gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Peter de Wit36.95
2Johan Huitema35.85
3Gerlof Hansma35.7
4Sander van Huizen35.69
5Dirk Jan Knol35.32
6Bram Kloosterman34.53
7Tim Schell34.15
8Halewijn Vermeulen33.88
9Rene Mienis33.56
10Marcel Braas33.3
11Michel Meijer33.16
12Eric Kamminga32.08
13Chris Schouwstra30.89
14Rudie van der Weij30.89
15Tom Venema29.39
16Theo Haarsma29.31
17Pieter Bosma29.17
18Marcus Stevens28.86
19Janny Huitema28.24
20Harm Wierstra28.12
21Romy-Anne Reenders27.31
22Jan Zeinstra25.02

samen met Knol al vroeg bij de Houw. Voor mij al weer een tijdje geleden dat ik hier gevaren heb. Ik vond het niet vlak . Kon achterin geen runs op maken. Heb alle runs voor naar de weg gemaakt.  

was lekker even. Eindelijks weer eens met wat kleiner matriaal gevaren.

later veel bekende gezichten op het water

Sessie 48; tweede ouderwetse zomerse Houw sessie met vele bekende gezichten. Display gaf nog 70,05 km/u (max 1 sec), en dan is het een echte speedsessie..! :-)

Lekkere @ sessie!

Lekkere @ sessie!

in de put nog een snelle run kunnen maken en een max van 70 op de display. Na 3 katapults in de chop door toch door te versnellen terwijl je ziet dat er dikke golven aan komen en een gebroken giekkop gestopt. Ik snap ook niet dat ik niet wat voorzichter ben maar eenmaal in een run gaan alle kleppen voor, luiken dicht en is er alleen nog maar dat....dat ene waar we het allemaal voor doen maar waarvan we niet weten wat het nou echt is ;-)  

Kreeg de set niet zo aan het vliegen zoals ik graag zou willen. Lastige chop vandaag. Het weer en gezelschap waren dan wel weer goed.

Eindelijk een lekkere sessie, net nog even voor het werken. Genoeg wind om me te vermaken met 7.0, mag dit elke dag? :)

Kon de trim niet echt vinden, had even geprobeerd om de verlenger wat langer te zetten zodat ik meer downhaul kon geven. Hierdoor kwam het hele zeil wat hoger te liggen. Voor mijn gevoel niet gewerkt. Wel prima snelheid, gemiddelde komt in mijn eigen top 3.

Lekker choppy weertje.. !

Op advies van Johan Huitema mijn mastvoet iets naar voren gezet. Een paar lekkere runs achter Johan en Gerlof aangevaren.. Heerlijk! Al waren het niet de makkelijkste omstandigheden. Had eerst de w49 eronder maar die was toch iets te klein.

Fijne reis terug Theo! En... volgende keerr.....

Leuk middagje met veel bekende gezichten. In het begin de 50 met de 24 gps6 gevaren, maar die was te stijf voor deze omstandigheden. Het wou maar niet sneller dan 64,99 gem. Toen de 89 met de 27 caspar ultra gepakt, hier niet sneller meegegaan, maar wel wat verbetering qua runs, toen zat ik op 65,2 en moest ik nog 0,2kmh om Dirk Jan te verslaan. Toen maar de x2w eronder gedaan, dat liep beter, daar eigenlijk alle runs wel mee neergezet. Niet wetende dat de ouwe Huit geen 64-65 gem had maar ook in de 66, te vroeg gestopt dus :-(.

 

Voor de 3de keer op de houw gevaren .
Eerst met de mxr 26 in het ondiepe niet vlakwater geweest,niet veel succes ,met de vin geen grip genoeg .
Na de pauze de bpf s29 er onder en naar het diepe gedeelte dat voelde gelijk vertrouwd. lekker gevaren. 

Tegen beter weten in de loft 6.3 met FF50 gepakt in de hoop dat de wind zou toenemen en ik eindelijk eens dit zeil gepowerd kan uitproberen, Helaas het mocht niet gebeuren. Later nog even met Peter zijn Falcon 89 gevaren, dat ging lekker en de snelste run mee gevaren. Achteraf toch 7.0 moeten zetten, Volgende keer beter.

Het waaide harder dan donderdag maar het ging langzamer. Een hele dag lopen vogelen hoe dat nou kan. Mastvoet verder naar achter gezet. GPS_6 30 eronder in plaats van de Hurri Weed 3 26. Maakte allemaal nauwelijks uit. Toen twee centimeter downhaul erbij. Dat ging wel een stuk sneller, scheelde 3 km/u. Maar de pijp was leeg en echt snel ging nog steeds niet. Volgens mij kwam het door de pittige chop. Die was steviger dan donderdag. Verschil is dat ik er nu wel overheen durfde te rammen, eehhh hotseklotsen.

Op de kant wat tips gevraagd van de cracks. Iets om uit te proberen de volgende keer. Want Janny zit me veel te dicht op de hielen. Die gaat echt hard vooruit.

Leuk om weer een op de Houw te varen.

De futura doet het goed over de chop.

6.3 te klein, maar prima om te expirimenteren ! in ieder geval blij met een redelijk makkelijke max.met rdm.

6.3 te klein voor goede 10 sec runs, 

Avondsessie na het werk. Even afwisselen met Pieter geloof ik :P

Wind werd al heel snel te weinig voor 7.0. Leuk met Wilko gesurfd en gebattled ook al was het erg lowwind.

veel golven maar blij met nieuwe pr

kleine board niet mee, na 2 jr niet op de houw geweest en eerst maar even de ondieptes verkent. de 27 was te krap en heb een hotrod 31 eronder gezet maar kon mn draai niet echt vinden en maar halve wind wat gevaren. 

Heerlijke  sessie op de Houw, s morgens al vroeg heen met Bram Kloosterman.  Lekker gevaren al was het behoorlijk bumpy. met 20 graden meer zuid er in ca 220 graden is het wel vlakker. Veel bekende speeders vandaag  op de houw,  was weer gezellig om 14:00 van het water  dus in de middag  geen  runs meer gezet.    de 500 meter was dan toch nog goed voor een 2 e plaats. Nice. Opvallend zijn de runs met maar 26/100  tussen Run 1 tm 5. Zo vlak heb ik geloof ik nog nooit gevaren.

lekker vroeg op de Houw aangezien er weer allerlei verplichtingen zijn deze dag. Paar uurtjes kunnen varen maar helaas niet mijn kleine board meegenomen, wat achteraf beter was geweest. Kon er niet het maximale uit halen en achteraf de verkeerde vinkeuze maar had geen zin en tijd om te wisselen.

Lekker dagje hoor!

Tegen beter weten in de loft 6.3 met FF50 gepakt in de hoop dat de wind zou toenemen en ik eindelijk eens dit zeil gepowerd kan uitproberen, Helaas het mocht niet gebeuren. Later nog even met Peter zijn Falcon 89 gevaren, dat ging lekker en de snelste run mee gevaren. Achteraf toch 7.0 moeten zetten, Volgende keer beter.

Leuk om weer een op de Houw te varen.

De futura doet het goed over de chop.

GUNSAILS