gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Gerlof Hansma35.6
2Bram Kloosterman33.52
3Jelmer Vries31.83
4Eric Kamminga31.71
5Marcus Stevens31.43
6Arjan Bolhuis28.76
7Henk IJbema28.22
8Siemen Leffers27.85
9Karel Abel25.65

vandaag voor het eerst de Challengersails Aero+17 7.0 nat gemaakt. Voelde super goed aan en lekker stabiel . Ik kon behoorelijk lang doorvaren. wind trok behoorlijk aan. Jammer dat het water zo laag stond . Twee keer met de vin over de bodem geschuurt. Gelukkig geen crass als gevolg.moest me het meer op laten schieten. maar super tevreden met deze omstandigheden.

word vervolg

Koud maar lekker (10 graden).

Niet helemaal het middagje geworden waar ik op had gehoopt. De wind was mega vlagerig, de gaten waren zo groot dat je net in plane kon blijven. Het benutten van de vlaagjes was daardoor lastig.

Zeil kon wel wat groter maar uiteindelijk lekker kunnen varen...

leek dikke woei te zijn en de 6.3 er maar op gezet , helaas was dit  te krap aan.. af en toe een vlaag. 

Erg vlagerige wind, voor de vlagen prima grootte van het zeil, maar meer stil gestaan dan lekker gevaren, had achteraf groter moeten pakken, erg jammer

Korte sessie tussen de bedrijven door. Erg vlagerig.

Ondanks actuele waarnemingen knmi van 22 kn, opnieuw tegenvallend ca 15 kn. Had moeite met hoogte lopen. Pas bij laatste rakje met stevige wind ging dat goed; was als enige nog op het water en in je eentje surfen vond ik niet prettig, dus maar gestopt.

KA Concept zeil bevalt wel. Vind wel dat ie erg klappert in de top, misschien vanwege flextop mast ipv contant curve?

In de stromende regen afgetuigd; kreeg de masttop er eerst niet uit want dopgat was te klein en zat klem. Was alleen dus handen tekort. Maar uiteindelijk met gebruik van een voet toch gelukt, wel inmiddels kletsnat geregend. Toch eind goed al goed.

 

KATER