Gps-speedsurfing
No data found

Verkeerde richting op de houw, teveel zuid. Daardoor erg choppy. 

Gelukkig GPS doet het weer na problemen van afgelopen zaterdag.

Afgezien van dat was dit een zeer ongelukkige beslissing om weer voor het eerst op De Houw te varen dit jaar. Alle omstandigheden die dit een prachtige speedspot kunnen maken zaten tegen. Namelijk de windrichting Z tussen 190en 200gr. De zeer hoge waterstand en de golven vanuit het Ijsselmeer rolden zo de  De Houw binnen ,wat ik niet eerder had meegemaakt. Eigenlijk meer geschikt om te waven. Voordeel van de vroege start 6.00 vanmorgen was dat ik nog wat aan de dag had en zat alweer om 10.00 aan de koffie. Volgende keer kan alleen maar beter.

Eerste surfsessie op de houw voor dit jaar jaar zit er weer op. Was heel erg choppy met deze richting. Met speedboard varen had niet zoveel zin, dus de sx 58 maar gepakt met 6.3 en 31 cm vin. Hierdoor kon ik niet boven de zandbank surfen, maar daar waaide het toch minder hard. in de middag werd het water iets beter bevaarbaar maar zakte de wind ook iets in. Sieger koos voor 7.0 en kon daardoor net de vlagen wat beter benutten. Ondanks dat het bijna de hele dag regende toch mooi gesurft.

Samen met Twan, Sybe en Sieger gevaren.

De hele dag non stop regen. Wind uit de verkeerde hoek en een grote klotsbak. Moeilijk en gevaarlijk maximale snelheden te behalen. Toch een mooie middag gehad met Wilko, Sybe en Twan die eerder weg moest. Spotrecord 2017 De Houw? ;-)  

NEILPRYDE