gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Rolf de Ruiter40.39
2Raymond Wortel39.75
3Wouter van Hilst38.14
4Niek de Vos36.06
5Marco Lambers30.77

Mooie en gezellige dag. Bedankt allemaal! 

Helaas niet zo fit maar evengoed de hele tour om bij de Houtribdijk te surfen gedaan. Tijdens runs hoesten is niet heel erg handig dat gaat ten koste van snelheid. In het begin ook erg last van kramp. Evengoed maar het beste er van proberen te maken. Later werd het water hoger waardoor het water over de dam kwam en de snelheden naar beneden gingen. Wel super lekker zonnetje en goed gezelschap. De terugweg op skeelers was erg zwaar tegen de harde wind in mijn slechte staat.

It doesn't really get better then this doing a speedsurfing session with friends, some real wind and the smallest gear,

As usual there was a factor not playing ball and that was the waves slamming over the dam making it pretty choppy. Still my second fastest session ever so i'm a happy boy! Niek congrats on your PB!

 

De Houtribdijk met de boys is altijd een feestje! Het begon super, maar dat was van korte duur want door het opstuwende water sloegen de golven over de dam. Die twee 'sloomste runnetjes' deed ik in die condities, door deinend water, chop en grote mistgordijnen van spray. Kicken evengoed... maar toen dacht ik: ik geloof het wel :-) 

De board/vin combi had ik nog nooit goed aan de tand gevoeld, bij deze dus. Ik begon met de Finish 24 Asy, die was op een bepaald moment te groot. De baan werd ruiger en ruimer en ik werd met de 24 teveel naar de dam gezogen. De 23 Asy deed het goed. Goeie grip en zonder dat ik het merkte maakte ik die tweede 73+ run. Met dat vertrouwen kijk ik weer uit naar een volgende keer!

Zo he.. wat een wind. super gaaf om een keer mee te gaan naar deze spot, maar als je niet fit bent en een te groot zeil pakt.. tja.. pittig.

nog omgetuigd naar 5.2 maar het ging echt te hard. De golven sloegen ruimschoots over de stenen dam heen. 

Wel gezelig avontuur zo met Raymond, Remco, Rolf, Niek, Wouter en Halewijn, bedankt voor je hulp :) 

Very nice sunny but cold session!

Everybody was happy we somewhat could use the spot, due to construction works the workers cut of a side of the dam :( The new dams they are building are 20/40cm higher. Hopefully the new dams will stand the higher water levels that we get with high winds. Will see in the next months how it will work out for us.

It was cold and I thought it would be a smart idea to pause for a couple of minutes and try again later (old wetsuit has couple of holes .....)

But the water level got even higher and we where done :(

Halewijn made the trip just to shoot pictures, tx!!

KA