gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Barry van Lingen32.87
2Onno Pierik32.33
3Kees Heuvelman32.07
4Barry Klasens31.79
5Jan Hattuma31.53
6Jan Duiker31.51
7Jeroen de Wever31.37
8Rob Allersma30.4
9Mark Baakman30.33
10Kees Jaket29.73
11John Overmeer29.33
12Eric Wind29.1
13Frank Langhorst28.9
14Arthur Wind28.19
15Jan Broekhuizen28.19
16Aart Veerman28.09
17Frans Schroder27.25
18Anton J. Geesink27.02
19Arno Neuteboom26.98
20René van der Weijde26.88
21Frederik Schukken26.75
22Jasper Kimenai26.24
23Benjamin Hoogers26.13
24Jos Herfkens25.76
25Rudi Hekman25.73
26Andreas Schaefer25.59
27Rene Stoel24.97
28Eric Baardman24.86
29Juliska van der Plas24.1
30Jan Willem Soepenberg23.7
31Douwe Jan Pel23.62
32Maikel Bongers23.37
33Roland Herwijnen22.34
34Sander Derksen22.11

Om 11 uur aanwezig , nauwelijks wind en zeker niet genoeg voor mijn 115 .   Om dat ik er toch was maar een mooie combinatie samengesteld  , mijn 8.5 Blade i.c.m. Falcon Formula board.          In het begin was het lekker cruisen maar rond half 3 ging de knop om en begon het flink te waaien zodat het redelijk rodeo rijden was met het gote board.  Heerlijk gevaren  met deze set , perfekte licht weer combi  Gemiddeld ruim sneller dan mijn snelste sessie ooit met een FW board alleen geen FW zeil en geen FW vin, dus geen FW record.

Lekker weertje en gelukkig trok de wind ook nog wat aan. Prima surfdag in de shortarm. Nog wat foto's en filmpjes gemaakt met de Gopro, straks ff wat in elkaar flansen.

1ste dag van mn vakantie is top, morgen weer! Lekkah!

Lekker dagje alleen dat wier moesten ze afschaffen.  Begonnen met de 133 en 9.0. Later trok de wind aan een nog even gevaren met de 111 en 7.8

Korte testsessie met Starboard Isonic 107.

 

...toch nog een lekker windje aan het einde van de middag...

Dat waren nog een paar lekkere  'afterwork' vlagen. Vanaf 17:00 op de plas. Eén rakje met  choco 38 gevaren, board liep super los. Maar bij de strandjes absoluut niet te doen door het kl...en bodemwier. MXR 30 weedspeed er maar onder geschroefd. Tja, loop goed, maar toch minder boardlift... Weer geen alpha, terwijl ik opnieuw een aantal (voor mijn doen met elleboogproblematiek  wink ) redelijke gijpjes had. Morgen weer/meer? Lekker dagje vrij van telstarsurf&kitecenter.

smiley

Eindelijk weer eens een dagje met lekkere wind op Horst! Om drie uur / half viier draaide de wind wat naar NNW en ging 'ie aan. Nog lekker in shorty gevaren!

Ca 13.00 uur het water op, maar de wind wilde maar niet aantrekken, heel anders dan voorspeld Tegen 15.00 uur begon het dan eindelijk toch te waaien, en toen heerlijk gevaren, voor het eerst met de Manta 69. Board vaart zoals verwacht erg makkelijk, en ook downwind door de chop bij de vaargeul ging prima.  Bij het afstappen vlak voor het strandjes helaas onhandig terecht gekomen, heteen een behoorlijk pijnlijke, en inmiddels ook dikke enkel opleverde. Zal wel verstuikt zijn, hopelijk trekt het snel weg.

Eerste uur 3 keer geplanneerd. Om half 3 kwam een donkere wolk over en daarna trok de wind flink aan en is tot 19:00 niet meer weg geweest, Toch nog een heerlijk middagje smiley

Lekker gevaren met Sander,Rene & Frans

Een namiddag sessie na een klusdag thuis. Ik had meer wind verwacht, de 7.6 was medium gepowered. Desondanks liep het lekker.

Alles puur op lichtweertrim gezet, had ik vol moeten bijstellen, niet gedaan.Liep niet.

Eerst leek de wind niet door te komen maar in de loop van de middag stak er toch een aardig windje op waarmee leuk viel te surfen. De nieuwe Loft liep vandaag al beter als van de week maar ik heb het gevoel dat er toch nog wat te verbeteren valt.

Heerlijk gesurft vandaag. Bij aankomst rond 1300 was het kansloos. Een beetje praten en later de 7.6 opgetuigd. Ik mocht op een board van Armand varen (thanks Armand!), een Falcon 104 uit 2008, met een Select SL7 39. Nou dat planeert wel even een stukje veel eerder aan dan m'n eigen board. Op een gegeven moment zag ik een grote donkere wolk. Toen heb ik in het water de 7.6 een cm meer downhaul te geven, met de hoop dat het dan wat lichter an zou voelen. Want een 7.6 is nog steeds niet echt mijn ding. Maargoed, niet planeren is nog erger ;-) En inderdaad begon het even flink te waaien, dat was erg lekker.

Aangezien het open trok en de wind bleef ben ik snel naar de kant gegaan m'n eigen board halen. Want het leek perfect voor een eerste echte sessie met de TR-9 7.0 en mXr UFO 36. Ik heb verschillende settings kunnen proberen en heb al wel een idee wat halve wind goed vaart en wat ruime wind goed vaart. Zometeen maar even prutsen en de vario outhaul er weer op zetten. Uiteraard werd de wind wat minder en wisselend. Vandaag was het verschil tussen basiswind en vlagen niet zo groot. Helaas was de basiswind regelmatig gewoon te weinig. Aan de andere kant scheen de zon volop, heerlijk! :)

Over de vin ben ik inmiddels enorm tevreden :) Met een bepaalde halvewind setting van het zeil, mastvoetpositie en de trapezekoordjes vaart het geweldig. Heel mooi rustig los en soft voor m'n achillespees. Dit terwijl het board erg snel loopt. Een vereiste is wel dat er voldoende wind moet zijn om lekker gepowered te varen.

Op een gegeven moment, 5 uur a half 6, ging het weer harder waaien, flink gepowered met de 7 meter. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk km in een uur te varen. Helaas was na een dik half uur het beste er vanaf, het werd soms matig planeren en op een gegeven moment gewoon in het water wachten op wind. Helaas, mislukte poging. En helaas heb ik de stevige wind die er stond dus niet gebruikt om wat meer ruime wind te varen en de UFO testen waar die voor is bedoeld. Na het bekijken van de track heb ik nog wel een tweetal 59 runs vlak voor een gijp...

Dus voor de weedspeedrace eigelijk helemaal niets vandaag. Wel heb ik lekker gevaren :)

Topmiddagje. Beetje laat gestart om half 5, maar gelijk de wind vol in de zeilen. Heerlijk gevaren.

Blijkbaar de beste wind eind vd dag gemist (op de 5min buienwind na dan). Jammer, morgen nieuwe poging smiley

lekker gesurfd, maar ik ben wel een keer toe aan echt goede windcool

De wind kwam vandaag onverwacht goed door. Oftewel m'n board en zeil waren aan de wel erg grote kant. Toch maar mee doorgevaren want ik wilde weten wat deze combi waard was in deze omstandigheden. De conclusies zijn dat je redelijk gesloopt ben na ruim 3 uur nonstop varen en dat de dikke wiervin nauwelijks spinouts kent maar bij  hardere wind wat remmend werkt en ook stevig blijft verlijeren.

Toller Tag, hat echt Spass gemacht.

Helaas moest ik vroeg weg, daardoor de beste wind gemist. Morgen een nieuwe kans.cool

Mission completed. Pr op Afstand 122 km.

Na vanmorgen terug gereden te zijn uit mechelen, in de middag weer het water op. heerlijk gevaren met de KA kult 5,8 en de tabou 3S 106.

Korte sessie, maar had het niet willen missen.

Was een lekker surfdag al had ik kleiner set moeten pakken.

Een mooie dag voor de km en voor het eerst dit jaar 76,66 km afstand kunnen maken.

In de ochtend viel de wind tegen, in de middag om +_15.30 toen het een keer echt flink begon te waaien tijdens een overtrekkende bui heb ik mijn mast gebrokenangry, eerder die dag toch nog mijn pr max verbeterd.   

Vlagerige nw windje,en nadat ik om 17.00 uur afgetuigd had trok de wind aan.

Helaas,wordt tijd dat het weer eens echt gaat waaien.

 

SURFCENTER