f Home - gps-speedsurfing
gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Nico Wierstra36.64
2Michaël Engel34.9
3Bart De Vries34.84
4Alwin Visker34.32
5Martijn Mobach33.62
6Frank Buikstra32.78
7Marc Roosendaal31.83
8Johan Gelling31.81
9Marcus Stevens30.96
10Tom Venema30.84
11Johan Bulthuis30.04

Eerst op SM en daar was geen wind. Daarom doorgereden naar LM. Werd beloond met een steeds sterker wordende wind. Op den duur was de 7.1 te groot. De snelsterun was met de 62. Nico, hoop dat het nog de moeite waard is met de 5.6 zometeen.

Zou eerst ook naar het Schildmeer gaan maar omdat de wind er rond 12:00 uur nog niet was toch maar gekozen voor het zekere en dat werd het Lauwersmeer. 7.0 en medium board tot 16;00 uur gevaren. 

Aan uit windje. Soms sta je te groot en vaak te klein. Toch lekker gevaren.

Dank Frank voor de tip om van vin te wisselen 

de finish first V2 deed het veel beter dan de fast spsl 

bokkige wind en chop

lekkere sessie , maar voelde mijn armen wel na drie dagen surfen 

Vandaag even zin om weer eens een nieuwe plek te bevaren. Lauwersmeer leek me wel wat. Waren leuk snelheden neergezet gister. 
Daar t morgen ook wel prima waait leek t me wel de moeite om ergens een nachtje in mn bus te verblijven en er 2 surfdagen van te maken. 

7.0 ging gelijk prima. Beetje mee gevaren met de anderen onder de dijk. Echter ik had al even gekeken naar de snelle runs van gister en die bevonden zich meer  naar beneden in het meer langs de kant. Er was daar ng niet echt genoeg wind vooral omdat de runs erg ruim werden met de wat meer noordelijke west richting. 

Maar vond dat gewoon een vet stuk ook qua uitzicht en ik kon er af en toe staan om uit te puffen. Op een gegeven moment kon ik hier echt best wel wat prima vlagen varen die voor de wolken uitkwamen. Toen ik wat flink aan de power zat in de ruk winden ging ik even wat eten. De forcast was dat het flink zou aantrekken dus ik was sowieso van plan om de 6.2 er op te gaan zetten voor het echte werk. Ik had daar de hele tijd in mn eentje gevaren waardoor ik niet echt referentie had om tegenop te boxen. Dus op de kant had ik iedereen een beetje naar de snelheden gevraagd en opgejut dat ze op dat stuk waar ik net zat betere tijden zouden pakken. Zo ook Nico die volgens iemand de snelste was daar. Hij had ng geen 64 AVG op de klok maar was aan het omtuigen naar 5.6
Na hem een zetje gegeven te hebben met mijn tijden op de 7.0 maar wat gaan eten en proberen om het wat warmer te krijgen in mijn 15 jaar oude gescheurde zomerpak waar ik de hele voorkant uitgescheurd had tot mn tepels. Helaas waren nieuwe pakken die ik besteld had niet voor t weekend aangekomen en moest ik dit pak weer uit de prullenbak halen om het weekend mee door te komen. 
Helaas was ik zo eigenwijs om ipv een 5.5 de 6.2 op te tuigen. Rillend van de kou met de 6.2 het water in. Kwam net de donkere lucht dichterbij en nog meer wind... Zag 2 jongens behoorlijk steigeren. Toen ik in die mokervlagen rillend van de kou onder de dijk moest afvallen ,was t zo dieuwen trekken dat ik gelijk na een zwempartij weer terug naar de kant was gegaan. HAd me zeil veel te losjes en wat weinig downhaul. Ng steeds rillend van de kou in dat gescheurde flutpak een paar klikjes er bij en de outhaul iets meer.  Maar eenmaal op het water koud, moe omdat  mn trapeze lijn uitvloog en ik een heel stuk op mn armen moest varen voordat ik m er in kreeg met die valwinden over die dijk had ik 't gehad.  Hup terug.. mooi geweest. 

Als ik niet zo rillend koud was geworden had ik denk ik mn 5.0 luderitz editie er op gezet met de fmx invic. 74. Prima condities voor. Maar hier kon ik me niet meer toe zetten. Ondertussen was de rest ook op de kant en had Nico zijn titel als snelste van het meer ng even mooi kunnen herstellen haha
 

sessie in 2 delen, eerst met de 118 en 7.1 worstelen en later met de 88 en 5.6 en dat was even lekker:)

Aanvankelijk een stuk monder wind dan de voorige dagen. maar hoe later het werd hoe meer er kwam. Zwaar overpowerd gevaren. Ik heb nog heel even met mijn 97 liter gevaren met de 7.0 maar ik was op na 3 dagen op het water.

P7