gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Rob Allersma36.52
2Serge Beumer34.62
3Paul Salomons34.59
4Pieter Rietveld33.67
5Edwin Huijbers33.55
6Jan Hattuma32.25
7Bert-Jan Prins32.15
8Gerrit Bosgraaf-Feenstra28.86
9Frank Heinen27.35
10John Overmeer27.32
11Haijo Switters26.54
12Aart Veerman25.6
13Frank Heinen25.12
14William Stoel24.4
15Rene Stoel23.21
16Nicole Skodda17.27
17Dieter Heinemann9.2

Nouja, ik had gehoopt, dat het in het begin nog een beetje vlak zou zijn - dus begonnen met mijn slalomsetje. Maar... te choppy, te harde vlagen, na een uur naar de kant en verder met het wavesetje (nove nove stylewave 86l, loftsails pure lip 3.4). Zelfs dat was in sommige vlagen bijna niet te doen... toch weer prima training gehad!

Een beetje overpowered vandaag met mijn 6.3 maar toch een lekkere middag gehad. De voorspellingen waren nagenoeg hetzelfde als vorige week en toen stond ik met een 7.1 en dat ging prima. Kortom het waaide harder dan gedacht. Gelukkig is de waterstand weer wat hoger. Moeilijk om snelheid te vinden in de chop, gaat nog verre van stabiel.

Voor de statistieken. Was overleven vandaag, voor mij niet te doen met de 6.3

Beh wat wind dus maar weer de 5.5 Mach1 erop met de JP50.Omstandigheden waren moeilijk korte tot hogere chop.Runs water op, vooral de 70+ run was ouderwets.Tegen 4 uur maar gestopt geen power meer.

Niet te doen.....Zomerpeil, stormachtige wind en dus enorm choppy. Begonnen met de Falcon speed 45, tussen de stormvlagen door daar de runs mee gemaakt, maar echte speedruns was me te link. Toen de oude wat grotere Falcon speed nog geprobeerd, maar snel gestopt, was te riskant. Rob zei me over de 70 te zijn gegaan, dat is waanzinnig !!!

Respect Rob!!!

Ik heb niet eens runs gemaakt, was mij veel te link. 6.3 was ook wat overmoedig trouwens.

foute keus vandaag om voor speed te gaan op horst.

te grote golven om ruim te gaan en begin middag te harde wind al.

wat slalom rakjes gedaan met goede surfmaat uit nijkerk.

 

 

De wind was meedogenloos hard, niet aflatend. De chop was ongenadig. Kortom, er was voor mij weinig eer te behalen.

Hulde aan Rob Allersma die duidelijk in zijn element is in deze hardcore condities.

Serious chop! Overpowered most of time as well but still good fun!

Niet te doen. Daarom maar kort gevaren. Wel weer mooi even buiten gespeeld. 

In het begin weer wennen aan de harde wind, later kon ik redelijk op en neer varen. Niet echt downwind gegaan, vond het tussen de golven door spannend genoeg.

just for the record

Lekker middagje op het fsw setje!

Zoals meermaals vermeld een geweldige klotsbak. De 5.5 was bovendien ook nogal aan de maat. Vrij regelmatig hoge 60'ers op de teller gezien, maar de runs bleven zo 6/7 km achter. Het enigszins stukje vlakke water was erg kort waardoor ik er gauw weer afstuiterde of door overmatige wind de run maar afbrak. Bij rakken naar buiten had ik iedere keer een verzuurde arm, dus me maar beperkt tot runs naar de kant toe.

Kon het niet zo vinden in de chop, dus maar een paar rakjes geprobeerd en toen snel maar een wave setje gepakt (apart gepst)

2e deel met wave setje , In de vlagen af en toe mijn handen vol, maar toch wel lekker gevaren, meer fun dan slalom setje...(sessie gesplitst)

ZFINS