gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Vincent Valkenaers41.94
2Ron Koldeweid41.94
3Reginald Gyselinck41.61
4Edwin Harteveld41.24
5Joeri de la Ruelle40.13
6Marcel Hooijmans38.34
7Tim de Wilde38.14
8Leon Dirks38
9Paul Lampaert37.86
10Niek Huisman37.57
11Johan Gelauff37.47
12Rob Buis37.33
13Gerwin Slingerland37.2
14Jeroen Jacobs36.2
15Joren Boons36.17
16Dennis Verschoor35.73
17Wouter Liedenbaum35.44
18Kurt Van Holderbeke35.04
19Andre Hoogendam34.46
20Pat Erauw33.76
21Frank Baksteen32.11
22Yves Wynen25.69

En weer een topdag vandaag.

In het begin voelde het fris aan met bewolking, 6 graden en de wind leek ook iets minder dan voorspeld. De 6.2 opgetuigd en begonnen met de Mistral Speed. Toen het zonnetje doorbrak zette de wind ook een tandje bij. Het board gewisseld voor de Falcon Speed maar die was dus niet sneller dan de Mistral. Teruggewisseld voor de Mistral en vervolgens weer 3 runs van 69 km/h. Weer ietsje sneller dus de 70 AVG komt in zicht. Dat de Mistral nog veel sneller kan is wel bewezen door Youri die er, met die van hem, een max van 79 uit wist te persen. Van de week was ik met 68,5 de hekkensluiter. ik ben benieuwd of dat vandaag weer het geval was.

Het was op en naast het water weer gezellig en een goede relaxte atmosfeer.

Wat een wind ! Solo aan Herkingen Beach gebleven, zag het downwind varen tot achter het dammetje niet zitten. Pas met 4.2 kon ik relax rondvaren maar wegens beetje aflandig en een wit schuimend Grevelingenmeer rakken van max 1 km gedaan. 

Beetje zitten klooien vandaag!! Het was wel een perfect speed dagje, veel wind en beetje koud maar door het zonnetje goed te doen!

Topspeed 1sec: 73,6

2sec: 73,1

AVG: 67,3

 

Nice!

 

super dagje vandaag stralend zonnetje wind genoeg en een ideale hoek. Ik heb mijn focus gelegd op de 10 sec runs om een avg te hebben van 70 en dat is gelijk ook! superblij met die pr's.

zo mogen er nog dagen komen.

awesomesmiley

supersessie, er was wind zon en vrolijkheid.

op naar de 70avg.

Ook nog met een 38breed speedboard gevaren, maar snelste tijden toch met de falcon gedaan. de wind draaide toen meer naar west en werd dus haakser en iets harder en toen de beste tijden gedaan. had toen geen puf meer om het kleine boardje weer te pakken.

Heerlijk meer zulke dagen graagyes

Prachtige omstandigheden op Herkingen, die ik niet goed benut heb. Met mijn huidige 70 kg had ik beter voor een kleiner board en zeil gekozen.

De 6.1 had ik nog nooit opgetuigd en ook nog niet echt vaarklaar gemaakt. Ik heb het zeil gewoon te vlak opgetuigd, dat gaf heel veel controle maar te weinig voorwaards pull (spacers bij en lattenspanning moet op punt gezet worden en volgende keer losser op de giek varen en buitenste uithaler hoog). Zoals het nu opgetuigd stond, was het wel goed om op de terugweg door de chop te denderen en hoogte te lopen, maar niet voor topspeed.

Anderszijds voltjes 9 kg minder lichaamsgewicht aan de haak, dat laat zich ook goed voelen. Niet zozeer in de conditie want die zit voelbaar goed, maar bij vergelijkbaar omstandigheden moet er wel gewicht in mijn vest.

Met de 25 cm slingshot heb ik ook nog geen potten gebroken de paar keer dat ik ze onder de W53 gebruikt heb. In goede windomstandigheden (qua power) zoals nu, werkt de 23 cm slingshot beter voor de eindsnelheid (met dit board kan ik normaal goed over de 70 , maar dat is dan telkens met de C3 Slingshot 23). 

Nu ja, ik wou wat gaan wijzigen op de kant , maar eerst een hapje eten.

Lekker hoor zo'n broodjes met gerookte zalm, ware het niet dat ik er na een paar minuten een dikke allergische reactie van kreeg, waarbij mijn hoofd begon te gloeien als een vuurtoorn, vol bobbels kwam te staan als een vers uitgebarsten vulkaan, mijn oren plotsklaps dicht sloegen alsof ik het hooggebergte inreed en mijn ogen begonnen op tezwelmen als was het dat ik zelf in een verse zalm veranderde. Niet normaal, dit is de tweede keer dat ik zoiets voor heb tijdens een surfsessie. Gelukkig was het iets minder heftig dan de eerste keer, maar toch voldoende zorgwekkend om de boel in te pakken. Voor mij dus een dagje in mineur. Voor anderen een surfhoogdag met veel PR's Proficiat aan al die mannen. 

PR time again!

max display 81.03 km/u!

max run is 77.90 km, I like it!

 

Sochtends begonnen op de Slalom 60 en hier lekker op gevaren, gewoon weg omdat de wind toch een stuk minder was als voorspeld, en bovendien erg vlagerig..

Na een tijdje trok de wind toch wat aan en heb op een gegeven moment bijna 79 km/u aangetikt met dit board, 78,84 om precies te zijn. PR voor dit board.

Vervolgens naar de kant gegaan om van mn blik MONSTER te drinken en de speed 54 te pakken. De runs werden al mooi wat sneller van 72 a 73 naar 74, 75 etc. Vervolgens kreeg ik het zaakje mooi aan het lopen, en dit werd beloond met 81,01 max.

I am so happysmiley

Volgende doel dan maar naar de 85, i like!

BAM!!

lekker dagje weer de vermoeidheid van de vorige dagen begon toch zijn tol te eisen maar lekker gevare :)

Wat een dag  wat een dag, echt perfecte omstandigheden.

Was gestart in de ochten vroeg met de  jp 54 en de 6.4  .

Na 2 uurtjes de  jp 45 gepakt met de 6.4 en de 21 delta z vin.

Kan niet anders zeggen dat  ik het een geweldige  vin vindt.

Rond een uur of 3 ff pauze , had mijn avg uitgerekend en kwam op een 70.50 .

Dacht fock , er zat nog een 69 run tussen , die moest ik nog ff weg poetsen.

En gelukkig na de pauze was de wind harder geworden, knalde gelijk een 72 run.

BAM, en daardoor heb ik gelijk mijn avg op hkg weer hoger gesteld , hij stond op 70.81

En nu ruim er boven met een 71.

Ben er heel blij mee.

Het was weer een  gezellige dag vandaag met lekker veel zon.

Ik bungel maar weer onder aan de lijst denk ik...

Geeft niet want ik heb heerlijk gevaren! Mijn runs brak ik te vroeg af. Ik had meer lef moeten tonen en verder de stuiterbak in moeten gaan.

Mijn alpha heb ik wel met 6km/uur verbeterd!! 

en mijn uur is ook 1 km sneller dan mijn vorige PR!

Ik bungel maar weer onder aan de lijst denk ik...

Geeft niet want ik heb heerlijk gevaren! Mijn runs brak ik te vroeg af. Ik had meer lef moeten tonen en verder de stuiterbak in moeten gaan.

Mijn alpha heb ik wel met 6km/uur verbeterd!! 

en mijn uur is ook 1 km sneller dan mijn vorige PR!

In de ochtend aangekomen viel de wind eg tegen. Na een uurtje toch lekker kunnen varen, jammer dat ik weg moest voor werk toen de wind aantrok. Niek gefeliciteerd met je pr is vast en zeker gekomen door mijn haarband ?? krijg hem binnenkort wel terug .

zalig dagje   de mistral speed 55  is een fenomenaal bordje   

veel controle  en zo snel  bijna mijn max speed  ooit  gevaren  en wel pr op avg  250 m  500 m

en dit met het grootste speed bord   in mijn reeks   ook de nieuwe loft  is zalig  zo veel power  en zo stabiel    ik ben een tevreden mens   was een leuke dag met bijna de hele dag zon   en tof gezelschap    met veeel pr s  door velen  gevaren dus veel tevredn gezichten

proficiat  aan allen   wie had dit gedacht   na lf  nu hier op de home spot    mijn avg verbeteren 

Eerst nog even met de Freewave en 5.0, maar moest al snel de FF79 met 7.0 pakken. Ook lekker!

kom terug de bel avg  top 10 binnen geslopen    en dit op een nl spot    supper stokte  

dit is al een mooi jaar   met   vers pr s  een mooie surf trip   en de komst van de mistrals  

happy 

Superdagje met de vertrouwde Falcon Speed 50 en de nieuwe RS racing EVO 7. Wat een geweldig zeil toch weer die nieuwe EVO7.

In het begin wat last van spinout met de slingshot, maar na wat trimwerk was dat ook weer opgelost en kon de fun beginnen :-)

Wind was intussen haakser geworden maar nam naar mijn gevoel niet af, lekker oldscool slingshotten de chop in... kicken :-)

Sneller gevaren dan gisteren met wat eigenlijk een minder snelle combinatie zou moeten zijn, manneke was vandaag in veel betere doen :-)

Wat kan ik nu nog toevoegen aan de commentaren van de anderen dat nog niet geschreven werd ? smiley. Zon, stabiele krachtige wind tot 34 kts, 285-290°, wat terugvaren niet mogelijk maakte, maar die na ong. 15u traag begon te krimpen naar 270-260°.

Ed amuseert zich duidelijk zichtbaar op klein spul, met 20kg minder ! Hij benadert nu Dennis Verschoor kwa gewicht, maar als je zo met hen staat te praten is er toch nog een merkbaar "maat"-verschil. Kurt moet daarentegen zijn gearkeuze nog even leren aanpassen aan zijn -9kg (6.1m² voor 70kg vs. 6.4m² voor 115kg...). Niek heeft daar allemaal geen last van, die knalt zonder pardon op weg naar de 75 met een groter zeil dan ik. En Prince Vince vaart zelfs na 5 dagen in serie nog altijd iedereen naar huis, verdiend. 

Zelf lekker heel de tijd op mijn zwart paardje gevaren. Het begint intussen al wat te vervalen naar donkergrijs-groen, maar ja; wie had ooit gedacht dat het zo laat in zijn leven ('89!) nog zo intensief zou gebruikt worden ? Alvast niet de winkeleigenaars in Frankrijk een jaar of 15 geleden, waar het louter als decoratie aan de wand hing vooraleer ik het onder meewarig hoofschudden van hun kant voor 200 EUR meekreeg.

Het liep vandaag stabieler dan tijdens de 45kts poging zondag ll., maar niet echt snel. Maar dit is wel de tweede-snelste sessie met dit boardje. Eind oktober 2014 heb ik er eens een 1sec 72/u uitgeperst, nu op een onbewaakt moment "maar" 68. Wat met positie mastvoet, hoogte giek etc. gespeeld, maakt geen zak verschil. Het kantelt niet naar lij, het komt niet los etc. maar interesseert me niet bijzonder, ik amuseer me er geweldig op, en af en toe een complimentje voor mijn sierlijke doorgeplaneerde gijpen erop zijn de kers op de taart. (doorgeplaneerd = symmetrische lus op de track, zonder knik in). Ook geen seconde bij stilgestaan dat er ook nog een Falcon Speed en Missile XS in de auto lagen incl. een hele resem Slingshot vinnen, waar ik vast wel over de 70 mee zou kunnen. Misschien ben ik daar momenteel nog niet klaar voor, ben nog conditie aan het opbouwen. De verzwikte knie half december is vergeten, fantastische zelfherstellende machine toch, ons lichaam, maar de pijnlijke elleboogpezen zijn uiteraard weer terug van slechts schijnbaar weggeweest... dat wordt vast chronisch tot het eind van mijn surfdagen. Iets mispeuterd met de rug wel vandaag. Verder door en door kou gekregen door een uur middagpauze in nat pak rond te lopen, zonnetje was er wel, maar er was nergens een plek om er uit de wind wat door op te laten warmen. Een warm soepje hielp niet onmiddellijk, maar na de pauze er weer vrij heftig ingevlogen voor nog eens 35km en de actie zelf bracht de temperatuur vanzelf weer op peil.

Kwa speed uiteraard onderaan, maar 3e of 4e op de alpha tot hiertoe, niet slecht.

Helaas de beste wind gemist maar toch lekker bezig geweest.

(Speed)surfcondities = perfect yes

Conditie= zwak, niet gemotiveerd crying, niet lang op het water geweest

Speedmateriaal= in de auto blush


Snelheden= OK, (7 runnetjes langs het dammetje enlightened)

2e post, met de exacte tijden! PR verbeterd met 7 km/h. Super happy!

opnieuw gepost. 

Even snel naar Herkingen gescheurd vanochtend met de FlitsMeister aan. Paar baantjes gesurft in het zonnetje en net voor de file weer terug. [repost ivm hogere max)

After work session. As usual the wind decreasedin the evening but it was fun.

LOFTSAILS