gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Jacques van der Hout45.44
2Klaus Küppenbender43.81
3Dennis De Pauw43.01
4Wolfgang Lewang41.35
5Tom De Pauw41.34
6Koen Onderbeke41.26
7Robin Blondeel40.37
8Dirk Hacha40.27
9Paul Van De Perre39.18
10Benjamin Verdin38.81
11Marie-Paule Geldhof38
12Peter Ruit25.78

Lekker gevaren Jacques in het verboden gebied? Je verpest het voor de anderen. Is een natuurgebied, weet jij ook!

Veel plezier met je snelheid!

Gr. Halewijn

Nice day, however I could have done better with the given conditions

 

Jacques was flying, even before the wind increased.

After-work sessie.

De tijden voor augustus zijn gezet!

Ja super lekker gevaren. Met een grote groep surfers, ga je ze nu allemaal de wet voorschrijven? Ben daar al heel vaak geweest en nog nooit boswachters iemand gezien die ons heeft aangesproken. Als het zo hard waait is er geen vogel te zien. Maar grappig dat jij reageert, je was er in July zelf ook, dan surf je 2 meter verder aan andere kant van de dam. En vandaag was je op de Houtribdijk, dat is ook een verboden gebied. Eg grappig dat uitgerekend jij dit dan durft te schrijven. Laat iedereen in zijn waarde en kijk vooral eerst naar jezelf voordat je over anderen oordeelt. 

Bericht was voor ene Halewijn Vermeulen

Ga vooral zo door heren je denkt toch wat kan mij gebeuren ze kunnen me wat. Maar er zijn er ook die denken het is een mooie plek om te surfen buiten de dammetjes en deze plek graag willen bewaren voor de geen die wel luistert naar het verbod.  We zijn trots op jullie. Klassen gevaren achter de dammetjes  (jammer). 

first time with the mistral speed 41 !  At the beginning the 5.2 was a bit to small. At the end of the session the wind picked up and I got one good gust. My last run was the fastest. : ) , but I was very tired and had to quit .

Big Gratulation to my buddy KLAUS WITH HIS NEW PB TODAY !!!

Jacques Pellon. Weet je nog toen we er pas samen gezellig aan het surfen waren, wat had je het naar je zin dat je daar zo hard ging met je grote board. https://www.gps-speedsurfing.com/default.aspx?mnu=user&val=233050&uid=2470

We moeten trots zijn dat Hans Kreisel de snelste sessie van 2017 op nederlands bodem heeft gevaren, op de snelste spot van dit moment, Oudorp Haven. Er is niemand die zich er druk om maakt dat er gesurft wordt, op een aantal andere surfers na...... en dat is heel jammer. Het is nergens voor nodig om je druk te maken. Je bent gezond en hebt een leuk leven, geniet ervan.

Great session today!! To bad I had to leave a bit early for volleybal practice. 

Halewijn pas er op

LF is er een gevaarlijke Spot,daar kunje veel gebeuren

een groetjes ook nog van mijn vriend Wolfgang

Congrats Klaus!

Dat was 22 feb Jacques dat was niet in het broed seizoen.  Was toen in de veronderstelling dat het in de winter wel nog maar helaas werd ons verteld dat het voor het gehele jaar geld. Dus vandaar dat ik er niet meer achter vaar. 

Beste Jacques Dennis Wolfgang Tom Robin Klaus en iedereen die nog niet gepost heeft maar er wel heeft gevaren.

Begrijp jullie helemaal dat je op deze spot wil varen maar vind het te kortzichtig van jullie, natuurlijk er word inderdaad niet gecontroleerd als jullie er varen maar bedenk wel dat het heel erg moeilijk is om jullie volgens de regels te kunnen bekeuren. Ik heb al veel contact gehad met de diverse instanties die hier over gaan zoals RWS Natuurmonumenten Grevelingenschap en Recreatie en Toezicht en voor mij is wel duidelijk geworden dat ze achter de schermen er volop mee bezig zijn om te voorkomen dat er achter de dammetjes word gevaren. En dat er zeker een gevaar bestaat dat als het niet mogelijk is om jullie te bekeuren of op een andere manier jullie zover te krijgen dat het verboden gebied niet meer word betreden ze dan overgaan tot afsluiting van het gehele gebied inclusief onze spot waar wij als locals veel meer gebruikt van maken dan jullie. 

En natuurlijk Jacques ook wij hebben daar in het verleden gevaren ook ik maar wij als locals hebben nu afgesproken dat wij het belangrijker vinden dat onze homespot ook in de toekomst toegankelijk blijft en dus zullen wij niet meer achter de dammetjes varen.

Wat ik totaal niet snap van jou Jacques is dat juist jij als vertegenwoordiger van JP en NP toch wel een beetje een boegbeeld ben dus gedraag je dan ook zoals het hoort maar de laatste tijd maak je jezelf niet erg populair op ODH 

Klaus ik vind dit soort bedreigingen tegen Halewijn niet gepast we genieten toch allemaal van dezelfde waanzinnig mooie sport maar op deze manier met elkaar omgaan vind ik gewoon niet kunnen dus als dit jou manier is van omgang met je medesurfers dan ben je toch echt niet welkom op ODH

Halewijn bedankt voor je steun weet niet of het klopt wat JvdH bedoelt over jou sessie dus laten we zeggen dat je op het randje zit maar toch jij snap het het wel bedankt.

 

Dus heren om een lang verhaal kort te maken wij als locals zullen er alles aan doen om jullie  zover te krijgen dat er niet meer gevaren word in het verboden gebied,

Met vriendelijke groet

Harry Westhoeve

harrywesthoeve@gmail.com

Zoals ik het lees in de commentaren ga ik er van uit dat Halewijn zijn opmerking sarcastisch bedoeld was, misschien verder verkeerd bedoeld/ opgevat ziet 't er heel anders uit. De opmerking van Klaus lijkt mijns inziens meer op de gevaren van zandbanken en crashes op LF waar Halewijn over mee kan praten en de hulp die andere surfers ter plekke leveren kunnen echter indien je je niet al te geliefd maakt eens de andere kant op zouden kunnen kijken........De mensen in kwestie weten dit van elkaar en ik lees 't lichtelijk op een andere manier dan door Harry beschreven, Klaus is juist een heel vredelievend mens!Wat de spot aangaat, indien er voor 2010 gesurfd werdt had dit in de nieuwe wetgeving als surfspot opgenomen moeten worden echter dit lijkt niet te zijn gebeurd. Wie zit hier fout. En regels/wetgeving in welke vorm dan ook wie durft hier te stellen dat hij/zij zonder zonden is, die werpe de eerste steen(indien de kabbelaar omgebouwd wordt zijn er veel meer beestjes de klos dan de vogels die er niet zitten op Ouddorp Haven met stormwind, redelijkheid en billijkheid zijn redelijk zwaar verankerd in de Nederlandse wetgeving, benieuwd wat er van over is gebleven).

Dus blijft over, Harry wat bedoel jij precies met jouw laatste alinea dat jullie als locals er alles aan zullen doen om andere surfers zover te krijgen dat er niet meer gesurfd wordt? Indien niet nader geformuleerd zou een buitenstaander kunnen denken dit riekt toch ook naar een bedreiging.

Mvg, Sander.

 

Sander stuur me even een mail naar harrywesthoeve@gmail.com dan leg ik uit wat ik bedoel maar is alleen maar goed bedoeld en ik wil duidelijk voor iedereen 

Aaj aaj mensen. Werd gisteren gewezen op deze "communicatie". Ik lees veel emotie en ook opmerkingen die op verschillende manieren kunnen worden opgevat. 

In principe ben ik van mening dat iedereen moet doen wat hij of zij wil, tenzij ze er een ander schade mee berokkenen. Ik surf pertinent niet op deze plek, maar ga een ander ook niet verbieden. Daar hebben we eventuele instanties voor. Indien de uitkomst gaat zijn dat er op heel ODH niet meer gesurft mag worden, dan is dat uiteindelijk wel te wijten aan de groep die nu aan t verkeerde kant van t dammetje zn ding doet.

Maar wat anders : recreatie en natuur kunnen goed samen gaan, waarbij er regels zijn die je moet respecteren (nogmaals ieder neemt zn eigen risico). Is het geen idee dat er overleg is tussen de instanties die daar over gaan, om de situatie voor wat betreft de vogels te herzien? In de afgelopen jaren zijn er veel gebieden ingericht speciaal voor vogels, niet zozeer bij Ouddorp maar wel in de regio Zierikzee / Noordgouwe. Nu ben ik geen volgelkenner ( verschil tussen mus en merel is nog wel te doen) maar is het gebied bij ODH nog wel in "trek" bij de vogels?

Of misschien kan er onderscheid gemaakt worden tussen broedseizoen, en "of season"? Kijk naar de slikken van flakkee bij Melissant. Dat gebied gaat dicht tijdens het broedseizoen en is een aantal maanden niet bereikbaar. Buiten dat seizoen is het open. Nu loopt daar wel een weg die makkelijk met een hek en slagboom kan worden afgesloten, anders dan bij ODH maar wellicht zijn er andere oplossingen voor ODH te verzinnen mbv webcams of meer toezicht.

Gewoon een soort van gulden middenweg, zal maar zeggen.

hang loose. Windsurfen is de mooiste sport die er is, geniet ervan.

 

 

After-work sessie.

De tijden voor augustus zijn gezet !

Mijn excuses voor deze laattijdige posting, maar door een familieweekendje en nog meer wind was ik er nog niet toe gekomen.

Harry, jij hebt al veel contact gehad met de bevoegde instanties, maar tot een soort dialoog waar ook Marco op aanstuurt is het spijtig genoeg nog niet gekomen. Het is natuurlijk begrijpelijk dat natuurbeheer, die de voorbije jaren door de macht van het geld reeds heel wat waardevol gebied heeft moeten inleveren, nu tegen een zeer weinig invloedrijke groep (die wij, windsurfers toch zijn) gewoon zegt: Neen, genoeg is genoeg, geen discussie mogelijk, het is het ganse jaar verboden en het blijft verboden om binnen de dammetjes te surfen.

En dit omdat er (zoals jij vroeger gemeld hebt) ook buiten het broedseizoen zeer zeldzame vogels op Markenje zouden vertoeven.

Zelf beschouw ik me niet als vogelkenner , maar ik heb dit eens aangehaald bij enkele vogelaars die bijna wekelijks de natuurgebieden op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee bezoeken en die hebben daar toch echt geen weet van.

Wat natuurlijk wel bij iedere vogelliefhebber bekend is, is dat het broedseizoen veruit het belangrijkste seizoen voor de vogels is. Daarom dat er in (en ook buiten Nederland) bij bijna alle natuurgebieden een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen “in” en “buiten” het broedseizoen…..behalve voor Markenje.

Het feit dat er ook tijdens het broedseizoen 20 meter verder (buiten de dammetjes) dan wel gevaren mag worden, lijkt mij er dan ook op te wijzen  dat het met die zeer zeldzame vogels toch wel meevalt of dat op zijn minst gezegd kan worden dat die grens nogal arbitrair getrokken is.

In dat opzicht is het voor mij heel moeilijk om buiten het broedseizoen bij een 7 BF dagje daar weg te blijven. Tijdens het broedseizoen zie je me niet binnen de dammetjes (dan zou eigenlijk iedereen er moeten wegblijven). Buiten de dammetjes tijdens het broedseizoen (tja, dan zou misschien ook iedereen daar beter wegbljven, maar dat durf ik niet hardop te zeggen ;-) )en  ja, dat “mag” dan wel, en dan kan ik het ook niet laten natuurlijk.  Maar ik ben er wel 200% van overtuigd dat die mooie dag op 8 mei  met noord 6BF onnoemelijk meer verstoring voor de vogelpopulatie op Markenje heeft veroorzaakt dan de sessie van vorige donderdag! (8 mei 2017, midden in de kern van het broedseizoen dus, half april- eind juni, jij was er toen ook, Harry!)

Buiten het broedseizoen zit er sowieso maar een fractie van het aantal vogels dan tijdens het broedseizoen en bij zo’n dagje met ZW7 blijven die ook niet op Markenje zitten, maar zoeken die meer beschutte gebieden op, die er in de buurt in overvloed te vinden zijn (de vlakbij gelegen Slikken van Flakkee bv, met 1500 hectare onnoemelijk veel groter dan Markenje)

Ik weet het, wij zijn de "slechterikken" die deze regel overtreden. Maar met de info die ik heb vergaard (gevonden op het net en bij enkele beslagen vogelaars) mag toch blijken dat het verbod zoals het nu op tafel ligt, zonder rekening te houden met het broedseizoen, volgens mijn bescheiden mening toch wel op zijn minst voor discussie vatbaar is.  

Net zoals Marco, Sander en vele anderen, hoop ik dat er vanaf nu ook op een andere, misschien wel meer logische, manier kan gediscussieerd worden over deze  materie zodat zowel de windsurfers als de vogeltjes er beter van worden.

Harry, wat denkt je? Zoals je zelf aanhaalt, heb jij al veel contact gehad met de bevoegde instanties. Met wat logisch verstand moet daar toch iets uit te halen zijn, zonder de waarheid geweld aan te doen.

Dirk kan me er helemaal in vinden maar ik denk dat we als windsurfers eerst allemaal dezelfde kant op moeten kijken en dus VOORLOPIG niet meer achter de dammetjes varen. Op deze manier geef je een duidelijke signaal af aan de instanties dat we de regels respecteren maar gelijktijdig ook aangeven dat we het er niet mee eens zijn en verruiming van de regels willen. Dus ik wil me met alle plezier inzetten om dit mogelijk te maken maar daar heb ik wel jullie hulp bij nodig.

harrywesthoeve@gmail.com

+31654683580

Klinkt aanvaardbaar 

 

We hebben het er al eens over gehad Harry maar vooral dat je zei dat "zo is het al jaren, en dat blijft zo" als houding van de instanties is zorgwekkend want men wil helemaal niet veranderen, zeker voor de surfers niet, daar heeft men geen boodschap aan.

We zullen wel zien hoe het gaat. Reeuwijk is een mooi voorbeeld, daar is achterin een deel 'afgezet' in het broedseizoen. Nu is het daar ook niet druk met surfers ook niet als je er wel mag varen maar men heeft in elk geval nagedacht.

En laten we eerlijk zijn, zolang er niet opgetreden wordt is het een verzoek van jullie de locals maar lastig is het dan wel. Wat zouden ze overigens gaan verbieden waar jullie bang voor zijn? Grevelingen is een groot gebied, willen ze nog meer verbieden? En iemand zei me ooit eens dat je ook buiten de dammen een bepaalde afstand moet houden ivm verboden gebied.. we wachten het maar af, de ambtelijke molens draaien langzaam..

Much more wind then I expected. My (too) powerfull 5.6 was way too big for me. Even my magic rock wasn't enough to keep the set balanced during the sometimes heavy gusts. Need a smaller sail and/or smaller board for these kind of conditions. Anyway, it was nice to do a high wind speed session again: last session with 5.6 is from 2/3/2015 where I had the same conclusion as today...leaps of power in the 5.6. Most of the guys (weighing 20-30 kg more) were on 5.0-5.4 today... I should have known better ;-)

Congrats to Jacques, but also Dennis and Koentje who were flying today !! Nice numbers guys !!

Left the scene around 4pm to give the faster guys a bit more space and went directly south to Napoli for a nice citytrip with my wife... Max your day :-)

Harry, jouw inzet voor deze zaak wordt zeker geapprecieerd. Hou de vinger aan de pols en laat ons weten of de bevoegde instanties open staan voor een verruiming van de regels, en dit met respect voor de natuur.

Misschien net omdat er weinig info naar de windsurfers doorsijpelt, lijkt het of dit in een impasse is geraakt, en blijft de "honger" voor sommigen (waaronder mezelf) soms te groot. Dat is misschien wel een "Belgische" oplossing (oogje dichtknijpen zolang het niet uit de hand loopt ;-) ), maar niet de beste oplossing.

Is er reeds een reactie geweten op de (even lange) mail over deze materie die ik je op 6 mei heb gestuurd ? (net 3 maand geleden)

Hoe is het paradoxaal genoeg is deze situatie..... stel je voor dat het vrij gegeven zou worden. Dan wordt het er gelijk zo druk dat het onvaarbaar wordt en gaan we daar weer ergernissen over krijgen zeker als de wind rond de 210 graden is en je dus beide kanten op zou kunnen varen. Maar nog 1 ding en niet als waarschuwing of ter afschrikking maar meer voor de mensen die het echt niet weten. Als de instanties echt een modus vinden om iedereen te bekeuren en een voorbeeld willen stellen, kunnen ze het aanmerken als een economisch delict (wet economische delicten). Dit is dan een milieu misdrijf hetgeen een strafblad opleverd en ik denk niet dat je dan klaar bent met een boete van 500 euro. Dus dan ook niet piepen als je een vette boete krijgt...

After-work sessie.

De tijden voor augustus zijn gezet !

first time with the mistral speed 41 !  At the beginning the 5.2 was a bit to small. At the end of the session the wind picked up and I got one good gust. My last run was the fastest. : ) , but I was very tired and had to quit .

Big Gratulation to my buddy KLAUS WITH HIS NEW PB TODAY !!!

Great session today!! To bad I had to leave a bit early for volleybal practice. 

KA