gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Michel Meijer43.18
2Sander van Huizen42.97
3Gerlof Hansma42.5
4Willem Jan Heutink41.82
5Anne Evert van der Veen41.44
6Hendrik de Jong41.32
7Gijs van Driel40.39
8Raymond Wortel40.25
9Rolf de Ruiter40.25
10Jeroen de Wever40.21
11Robert Seinen40.12
12Andreas Grosse-Holz39.96
13Rob Allersma39.91
14Menno Barkmeijer39.73
15Tim Schell39.39
16Dylan de Jong39.22
17Johan Huitema38.79
18Kees van Schaik37.45
19John Overmeer36.38
20Anton J. Geesink35.81
21Fred Rozendaal35.22
22Richard Weiland35.22
23Robert Jan Bouws34.69
24Simon Dijkstra33.81
25Bjorn Rozendaal33.19
26Richard Koehorst32.52
27Werner Roeers30.96
28Eric Wind30
29Roy de Vries29.89
30Joachim König29.29
31Frank Heinen24.98
32Jan Sobottka24.83
33Hans Kleingeld23.32
34Frederik Schukken22.98
35arie de bie20.01
36Martijn van der Pauw4.94

WAUW! We waren al vroeg op het water. We waren namelijk al om 10:00 uur op het water. Helaas was er in de ochtend te veel windgaten om goed de run op te kunnen bouwen, want het was toen erg vlak.

In de middag waren de omstedigheden erg heftig! Heb tussen 13:00 en 15:00 1 goede run kunnen maken de max was 67,57 en dat is weer sneller als de vorige keren dus een pretje!

Heb nog nooit zo veel wind op horst gezien! :-)!

Grtz Björn

Ik ging om mijn record te breken , maar ik brak bijna alles behalve mijn pr.
Aardige poeier wind.
Ik startte met mijn Sailloft Ultimate 5.6 icm met pd 43 en een nieuwe vin Hot Rod 21.
Letterlijk mijn eerste run ging als de brandweer en accelereerde als een dolle.
Helaas , helaas ik weet niet wat er gebeurde maar ik werd wakker eeneind van mijn setje en moets even wachten tot die zwarte vlekken uit mijn ogen waren.
Achteraf file bekeken en ik ging 78.22 km/u en een seconde later 1.188 km/u

Toen was ik eigelijk direct klaar.
wel geporbeerd om de draad weer op te pakken maar ging niet.
 

Wel gekeken naar de toppers die als op rails voorbij schoten,  respect.

May-be next time 

Zooh dat was een lange tijd geleden dat het zo hard waaide. Ik moest erg wennen aan de omstandigheden. In het begin vond ik runs in de 60 al hard, ik had geen controle. Later ging het gelukkig wat beter. Meer van dit soort dagen graag.

Het surfvirus was toch sterker dan het vogelgriepvirus.... ;-)  Even twee rakjes wennen aan een maand niet surfen, een ander board en een ander zeil. De eerste run was veelbelovend met meteen een pr op de max en 68 gemiddeld. En toen helaas een 'laagwaterwieraandevinpleuropmnmuilactie' met als gevolg een scheurtje in het zeil. Helaas pindakaas... ;-)

Sessie 63: niet vooruit te branden vandaag, kortom volgende keer beter!

Was genieten op het water. Top om te zien hoe een ieder over het water knalde vandaag. Was zelf niet Fit genoeg, om snelheden eruit te halen. Leermoment voor mezelf PD53 volgende keer inruilen voor de Fanatic speed met deze omstandigheden. Respect voor Bjorn...GOED GEVAREN MAN!

Dat ging als een kogel. Prren gevaren ! Yesss.  Het tweede rak was het meteen bingo; een 500 meter van 76 km /uur. Net geen max van 80. Dat doel blijft dan dus staan. Het viel me niet tegen na zo'n lange tijd niet op de speedset te hebben gestaan.  Voor iedereen met een pr gefeliciteerd !!

Geen vertrouwen op het speed setje, dus in plaats daarvan op save met wave setje  en 3.5 gevaren en zelfs daarme met de handrem er op, Posting voor de statistiek...

leuk dagje horst, totdat ik er achter kwam dat de pees van de baseplate aan het doorscheuren was, de 5.9 icm de pd 48 was alleen in de iets mindere harde vlagen op het water te houden, en hard waaide het wel.

Einer der kürzesten Surftage 2016. Ich hoffe da kommt noch was.

WIND since a long timeYEAAAAAAAHAAAAAA.

It was a nice day but my speeds are not good enough. Had a hard time to get used to the conditions and my board was pushing down in the real gusts which caused some almost crashes...probaly a combination of the wrong fin and not enough downhall and no mussle power.

Heerlijk onstuimig dagje met een batterij aan pr's. Heerlijk gevaren met mijn nieuwe sokken van opa John :)

Wat een bak wind.8 maanden geleden met speedspul gevaren, dat kon ik merken.Red tevreden, met name met de max van 80,1 km/u.Omstandigheden waren uitdagend,

Conditie - voor zover die er geweest is - bleek op het laagste peil van dit jaar te staan. Veel runs verpest door wier of minder geluk met de vlaag. Heel blij met 2x een max van 87 en de pr op de max run.

Snelste Strand Horst sessie voor mij. En 2de snelste tijd ooit.
Eerste keer met mijn evo6 maat 5,4m2. Super lekker zeil.
Om wat controle te krijgen met een wat langere HotRod 23 cm asy gevaren. Dit werkte goed omdat ik ook tijdens de heftige vlagen veel controle had. Ik merk wel dat deze vin iets minder hoge eindsnelheid heeft. Vandaag was controle belangrijker dan een snelle vin. Misschien dat ik een asy 21 HotRod er bij ga aanschaffen speciaal voor dit soort heftige Strand Horst sessies.

Heerlijke middag, was eerst bang dat het me niet meer zou lukken, maar na een poosje ging het toch weer zoals ik gewent ben. Te lang geleden dat ik onder deze omstandigheden heb gesurft.

Noodgewongen de stormvlagen niet mee gepakt, maar daar was ik niet de enige in.

It has been way too long since the last time I have been surfing so everything was a bit rusty. Water was flat, wind was hard, conditions difficult. Super day.

Yessss, Horst PR op max en run, erg blij mee, helemaal na de trage start vandaag van mij. in het begin toen de wind nog niet echt doorblies nog niet het vertrouwen om vol gas te gaan met de set, omdat ik toch echt veel vaaruren te kort kom. Later werdt de wind echt te hard om de 48 met 5,9 op het water te houden, dit in combinatie met geen vertrouwen maakte de middag in eerste instantie niet mooier. geleidelijk werden de gaten tussen de hamervlagen wat meer en langer, en ik kreeg langzaam meer vewrtrouwen, de laatste 2 runs waren dan plotseling erg lekker en makkelijk, de allerlaatste was dan ook nog een 82 max display, dat is voor Horst een PR, en dat maakt de dag echt goed. Erg genoten weer van dit natuurgeweld.

het duurde een eeuw voordat ik er weer vertrouwen in had, mijn eerste echte run was dan wel meteen raak met een nieuwe PR op 10s:) daarna meteen nog 2 runs boven de 76. ik was aardig op koers voor een pr op avg maar de pijp raakte al snel leeg helaas. Toch een mooie dag!

Om een of andere vage reden pakt GPS results mijn 2 snelste runs niet :(

Gemiddelde moet 77,46 zijn met snelste run 79,66 avg

 

Lastige dag, toen ik het water opging meteen snoeiharde vlagen. Geen fijne omstandigheden om de Evo6 voor de eerste keer te proberen. Heeft me flink wat tijd gekost om alles goed te trimmen en in mijn comfortzone te komen. Had zoveel harder kunnen gaan.

Smoking water, smiling faces!

First time with the 5.2 and it is what I expected!

Normally I need to stop runs as the 5.6 has a lot of power, with the new 5.2... I can continue :)

82 max yeah...voor het eerst over de 80

Gemiddelde ook omhoog van 70 naar 72

Ook voor het eerst assy en voor het eerst met de reflex 7. 

Het is dan wel weer wennen in deze omstandigheden, in het begin dacht ik,  echt waar ben ik mee bezig maar na een paar runnetjes kwam het gevoel wel weer terug.

Moeilijk dagje met buitgewone omstandigheden. Helaas maar een paar goede runs kunnen maken de vlagen waren echt teveel. Door de ondiepte veel moeten lopen en kon ik niet goed wegkomen. Maar heb mij zeker goed vermaakt,

BIG Day in Strand Horst with Christian.  very gusty But very good speed

Dagje om veel "nieuw" spul uit te proberen. Eerst de isonic87 met SS25 en de 7.0 erop, in het begin stonden er vele stil dus een maatje groter was goed. Giek met nieuwe grip was prima en de balans was direct goed. 4e rakje terug direct de hoogste top van vandaag met 68,65 en een run van 66,25 heerlijk ruim, toen stond de wind nog redelijk zuid. Daarna richting de kant om de w54 te proberen. Maar de wind nam flink toe dus ander zeil nodig. 6.4 overgeslagen en dus de 5.7 erop. BPF26.5S vin eronder maar dat voelde niet goed. Terug om er een SS23 onder te zetten en dat was beter. Omdat de wind steeds verder draaide en toenam uiteindelijk ook maar de Vapor 5.2 opgetuigd. Maar zelfs die was in de harde vlagen nog te groot. Het was lastig timen om een goeie run te kunnen maken, hardste vlagen ontwijken maar genoeg power om lekker te knallen. Ik zag RJ een hele mooie run maken (73+ max), maar toen ik er een halve minuut achteraan kwam moest ik de run afbreken vanwege een mega vlaag. Fris maar niet koud dankzij de cap. Camera stond te hoog en was even wennen met de nieuwe bediening. Lekker "getest" vandaag.

Wind in de vlagen voor mij te hard. Na meer (max) downhoal ging het beter. Geen gijp gelukt, hard werken, dikke crashes, maar de voldoening was er zeker. Zowel water als lucht temperatuur was goed te doen.

Had vlgs GPS alpha van 41,8??? geen gijp gedraaid...?

En het was uiteraard gezellig met Eric, Roy, Bertil en Martin. Soepje van Bertil was top!

Leuke surfmiddag. Harde wind. Eerst waardeloze tijden tot op een gegeven moment 74/75 runs kwamen, vervolgens mij mooie 80,27 run.

Nu met de juiste runs en avg!

Lastige dag voor mij. Kon de 5.4 niet gebruiken want nog geen giek :( 

Daarom met de 5.8 gevaren. In het begin erg wennen aan de Evo6 en veel tijd verloren aan de juiste trim. Plus de harde wind hielp ook niet echt om het juiste gevoel te krijgen en bijna een jaar geen fatsoenlijke sessie op de 45 zal ook niet bevordelijk zijn.

In afnemende wind nog 3 snelle runs gezet. Had zoveel meer in kunnen zitten. Snel opzoek naar een kleine giek voor de 5.4 ;)

Session with wave gear at Strand Horst. Water was too low to really windsurf with trust. Got weed on the fin regurlarly but.... first time over 32 knots since quite some time

Tja, kan nu wel van alles gaan schrijven dat het harder had gemoeten... Aan de andere kant, na 3 maanden niet varen was dit toch wel errug lekker. Volgende keer, toch grotere ballen mee nemen ;)

Voor de statisteken. De stormachtige wind van afgelopen zondag.

Het surfvirus was toch sterker dan het vogelgriepvirus.... ;-)  Even twee rakjes wennen aan een maand niet surfen, een ander board en een ander zeil. De eerste run was veelbelovend met meteen een pr op de max en 68 gemiddeld. En toen helaas een 'laagwaterwieraandevinpleuropmnmuilactie' met als gevolg een scheurtje in het zeil. Helaas pindakaas... ;-)

NEILPRYDE