gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Geert van Beek36.47
2Dirk Hacha36.26
3Reginald Gyselinck35.95
4Tim Aerts35.35
5Tom De Pauw34.59
6Tuur Van Den Broeck33.35
7Frank Vanderhaeghen31.48
8Brahm Cornelis30.96
9Pat Erauw29.97
10Marc van Gool29.89
11Stefan Vanhoudt29.86
12Frank Snepvangers28.92
13Yves Wynen27.26
14Alwin Vlemincx22.72
15Stefan Vanhoudt10.93

3 runs met een 2s max boven de 70 km/h. Heel tevreden met dit resultaat. Volgens mij een PR met dit zeil.... :))

 

 

zon en wind terwijl het de hele dag ging regenen ... bijna de helft vh team aanwezig :-)

.

Niet echt vlak water, setje liep té bokkig door de chop...

Ondanks 6.3 wat aan de grote kant was toch veel controle met de set waardoor ik easy 60+ runnetjes kon zetten. 

Outhaul losgekomen en nadien nog voetband uit  plug geschoten.

Hierdoor serieus wat moeten zwemmen en veel kracht verloren. Er zat dus meer in maar we gaan ni klagen. Topdagje met iets te veel volk om echt vrij te kunnen varen

Die kiters achter de dam waren wel heel vervelend.

Waauw, topdagje aan de O-dam: voor (ging de wind nog draaien en toenemen?...ja, natuurlijk), tijdens (zie onder) en na (die Karmelietjes met Tom smaakten geweldig :-) )

Een beetje twijfel bij aankomst, maar uiteindelijk was het top varen aan de speedzandbank. OK, héél druk met een hoop kiters en freestylers (niet onverwacht bij een zonnetje en 14°C), en 100 liter was eigenlijk te groot om "to the max" te gaan. Maar het was elke keer weer kicken in de chop.

Dus tevreden van mijn runs...en ook van mijn alpha. Die Motion-GPS mag nu wel echt komen (5 maanden geleden besteld...zou nu toch onderweg zijn)

Bij aankomst de TR7 6.6 met AHD SL 110 genomen en in chop van een net bloot liggende plaat een paar runnetjes gezet. Terug om een ander board te nemen met toegenomen wind meteen een kleiner zeil 5.4 opgetuigd. Terug op water liep het gelijk niet lekker, verkeerde vin, trapezlijnen te kort en verkeerde positie kortom teveel staan kloten en  geen goed gevoel terug bij zandbank om nog beter te doen. Achteraf beter de TR4 5.9 met select 33 op Xcross 96 genomen voor een beter resultaat.

Topdagje met zacht zonnig weer en een stevige bries.

Eigenlijk te laat aangekomen, maar na een weekje nachtwerk zat er niet vroeger in. Had gelijk een goed plan, een oude freeride vin om over de zandplaat te geraken zonder mijn goede vin te slopen en in de rugzak een paar goede vinnen mee. Alleen... als je dan geen schroevendraaier bij hebt dan blijft er van de uitvoering van dat plan niets over. Dan maar wat heen en weer geknald met de oude freeride vin. Dat ding liet geregeld merken dat het hier niet voor gemaakt is.. kleine ongewilde spinoutjes die ik gelukkig kon corrigeren en bij momenten deed de vin de boel opstijgen. Was het op den duur zo beu dat ik terug gevaren ben om een schroevendraaier.. toen ik terug kwam was iedereen echter al weg en gelijk hadden ze, het werd intussen één al chop achter de speedbank. Nog een rakje gevaren met de Sontag, manman wat een verschil, snelheid maken werd echter veel te tricky alhoewel het niet veel snelheid scheelde in de chop met de Sontag tegenover voorheen op het vlakke water. Afgezien van de "vin"stommiteiten dus een mooie sessie..

Heb deze topdag vroegtijdig moeten afbreken - trapezehaak gebroken aan de zandbank :(

oestardam ZZW 25-30kn

Het waaide behoorlijk hard maar ik kon mijn draai niet vinden waardoor ik maar enkel halfwindse koersen heb gevaren zonder mij te laat afschieten,natuurlijk hierdoor niet erg hoge snelheden kunnen behalen.Na de speed nog uurtje met wave en 5,1 gevaren wat toch wel een stuk relaxter was dan achter de bank.

Het was in ieder geval een leuke middag in november met erg veel liefhebbers van onze sport op het water.nog van dat.

Begin november: warm, zonnig, winderig !

Als je dan nog uw vrienden bij elkaar krijgt dan kun je wel spreken van een geslaagde zaterdag :-)

WINDSURFLAND