gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Gerlof Hansma42.09
2Manfred Merle41.9
3Dylan de Jong40.74
4Hendrik de Jong40.61
5Ron Koldeweid40.22
6Marcel Braas39.71
7Ralf Ewers39.29
8Patrick Oberlender39.25
9Uwe-Sören Schmidt39.19
10Anton J. Geesink38.21
11Anne Evert van der Veen38.18
12Patrick Miller38.11
13Rob Allersma38.08
14Carsten Hanke37.28
15Rolf de Ruiter37.07
16Raymond Wortel37.07
17Frank-Jac Pleiter36.67
18Kees van Schaik36.05
19Jos Voormolen35.65
20Sybe-Jan Booy35.6
21Hans Kleingeld33.58
22John Overmeer30.19

Het bal geopend om 8.15 vanochtend, een uurtje gevaren

Was merkbaar dat ik dit jaar niet veel met de kleine zeilen gevaren heb.
Wat onwennig in het begin.

Heerlijke sessie.

Genoeg wind voor 5,6 en de JP45 en de Tectonic Hornet 21 (vin voor de eerste keer).Later even met de MXR Weedspeed 18 gevaren paar keer 73+, maar ook 2 maal spinout halve wind te klein de vin.Was niet makkelijk varen vaak te weinig wind op het speedgedeelte, die met wel volle wind lelijk choppy werd.Kon vandaag me draai niet lekker vinden, tijden vallen me niet mee.Volgende keer beter dan pak ik wel gelijk me 5.1 Reflex 4, dat is voor mij m,n ware speedzeil.

Finally a good powered up session, fun fun fun. 

In the past two days the wind was always less than predicted so I decided to rig the 6,4. Also because I had only 1 hour and 30 minutes time to sail, so waiting for the gusts was not an option. pffffffff my arms got 5cm longer, what a wind and way over powered. Due to the strong gusts it was hard to go full speed into the speed area. Most of the time  I had to find my balance in the speed runs.

It was lots of fun to be out again!!! 

Dat was fijntjes :) PR op max en 10 sec. 

Eerste keer met de nieuwe ka race 5.5 van 2015. Nog ff zoeken naar de trim, maar bijna klaar.

Toen het lekker begon te lopen een PR.....gehaald !! met crashen !!!!  van 82.51 (display) naar 0...

pffft, niet normaal in de vlaag van de dag, kwam er de ubervlaag van de dag overheen en het board kon niet meer zo snel acceleren als de vlaag, ik werd als een veertje uit mijn voetbanden gelicht en gelanceerd !!!

en oh oh oh wat ben ik blij met mijn breuklijntjes !!! voor dat ik het water raakte was het lijntje al gebroken en zeilde ik supersoft (nou ja soft) een keer of 4 overdekop als een zeilsteentje over het wolderwijd, ik kon zo opstaan, voelde helemaal niets.. Alleen lag ik 20 meter verder dan mn spullen, die overigens ook nog heel waren ! 

Daarna wat goede wind verspeeld door een nieuw lijntje te monteren en met een beetje schrik in het lijf vaar je ook niet meer voluit. was verder heerlijk !!!

Het grote verschil in max. display en 2 sec. was natuurlijk dat ik in de acceratie nog zat en dit niet kon benutten, want toen lag ik op mn snufferd........

 

 

Mooi dagje en eindelijk kwam de voorspelde wind uit, het liep lekker vandaag!


Horst blijft voor mij een spot waar ik het er nooit niet helemaal uit krijg, al ben ik vandaag wel tevreden omdat de 6.3 op het water vaak een maatje te groot was. chrashen met 80+ is niet iets wat ik veel vaker moet gaan doen.

Eerst keer met loftsails rb 6.3. Bij aankomst zag ik iedereen kleine zeilen optuigen. Was bang dat 6.3 te groot zou zijn. Daarom 400m rdm mast er in gedaan, en was makkelijk te controlleren. Een 5.6 zou wel beter zijn geweest, maar die heb ik niet.

Ik ben ook wat later in het water gegaan, toen de meeste wind wat weg was.

Ging echt makkelijk snel met deze set, op vlak water liep het vooral heerlijk! vaak momentjes gehad met een perfecte opbouw, maar vond ik het te choppy om echt te laten afschieten. Had beter in het begin m'n runs kunnen maken, hier was het vlakker dan meer richting harderwijk had ik het idee.

Snelste sessie ooit met een 6.3 voor mij dus ben zeker wel tevreden.

Yeah, lang gewacht op een dag als deze! De eerste 3 runs waren gelijk mooi op schema voor een PR maar de wind bleef niet lang genoeg staan helaas, misschien had ik toch iets eerder uit bed moeten komen.. wel weer een stuk of 7 keer over de 70 gegaan vandaag en m'n snelste sessie van 2014. m'n 3e snelste avg ooit, i'z a happy boy!!

Pretty happy with the Topspeed, not really happy with the average.

Searching 2h for trim and confidence, then everything worked, one super rund, wind down......alltogether great fun, more of these days! Wind!

Schade, da war mehr möglich. Der Wind war super für das Set.

Ich bin den Speed 43 zum ersten mal gefahren und war daher zunächst etwas skeptisch.

Leider hat mir meine Grippe einen Strich durch die Recchnung gemacht und die Power war sehr schnell aufgebraucht. Daher konnte ich nur 6 Runs fahren. Ein gerissener Trapeztampen hat mir dann den Rest gegeben.

Egal, es war gut!

Hang Loose!

 

Verkeersopstoppingen, files, daardoor te laat, vervolgens materiaalpech (giek) en veel te klein opgetuigd (5.4 en 19 vin) maar we hebben op het water gestaan. Not my day.

Could not find the trim and started to late.

Happy with the peak speed cool


Ich glaube ich brauche einen 44er. Sonst ein schöner Tag mit Manfred und Ralf.

The brake was too long: i forgot all the settings :/

Begin middag in het kikkerbad voor het strand voor de 1e keer de 89 uitgelaten. De 1e keer terugsurfend moest ik hoesten en stond er gelijk 70+ op de teller. De vlagerige en sterk afgenomen wind icm pijn aan pezen en spieren van de eerdere 3 sessies deze week, deden me besluiten de sessie kort, leerzaam en geslaagd te laten zijn. De 89 heeft een fantatische potentie als het gaat om speed. De volgende keer 5 Kts meer in de vlagen en wat constanter en dan 1000 mtr ipv 200 mtr om te acceleren, dan komen er voornamelijk 7's in de resulaten voorcool. Nu eerst een paar dagen rustenlightened!

TE LAAT !!!  Ging om 13.00 uur het water op, iedereen ging er af omdat de wind stukken minder was geworden.

In de hoop nog wat vlagen mee te pakken toch voor klein spul gekozen. De wind is nauwelijks nog boven de 20 kn. gekomen. Toch nog wel een paar leuke runs kunnen maken, maar de meeste tijd gewandeld.

Frank-Jac gefeliciteerd met je PR !

Jij ook Marcel Braas, dat je je  pr-crash hebt overleeft :-)

Today I had a nice day in Strandhorst with a lot of nice speeders from the Netherlands and Germany. I tested the new KA Koncept 2015, I am really very happy with it. Many thanks to KA for the nice sail.

Schöner Tag bei angenehmen Temperaturen.

Ein bisl stärkere Böen erwartet :-(

Dafür das der letzte Speedtag lange her war, war es es ein gutes feeling auf dem Board.

Finne war choco fins mach3 19

 

WINDSURFLAND