gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Hendrik de Jong39.49
2Luc Salomons38.48
3Sander Wiltschut38.04
4Sander Wiltschut37.79
5Tjitse Spitse37.59
6Jochen Winkels37.52
7Gijs van Driel37.41
8Carsten Hanke37.29
9Anne Fahner37.26
10Manfred Malcorps37.24
11Eric van Cann37.21
12Paul Salomons37.18
13Jan Tjeerd ten Hoeve37.17
14Tim Schell37.13
15Rob Allersma36.99
16Nils Bach36.7
17Luuk Stevens36.67
18Andries Keulen36.5
19Jens Salomons36.42
20Adam Bakker35.81
21Christoph Deus35.45
22Jurgen Verdurmen35.26
23Edwin Roestenburg35.04
24Marc Roosendaal34.89
25Frank Buikstra34.84
26Gerard Verbree34.78
27John Overmeer34.4
28Thomas van den Heuvel34.25
29Jan Torringa33.05
30Ard Krikke32.94
31Erik van Boggelen32.41
32Karel Abel31.73
33Karel Abel31.7
34Piet van Atten26.35
35Mike Walsarie Wolff26.08
36Nicole Skodda15.64

Het schaatsseizoen toch maar een keer onderbroken voor een korte maar leuke surfsessie. Twee keer 70+ max vandaag :-)  Lekker!!

Even lekker uitwaaien. Jens en ik hadden maar anderhalf uur tijd op het water, maar het was de moeite waard.

Heerlijk gesurft. Het was erg ondiep door de harde Zuidwester. Verschillende keren bij het starten en het vaart verminderen door een wierhoop gecrasht, maar gelukkig niet op volle snelheid.

...het belangrijkste: ik heb het geprobeerd en ik leef nog (zelfs geen schade aan mens en materiaal)!!!

Karpathoswind@Horst, alleen niet met een 3.0 wavezeiltje, maar met een 4.9 Camberzeil en een paar graden minder. In het begin durfte ik bijna niet eens optestappen, maar met waterstarttechniek ging het prima, ook aanplaneren lukte, maar geen sprake van speed. Wel relaxed  gecruised en heel blij over TOW, yeah!

Eerste sessie dit jaar en ben na 5 uurtjes dan ook bek af, haha. De dag eigenlijk verkeerd gevaren qua boardkeus, begin van de middag toen het het meeste waaide en heel choppy was begonnen met een PD 53 speed en na 2 uurtjes terug gegaan omdat het erg moeilijk en oncomfortabel was. Na de break board gewisseld voor een PD 92 slalom en die liep super ,vrij en makkelijk . Vanaf 2á 3 uur zakte de wind weer wat en werd het vlakker en was de speed eigenlijk een betere keus geweest.....Maar alles bij elkaar super gevaren en ben tevreden met de resultaten. hard varen gaat steeds makkelijker en begin gewend te raken aan maxen van 68.....

Begon al geblesseerd aan de sessie, pijn was al vrij snel niet meer te harden.had een mooie uitslag kunnen worden anders, denk in mijn gem zeker 3km/u harder was gegaan met geen protesterend lichaam.Balen dus.

Helaas ging de wind er uit, samen met Carsten en nog een paar het licht uit gedaan op Horst.

Eerst begonnen met de slect hotrod 27. In de eerste run gelijk keihard op m'n plaat. Dan maar weer de vertrouwde crossfire er onder. Maar het vertrouwen bij mij was wel wat weg. Heb daarna niet echt meer durven aanzetten. Ben er dan ook snel weer mee opgehouden. 

Mooi middagje op Horst wel erg choppy dus niet te gek, nieuwe Loft speedblade  loopt als een trein word ik wel vrienden mee

 

 

Moeilijk de snelheid er in te krijgen vandaag, maar toch weer lekker het water op geweest!

Het is de mooiste sport die ik ooit heb gedaan. by far

Helaas was het speedboard niet bruikbaar. Daarom het slalom board maar. In het begin eerst wat vertrouwen winnnen daarna lekker geslalomd.

Kleine PR Alpha!

Vlagerig, maar nog een uurtje lekker gevaren voor het donker werd

Lekker man!

Wind nam wat af en ik stond daardoor wat te klein opgetuigd. En waterpeil was gevaarlijk laag. Toch leuk kunnen spelen met de kleine set, dat wordt nog wat als het wat vlakker is en de wind wel constant er in staat.

moeilijker dan eergisteren meer chop hardere wind. 6.3 was aan de grote kant in de vlagen.

Eerste sessie van het nieuwe jaar. Lekkere dag met Andries op Horst. In het begin nog wat twijfelachtig maar later toch lekker achterin kunnen varen en runs kunnen zetten. Relatief choppy omstandigheden maar heb toch een top 10 sessie kunnen doen dus helemaal prima. Dag afgesloten met lekkere pizza in goed gezelschap.

Mooie dag Horst met in de morgen bijna alleen maar Drusus-leden op het water! Lekker met de 4.9 gevaren en gaandeweg mochten de vlagen wel wat steviger worden.

Grtz. Sander.

Lekker gevaren en natuurlijk choppy en wierhopen, alleen na een milde crash mijn trapezehaak gesloopt. Dit verklaarde waarom ik na de pauze zo raar op mijn board stond en kon er nog net mee aan de kant komen.

Niet fit, toch gegaan, blijft leuk om met 70 je setje los te laten en op je rug over het water te stuiteren, misschien bij 80 wel 2 keer stuiteren, volgende eens proberen.

That's the first session in 2016. I found the conditions were challenging. But had fun. Good to be on the water and good temperature.

herlicher tag in horst, zusammen mit eric, sander und luuk!

ein run hat gefehlt fuer 70er avg. :-)

sander, vielen dank fuer die tolle finne!

Montag gerne wieder! :-)

greetz jochen

Last van een spierblessure linkerarm, dus maar wavesetje gepakt.

Ff lekker uitgewaaid, wat loopt dat setje toch makkelijk en heerlijk.

lekker

Yes,

PR time for me 11 month after my last PB :)

good way to start the German Speed King 2016 :)

very shallow, still quite choppy and difficult conditions to start with.

with the good wind I took the CA 44 first but it was to choppy for that board and was not in control with quite some chop, had a Vmax of 37 knots with that, then switched to SR 49 which handled the chop alot better and despite being completly exhausted I am happy I got some good runs later when it got a bit flatter, especially happy with my 38,05kts run on Strand Horst :)

topspeeds were not that high, a couple of high 38s, so I am still looking for that 40 kts again after having done 40 in march last year and 39,08 and 39,40 in November/December, I'm quite confident that it will happen soon :) 

new KA sail worked awesome, first test today ;)

check www.windsurfblog.de for a detailed review of the day I'll put up soon

Arrived late together with Chris and decided to use the 5,6! Unfortunately the wind dropped in the afternoon and my gear was a bit small.

But even in these light conditions the 5,6 delivered well. Good start into 2016.

Arrived late together with Chris and decided to use the 5,6! Unfortunately the wind dropped in the afternoon and my gear was a bit small.

But even in these light conditions the 5,6 delivered well. Good start into 2016.

Lastig om draai te vinden

Lekker gevaren, was niet koud. Nieuwe lessacher vin duo 25 cm eronder, er nog niet uit of deze nu zoveel beter is mbt hoogtelopen als de mXr 22cm. Kon de 6.2m goed houden, in enkele heel harde vlagen bij hoogte pakken wel uit het water geblazen, maar na de mastvoet wat meer naar voren gezet te hebben, gebeurde dat ook niet meer. Of de wind was wat afgenomen. Toch geen hogere snelheden behaald, choppy en op het wat vlakkere gedeelte te weinig wind. Touwtjes blijven niet bevallen, moeite om erin te komen. 1 voordeel toen ik in een wierhoop crashte, was ik nog bezig in de touwtjes te komen dus geen schade (lijkt het). Meteen bij Telstar maar nieuwe touwtjes gekocht. Geen bekenden gezien, blijken er toch geweest te zijn, Anne en Andries, maar met die (bivak)kappen op is het moeilijk mensen herkennen.(en te /horenverstaan). Maandag hopelijk weer.

data van de GW52.

na pauze genomen te hebben en koud geworden, wilde het niet goed meer. Wind was ook afgenomen en na de crash en lang moeten wachten op een vlaag om op te kunnen stappen, waar je ook niet warm van wordt, maar gestopt.

goeie indruk gekregen van de nieuwe speedblade en de nieuwe hornet 2 van tectonics, geleend van tjitse. was een golfslagbad met grote wierbollen her en der.stond na een paar rakjes weer op de kant en zou naar huis, totdat gijs van driel van het water kwam met een big smile (heeft hij dat altijd al niet ?) met de mededeling van zit maar een paar km van mijn pr, dus jullie moeten dat ook wel kunnen ! eric van cann heeft mij overtuigd dat het wel mogelijk was om een lekkere sessie te varen, later nog een paar bekenden op het water tegen gekomen, blij dat ik toch nog gevaren heb.

Data van de gt-31, waarom de verschillen?

Grtz. Sander.

Mooie 1e surfdag van het jaar. Was al weer een hele poos geleden.

Weer moeilijk om de gang er in te krijgen vandaag, geen vlak stuk water te bekennen, wel even lekker kunnen spelevaren met de W54 van Edwin; fijn board al je eenmaal je voeten en de voetbanden hebt; die kuil in het dek rond de mast maakt het wel even wennen om je voorste voet neer te zetten.

Met de w49 begonnen maar naar 4 runs en 3 losse tanden, geloofde ik het wel, toen het hele end terug voor de falcon 89. Daar nog de snelste runs mee gemaakt. Voelt wel groot met een 5,8 maar het scheelt de wereld over de chop. Het is alleen een crime om het ding weer tot stoppen te krijgen, upwind wil hij gaan vliegen en op de tail trappen gaat ie alleen maar harder van. Tegen 4en ging het echt los met opvliegend water toen maar weer terug. 

lekker

Niet fit, toch gegaan, blijft leuk om met 70 je setje los te laten en op je rug over het water te stuiteren, misschien bij 80 wel 2 keer stuiteren, volgende eens proberen.

Lekker gevaren en natuurlijk choppy en wierhopen, alleen na een milde crash mijn trapezehaak gesloopt. Dit verklaarde waarom ik na de pauze zo raar op mijn board stond en kon er nog net mee aan de kant komen.

Het is de mooiste sport die ik ooit heb gedaan. by far

KATER