eentje met gemengde gevoelen letterlijk en figuurlijk. Voor het eerst met mijn slalomboardje, 6.2 en 32 vector volt dik over de 80! Jammergenoeg kwam er een abrubt einde aan toen ik met linkvoor mijn run langs het dammetje in wou zetten en me af liet schieten toen er in een keer een surfer vlak voor me op dook. Probeerde beide nog uit te wijken maar dat lukte niet meer. Een enorme crash waarbij (gelukkig) Jeroen alleen materiële schade op liep. Heb zelf een gekneusd bovenbeen en vedraaide knie met opgerekte banden opgelopen wat gelukkig meevalt aangezien zijn setje vol in mijn bovenbeen werd geboord. Beide dus redelijk met de schrik vrij gekomen maar wel een behoorlijke domper van zo'n mooi surfdag.. Beide gelukkig redelijk met

Moe maar voldaan.

Surfen is altijd beter dan werken  :)

 

zalig dagje vandaag begonne op de nieuwe jp 45 met 6.4 maar werkte toch niet egt hoe ik het wou 

daarna met de 7.0 en de jp 54 nog wat gaan varen na even bezig te zijn toch beslote om eens een uur te proberen en bam dikke pr ook wat alpha's geprobeert en daar ook dikke pr op zalig om die 50 te zien staan  stoked op mijn uur ook zalige sessie met al de buddys spijtig dat het wel zeer druk was op de spot 

 

 

Helaas niet de pr gevaren die wat ik wilde, maar wel een pr op de 100m run. 

Toch nog happy dus.


Great windsurf weather. My first time on this spot and I have broken several personal records smiley.

Teameffort. Opdracht de km's verdedigen. 's Morgens als eerste het water op. Wind zat te zuid om de dam te kunnen houden in de upwind rakken. Wind was ook vlagerig en wijzigde vaak iets van richting. Gezien de voorspelling van de surfweerman Hans, gekozen voor de RRD X-fire 90 en Avanti M2 6.1. Man wat een super combinatie is dit. Tegen de middag vlogen de speedboards en 5.+ zeiltjes mij om de oren. Maar deze man, doorgaan met deze combo. Zalig, zalig, zalig , die combinatie en is toch nog wel een beetje snelheid uit te krijgen ook. Als lichtgewicht van 70 kg, ben ik zeer  tevreden van het resultaat en de prestaties van mijn materiaal. Topdagje van het team.

Stevig windje met rukvlagen, maar ik kreeg er weinig speed uit indecision, en het speedboard met een topvinnetje kon mij ook al niet sneller maken. Probleem, .. de zeiltrim, ...of het mannetje blush

Leuke meeting met vele surfbuddies en vele happy gezichten die het hun kans kwamen wagen om het kleinere gerief eens nat te maken. Tof

Sommige waren echt in hun super doen en hebben hun kunnen laten zien, ...Kurt met zijn 275KM surprise en Vincent heeft een super uurtje rond de boeien gedraaid, CHAPEAUyesyes

Tot de volgende

mooie sesie  met veel volk zeer veel volk  nog maar zelden zo een volle parking gezien op zonnemaire  met als gevolg  een paar bijna aanvaringen   en ook  efectieve  was dus goed uitkijken  verder zeer on of  condieties  met korte harde vlagen   en soms ook voledig weg daarom gekozen voor het grootste  speedbord  zo ging ik vlot door de luwtes  en makkelijk opstarten  en gijpen  klijner was mess sneller geweest   maar nu big fun  op he water   me t159 !!!  km op de teller   met  een speed bordje  dat  komt niet  veel voor  ok speeds  en deze afstand op 1 dag   my happy    veel team leden  aawezig  en super sfeertje  de team kap was niet te stoppen   en samen met koen de distens  een ferme schop gegeven  vinie  het uur en alfa  samen met sam     kortom  top dagje    

Vincent wat is dat voor op merking spijtig dat het erg druk is op de spot je ben in Nl en daar zijn veel surfers ??.??
Vincent wat is dat voor op merking spijtig dat het erg druk is op de spot je ben in Nl en daar zijn veel surfers ??.??
Vincent wat is dat voor opmerking spijtig dat het erg druk is op de spot je ben in Nl en daar zijn veel surfers ??.??

big thanks  to vinni  voor he lenen van zijn nagel nieuwe jp   toen de wind weg viel   en mijnn setje t klijn werd  wou ik boven de150 km uitkomen  dus vinni zijn groter  setje mogen lenen voorde laatse km vol te maklen   hij hader zelf nog niet eensop gestaan   super thanks man

jacques   het is niet  kwaad bedoeld  maar om te speeden  is veelvolk niet evident   en met momenten zelfs gevaarlijk  

er was een aanvaring   vandaag en  meerdere bijna  aanvaringen    denk datje het in deze contekst moet zoekken  

natuurlijk   is het druk met deze voorspelingen  en  weekend  zijnde  en het is iedereen meer dan gegund 

maar  het is nu eenmaal zo  hoe minder volk hoe makkelijker  om te speeden

ik kan me ook soms ergeren aan free stilers  op herkingen  die midde op de run hun triks uithalen maar kijk langs de andere kant vol bewondering  hoe ze het klaar spelen  en het water is van iedreen  en ik gun het ook iedereen  maar soms  vind ik het niet leuk   ben, ik dan een slecht  mens  ?

vandaag  meerdere runs  niet kunnen starten  of moeten afbreken   door het vele volk  en soms vloek je dan eens   maar op het ijnde van de dag een big smile  op ieders gezicht  oo,k van mij   tisda dat teld

  

In het begin veel te druk langs de dammetjes. Bij momenten toch net iets te spannend naar mijn zin :-/

Kon dus waaschijnlijk beetje sneller vandaag... maar was er te bang voor ;-))

Op het laaste nog wat geconcentreerd op de alpha, deze zijn dan ook gevaren met de Falcon Speed 56... wat een superboard om mee te gijpen. Wel gezien dat een gedeelte van mijn gijpen net iets te ruim zijn. Toch moeilijk in te schatten zonder de palen in Herkingen.

Vrij laat begonnen wegens wat uitgelopen bezoekje aan de zeilmaakster in Burgh-Haamstede, voor een last effort herstelpoging van de altijd zorgbehoevende Challengers. Heel nette lattenstopperherstelling voor weinig geld.

De aanvaringen en crashes met lichamelijke schade heb ik dus ook maar van horen zeggen, maar ik hoop dat alle getroffenen er geen blijvend letsel aan overhouden en snel recoveren.

Van de grote drukte heb ik dus ook geen last gehad, hooguit 10 man tegelijk op het water en meestal goed verspreid. Toch eventjes een benauwd moment toen een horde van een 4-5 zeetjes en omstreken mij aan het verste eind inhaalde en in groep rond mij de gijp inzette. Dit was even een PWA/Défi moment vermoed ik en dat is me toch wat te spannend. Uiteraard totterde ik puur van de nervositeit erin, een van de slechts 5 gijpen of zo die mislukte vandaag.

Eerst een half uurtje in nog stevige 30-35 kts vlagen gevaren met de Falcon Speed + SS23, valt me toch steeds op wat een heerlijk lichte en reactieve (accelerende) combinatie dit is, maar te zelden de goeie omstandigheden hier in NL om ermee te varen. Dan zakte de wind wat in en ging ik board ruilen met de FF85. Dan stevig doorgevaren, een 60 km schat ik. Hieruit bleek dat tegelijk gaan voor een goed uur én een goeie alpha niet echt compatibel is : voor een goed uur moet je eerder behoudend gijpen, voor een goeie alpha zo hard mogelijk doorgaan... 

Het is gebleven bij een kleine verbetering PR alpha: 44,99 -> 45,24

Dit met de FF85, was een 50-21-52... helemaal niet de meest smoothe gijp die ik dacht gedaan te hebben. In ieder geval ben ik nog mijlenver van de gijpen van bv. Tim L en Vince met min.speed 35. Hm, maar blijkens de ranking toch een aantal notoire alphakanonnen achter me gelaten ;-) (Tim L, Paul, Kurt, Xavier)... moet zijn dat het bij hen niet zo vlotte vandaag. Alleen die dekselse Sam lijkt nog onklopbaar voorlopig. 

Ik kon dus niet kiezen voor welke discipline te gaan. Het was zo opzwepend om telkens achter anderen aan te gaan, of anderen achter me te houden, en een té enthousiast ingezette gijp of een val af en toe breken natuurlijk het uur. Op een gegeven moment waren we met zijn 5-en in het zonnetje heerlijk lussen aan het trekken van het ene end van de dam (zwarte boei, zijnde Regi die meestal stil stond daar) naar de andere (roze ballonnetje), en daaruit bleek dat Vince te snel is voor ons, maar ook dat bv. Sam B inliep op Xavier (of ik had toch die indruk?), en dat ikzelf vrij goed met Koen tred kan houden. Natuurlijk herschikte een mislukte gijp van deze of gene af en toe deze volgorde.

Op het einde zag ik Koen even richting buitendammen varen (waar ik dit jaar nog niet geweest ben), ging achter hem aan, maar hij keerde halverwege terug. De chop in het ruime gat verraste me toch wel onaangenaam, en wetende achteraf dat hij al meer dan 200km gevaren had, opnieuw Respect voor deze onvermoeibare, omdat hij dat zo nog eventjes uit zin aanvat.

Na 85 km in de laatste heel onstabiele wind nog per se de 100 km willen vol maken (wou niet afgaan tgo. de 200+ ers), met de Challenger 7.1. Maar wat stond dat zeil slecht op de mast zeg ! Of was het omdat ik het nu eens gelijktijdig had opgetuigd en kon vergelijken met de altijd mooi staande Gun, die geen krimp had gegeven heel de namiddag, altijd de power geeft wanneer je het vraagt, zowel scherp als ruim ? Denk dat het stilaan tijd is om ze in de (uit)verkoop te zetten, dit komt denkelijk nooit goed.

I decided that it was time for a good high wind slalom session.

First I went to Herkingen to check if everything was ok with my teammates and then I went to Zonnemaire to check if everything was ok with my teammates over there.  

But before I stopped in Zonnemaire I passed by in Hompelvoet.  

It became a nice long distance of  13 km or 7nm.  

In open water the wind was quite hard, but with the combo Falcon 90, North 6,3 and the Sonntag 31R  I never had any problems.   

In Zonnemaire I had a good time with the other  sailors and after that I returned to Herkingen.  

This was really crazy ! 2 of my 5 best NM I did downwind in the chop.  

I missed my buddy Gino , to join me on this trip. I know he loves this like I do too.

 

Het was HEEL gezellig druk heel veel Belgen en wat NL lers . 

KATER