gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Dirk Doppenberg35.66
2Kees Heuvelman33.92
3Eric van Cann31.85
4Dirk de Groot31.62
5Andres Baas31.58
6Rene Stoel31.37
7Laura van Beckhoven30.73
8Simon Dijkstra29.98
9Mark Spierings29.2
10Jeroen de Wever29.17
11Rene Scholing28.99
12John Overmeer28.89
13Adam Bakker28.34
14Marcel Mulder28.27
15André Oost28.14
16Rik Tigelaar27.6

Nice lunch session with one hour queit some gust,

modena 68 was superior in these conditions.

hopefully Sunday some stronger breeze ??

Een dagje horst voor de verandering. Lekker gevaren tot de wind inzakte. Mooie combinatie met de manta en 7.0 venom.  horloge ga nog 60 aan dus dicht bij de PR maar helaas. Volgende keer beter.

Weer een korte maar leuke surfsessie.

Erg vlagerig met windshifts maakten het wel aan de wind varen elke rak.

 

Vandaag Point 7 ac1 7.1 mogen testen van Dirk. Nogmaals dank Dirk

Wat ik met mijn eigen zeilen niet gewend ben is de power van dit zeil in het onderste windbereik. Veel controle in de vlagen en accelereerde vanmiddag comfortabel richting de 70Km/h

 

 

 

Eventjes op het freeride boardje gevaren, wind kakte behoorlijk in

De wind ging er al snel uit. Af een toe een vlaag. een paar keer stond ik zelfs overpowered. verder toch even kunnen planeren.

Was weer lekker

En weer kwam de wind niet door zoals werd voorspeld, dan maar met groot spul het water op en zowaar een paar mooie vlagen gepakt. Met recht een paar :) Maar ach even lekker after work ontspannen.

De voorspellingen waren flink 18-30kn maar ik had al gelezen dat de wind waarschijnlijk aan de kust zou blijven. Gelukkig ook nog even de 72 en de 7.9 in de auto gegooid, waardoor ik toch lekker heb kunnen varen. Er zaten leuke vlaagjes tussen. de mastvoet iets achter het midden gezet waardoor het board wat losser ging lopen waardoor de snelheden boven de 55 kwamen. Het zeil op -2 en niet te veel outhaul stond er goed op.Hoogte lopen ging ook prima, er stond voldoende wind. Kon zowel de runs het water op en terug maken. Met deze zuiden wind erg mooi vlak.

Jammer dat het niet echt poeierde maar lekker om weer op het water te zijn. Na 16:00 zou de wind eruit gaan en het werd idd snel minder, dus toen er maar af gegaan. Andres bleef nog even doorgaan en pakte nog wat wind mee die weer kwam opzetten. Net voor de regen alles ingepakt.

De windverwachtingen waren super. 18-28 knopen een ZZW richting, perfect voor Horst.
Hoewel de laaste tijd de windverwachtingen niet echt uitkomen, was er wel een twijfel.

Nog een beetje werken en dan mijn nieuwe kar inpakken. Dat duurde wat langer dan gepland. Zo lang dat ik eigenlijk niet meer wou gaan. De wind zou afnemen en de regen toenemen.
Simon was net zo laat en ging wel, dat maakt voor mij altijd een boel goed.

Eenmaal daar gingen net alle speedies weg, de wind was gaan liggen. In de hoop dat er toch nog at wind terugkomt de 8.0 opgetuigd en de 115 gepakt. Ik vind dit een heerlijk setje maar de omstandigheden zijn vaak niet zo dat ik dit setje pak.
Simon ook zijn medium setje opgetuigd en rond 15:45 het water op. Er waren al wat vlaagjes en dat werden er steeds meer. Het werd zelfs leuk. Na een tijd dipte de wind en dobberden we een tijdje, en verhip de wind trok weer aan. Nu zelfs nog constanter, de vlagen waren al wel wat minder hard.

Uiteinelijk 38 km gevaren en dat is voor mij op Horst best veel.

Mooie sessie met Simon.

mastvoet op 125.5, 8.0 op 34 en dan -3 (netto -1), giek op 5

Efficient gevaren met een set die aan de krappe kant was, maar ik had geen tijd om te wisselen naar de IS63 want dat had echt super gelopen, moest weer op tijd thuis zijn. Weer heerlijk gevaren op het wolderwijd.

Efficient gevaren met een set die aan de krappe kant was, maar ik had geen tijd om te wisselen naar de IS63 want dat had echt super gelopen, moest weer op tijd thuis zijn. Weer heerlijk gevaren op het wolderwijd.

Alpha Racing

GUNSAILS