gps-speedsurfing
Results of the day
 
1David Van der Veken27.76
2Patrick Depoorter27.49

Spotcheck Hoofdplaat zuidenwind.

Bij zuid en lw wordt er door onze groep altijd naar Paulina gegaan. Omdat Dave en ik pal zuid niet echt lekker vinden (zw wèl, dan is het ideaal achter de zandbank) wilden we een spotcheck doen achter de "kleine" bank op hoofdplaat met Zuid.

De voorspelling was goed, tot 30knp, wind stond er bij het optuigen genoeg. Overal schuimkoppen bij aflandige wind, 6,3m zou zeker groot genoeg zijn. Voor de veiligheid gekozen voor een board met veel volume om zeker terug te geraken bij wegvallende wind, mijn god wat een goede keuze bleek dit!

Ong een uur voor laagwater gingen we via de blubber bij het staketsel het water in. Tegen dat we goed en wel op weg waren begon de zon te verdwijnen en kwamen er donkere wolken. Er was nog genoeg wind om op de spot te geraken (afkruisen) maar eens we er waren minderde de wind zo erg dat ik nog amper kon planeren met de 109!

De regenkraan ging open, en de weinige vlaagjes kwamen nu uit zw (te ruim)en het was vlaagjes pikken in de vaargeul om nog iets van km's te maken...Dave kon met zijn 54 niet meer weggeraken en toen zijn we terug binnen...gesukkeld.

De mooie omgeving en tientallen nieuwsgierige zeehonden die rond ons bleven zwemmen, maakten het toch een leuke sessie, maar bij een volgende check graag wat meer wind. Of beter: graag wind.

 

TRIBAL