gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Brendan Lorho30.25
2Peter van Dijke29.72
3Pieter Stigter28.57
4Francois Lorho28.07
5Andres Baas27.66
6Robert Jan Bouws27.2
7Raymond Dalhuisen27.01
8Jacco Wijnands 26.84
9Simon Dijkstra24.52
10John Schilperoort23.44
11Rowin Baas19.42
12Simon Dijkstra18.21
13Elise Baas17.68

Onverwacht nog lekker kunnen surfen. 

fun day... went from foil to fin to foil... 

Quite amazed by this P7 Foil sail...  for all the people saying they do not work in slalom you should revise your theory ;-).

Session #1

Low wind with the big gear @Kabbelaarsbank

just a fun saturday on the water.

Zaterdag 24 september, was wonderbaarlijk een mooie dag met best lekker windje voor de grote zeilen.

Ik had maar een set meegenomen in de veronderstelling dat het eigenlijk helemaal niet zou gaan waaien....(volgens windguru)

sochtends goed windje smiddags was ie beetje ingekakt en later op de middag kwam de wind weer helemaal terug.

Ik heb zover dat kon mijn speedruns op redelijk vlak water kunnen maken. Ik ben wel van mening dat het allemaal wel veel harder moet kunnen gaan. Maargoed het was topdagje en mag niet klagen voor een 3e keer surfen dit jaar :D

Surfbuddie weekend 52

Surfbuddie weekend eindelijk met wind

Surfbuddie Weekend

Surfweekend samen met Elske (en Rowin) en de andere surfbuddies gevaren. Ging lekker 

Surfweekend. De verwachtingen waren niet top. Regen en bijna geen wind verwacht. Groot spul mee. 10.5 9.6 8.8 en 8.0. Geen falcon 115 maar de good old falcon75 (270 75 150) om goed met de 10.5 te kunnen varen. 
gelukkig werd het weer anders. Prachtig droog en zonnig weer met een stevige no wind. Perfect voor de 8.0 en 115. Die 115 lag thuis dus geen andere keus dan de 130. Ging ook prima. Eerst mee 42 fin. Daarna 44 Vin. Hier was ik sneller mee. Toen even de srd 44. Met deze de snelste 10 seconde gevaren (2 s net niet verbeterd). Vlagen weren grilliger dus na een korte pauze de Ms fins 42 er weer onder. 2 hardere vlagen kunnen pakken en dus de 10s en 2s weer verbeterd. Best lekker hoewel de omstandigheden gunstiger weten voor de 115. 
was zeer gezellig. Kids ook erg goed gevaren. Genoten!

 

Oja met de srd loopt het board losser. Neus iets lager. Ms fins wat hoger en rustiger. 

Lekker gevaren met de surfbuddies. En zeer gezellig op de kant.

Surfweekend, heerlijk gevaren met de surfbuddies (en Elise en Elske) op de kant erg gezellig.

Surfweekend in Zeeland met de buddies. Zaterdag eerste helft van de dag op de foil. De wind zou later toenemen dus van plan later op de vin te gaan. De wind was gelijk al fors voor de foil, maar mooi vlak water en flink vlagerig, dus prima foil weer. Wel 2x flinke kattepult over de mosselbank achter Uwe, niet zo best voor de foil. Flink wat schuurwerk aan gehad, kleine permanente buts. 

Bart had ook even op de combi gevaren en hij was wel in balans, dus ook maar eens de voorste voet in de voetband gedaan. Dat geeft idd een meer locked gevoel waardoor de foil toch wel recht blijft zolang je maar blijft duwen. Ik heb me inmiddels aangeleerd om rechtop volledig te ontpoweren, maar zo kan ik dus wel meer snelheid maken. Dus progressie. Misschien maar eens een andere backwind kopen (330 ipv 500). 

Het blijft lekker relaxed varen.

Surfweekend in Zeeland met de budddies. 2e deel van de zaterdag op de vin. Niet te groot zeil erop, want de vlagen waren best hard en ik had er al wat meters op zitten met de foil. In eerste instantie nauwelijks in planee te krijgen. Ik dacht eerst even dat ik het verleerd was. Maar de koordjes stonden nog verkeerd en later zag ik dat ook de mastvoet helemaal nog voorin zat (foil), daarna ging het een stuk beter maar dat had al heel veel kracht gekost. De anderen gingen een stuk harder, die hadden nog wel wat kracht om iets te doen. Ik heb enkel halve wind in het baaitje gevaren. Mooi om te zien hoe Elske ook vandaag de hele middag op de is117 met de Pryde 5.5-4wd aan het planeren was. 

Session #1

Low wind with the big gear @Kabbelaarsbank

GA-SAILS