gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Joeri de la Ruelle37.16
2Jeroen Steenaard36.64
3Koen Onderbeke36.33
4Xavier Pauwels36.01
5Paul Lampaert35.89
6Marco Smeele35.77
7Arian de Visser35.56
8Danny Strynck35.04
9Sander Wiltschut34.26
10Jochen Winkels34.12
11John Schilperoort33.79
12Roland Fourny33.03
13Joris Buijs33.03
14Pat Erauw32.51
15Michael Smits32.46
16Jan Heynen31.91
17Marie-Paule Geldhof31.68
18Willem van Klink31.26

Vollen bak op Zonnemaire ! Massas volk, en vlagerige wind met stoten naar 30 kn ! Eerst begonnen met de 6.2 RS, maar dat bleek al snel te groot voor mij (weeral te weinig downhaul !). Daarna met de VX 5.5, deze was eerst wat te vlak getrimd. Bij momenten was het echt te veel, maar toch lekker gevlamd langs de binnendammetjes. Eindelijk de 60.4 km/h max op de teller ! Had wel het gevoel dat er veel meer in zat, maar had gewoon te veel schrik om downwind te gaan ! In het begin ook nog een fameuze katapult, met mijn bovenbeen op de mast of giek. Dat wordt weer 3 dagen manken ! Moet nog veel trainen bij deze omstandigheden, dat ik wat meer relaxed vaar. Wel bijna alle PRs verbeterd. Groeten aan Sander !

Very short, sharp gusts. Broke my harness hook on the way back from the outer dams, heavy on the arms! No top speeds but still a nice session.

Pictures taken by guys on the zodiac can be viewed on:

www.zeilbootfoto.nl  (type in adress directly) if required search for "28-09-2019" and "Grevelingen"

Commercial pictures after all...

 

Beste alfa ooit met FMX94 ;-) 
De Avanti Machine M7 7.0 m² bleek de goede keuze, ganse namiddag kunnen doorsurfen van dik overpowerd alsook als de wind het even liet afweten. Superdagje ;-)

Mooie dag Zonnemaire met Jochen, zodat hij niet alleen maar aan het foilen denkt!

In het begin moeten zoeken naar een trim waarbij ik mij goed voelde en uiteindelijk lekker gevaren met de oude f2- vin.

In het begin vooral de binnenkant van de dam aangehouden daar ik mij niet geheel zeker voelde en wellicht niet helemaal goed aan de voorrangsregels gedacht heb, waarvoor mijn excuses!

Maar voor een eerste keer op diep water met de Missile S niet verkeerd.

Grtz. Sander

Pfffff ! Ce fut hard avec la 6.5 dans le rafales... Mais ce fut bon ! :)

Vandaag op de Isonic 94 en later even op op de Carbon Art gevaren. De 6.3 was in de vlagen wat groot en downhaul was onvoldoende... Ff wennen allemaal maar het was erg leuk! Volgende keer echt downwind en kijken hoe snel dit setje kan! De foto’s staan op zeilbootfoto punt nl!

leuke sessie geen topspeed maar wel fun met het racen tegen Koentje ;-) jammer dat me gt31 uitviel na 85 km ... 

Een perfecte 60 ZM kilometer, binnendammen doorlopend volledig vaarbaar dwz. vlagerigheid zeer te doen, gebeurt zelden. Er zaten best dikke vlagen bij hoor. Toch maar een keer of 2 door een heimelijk invallende vlaag van het board gerukt in/na de gijp, verder zeer comfortabel met de 6.3 en de trim zat onmiddellijk goed (giek -5, mastvoet +3). Top!
Kwa cijfers alweer een klassieker: alpha top-3 bovenaan, speed top-3 onderaan :).

onverwach leuke dag   met wel zeer vlagerige wind  soms kei hard  en haden meer dan val aan de 7 m soms selfs  zinken   door te wijnig de hele namiddag droog en zelfs zon   paar rakken gedaan aan de buiten dametjs  dam daar was het hard en zeer snel chop  je moest ver afschieten  om ruim te gaan  veel volk vandaag vel gekenden  was gezellig   

Fine day with Sander.

Board a little bit to smal.

Ik behoor duidelijk nog niet bij het fitte mannen clubje, en heb mij ook zo gedragen door aan de binnendammetjes te blijven.
Was precies eeuwen geleden dat ik met veel wind/klein board gesurft heb. Misschien toch ooit nog eens een stage gaan doen in La franqui.
Later ook nog eens omgetuigd naar mijn classic  loft  zeiltje 5.6, maar helaas was de wind al in kracht aan het afnemen. Jammer want had er anders wel plezier mee.

leuke sessie geen topspeed maar wel fun met het racen tegen Koentje ;-) jammer dat me gt31 uitviel na 85 km ... 

LOFTSAILS