gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Jacques van der Hout43.55
2Dirk Doppenberg41.54
3Manfred Malcorps41.22
4Ferdinand Rikkers40.93
5Martijn Vos40.93
6Robert Mulder40.31
7Miguel Agerkop39.34
8Rob Allersma39.04
9Douwe Jan van der Zee39.02
10Gerwin Heeringa38.78
11Anton J. Geesink38.63
12Peter de Zeeuw38.14
13Rene Mienis37.85
14Pieter Rietveld37.82
15Kees Heuvelman37.79
16Frank Heinen37.03
17Jeroen de Wever36.42
18Johan van der Grijn36.01
19Tom De Pauw35.83
20Mark van Osch34.74
21Paul Salomons34.68
22Hendrik de Jong33.26
23Roewin Smit33.23
24Ulrich Krause33.08
25Steven van der Lelie32.19
26Jeffrey Leeflang30.67
27Rick van Dongen30.24
28Dennis De Pauw29.85
29Werner Roeers29.85
30Hans van Breukelen29.84
31Koen Wilke29.6
32Rob de Jong28.63
33Nick Soonius27.25
34Louis Pas25.78
35Sander van der Scheer25.7
36Sander van der Scheer25.7
37Martijn Kuijl24.86
38Piet van Atten23.91
Gebroken X6, maar wel voor eerst 70 gehaald dus toch een top dag met een vlagerige rot wind.
Lekker gevaren, blote voetjes was eigenlijk te koud!
Doel was een top van 80+km/u dit is helaas niet gelukt.
Niet echt op 10sec gemiddelde gevaren, maar toch nog een PR!
 Relatief korte ochtendsessie, om 11:00 uur weer werken. 1e uur liep het niet goed, had het eigenlijk al opgegeven. Daarna kwamen eindelijk is wat red tijden boven water. Gem van 71,22 naar 72,3 toe.Had ik kunnen blijven varen was het nog wel een stukje hoger geweest, begon net een beetje te lopen, moest ik stoppen helaas. Straks met de nieuwe skeg en wat meer geloof in mezelf, moet het zat harder kunnen.
Mission accomplished!

Very glad with these results after the crash from yesterday.
After I finally bettered my bad 5th run I couldn't sail back anymore so I walked all the way. My body needs rest now haha.

The new KA Race did great, I really like it!
Waardeloze wind en afnemend, regelmatig te weinig power ruime wind. De 6.2 was beter geweest Kortom een teleurstellende dag. Was er om 14.00 alweer klaar mee.
Voor de tweede dag 'kwijlend' aan de kant gestaan. Helaas nog onvoldoende hersteld na een medische ingreep vorige week. Wel een aantal foto's gemaakt vanaf het laatste en één na laatste strandje Stadsweiden. Miquel Agerkop, mail even je mailadres aan: info@eventual.nl dan mail ik ze je. Iedereen proficiat met het verbreken van de PR's!
lang niet meer gevaren, was te merken ook, geen controle en heel snel al kramp overal, zonde maar wilde geen grote risico's lopen. leuk om de familie smit nog even tegen te komen, hopelijk heb jij beter gevaren roewin !
De topdag van het jaar! Geen regen, temperatuur goed en eindelijk weer wat van die zwarte vegen over het water. Resultaat: een leuke oogst aan PR's, gewoon op mijn homespot Horst! Eindelijk, zou tijd worden sinds 2008. En dat zonder gewichts"doping"!! De slingshot is fantastisch en heeft zeker meegeholpen, samen met "Miss Lee" haar controleerbare vaargedrag. En dat een no-cam sail snel kan zijn is nu ook bewezen. Hoera! Er zit zelfs nog meer in, de omstandigheden waren best listig, vooral de run opbouwen in de chop was lastig en je moest wat geluk hebben om op het juiste moment de juiste vlaag te raken op het gladde gedeelte. Toch is het bizar, zulke snelheden in enkeldiep water... gelukkig weer niet gecrashed. Dank aan mijn klant die mij "off the hook" liet om vandaag mee te kunnen maken.
Aangekomen net voor 13.00, vlagen kwamen echt hard door. Mark had zelfs 44kn op zijn metertje gemeten rond 12.30. Toch mijn kleinste maatje 5.5 opgetuigd met de bedoeling maar even te wachten tot de wind iets zou inzakken. Dat was dus vrij vlot, want na mijn pak aangetrokken te hebben, meteen besloten om het water op te gaan.

De 5.5 was prima te doen al heb ik nog wel wat lopen zoeken naar de juiste trim mbt uithaler en mastvoetpositie.

Door de lage waterstand helaas maar een kort vlak stuk richting de kant te benutten icm de 29 vin. Had het gevoel dat in de downwind runs die ik af en toe met een mooie vlaag kon pakken, net door het wier liep waardoor het board toch wat werd afgeremd.

Moest dus wat geluk hebben met de vlagen die meteen op het vlakkere gedeelte goed erin kwamen om er van te kunnen profiteren. Helaas dan ook maar 2 redelijke runs kunnen maken, mn 3de snelste tijd.

Al met al wel weer lekker gesurft met een prettig temperatuurtje en gelukkig geen regen :-)
Hm, blijkbaar heeft mijn GPS weer niks op de SD-kaart opgeslagen. Vandaar maar even de gegevens afgelezen.

Begonnen in de middag. In het begin één toprun gehad en daarna kwam ik er niet meer bij in de buurt. De wind werd steeds minder. Op zich heb ik wel een PR te pakken, maar hier had toch zeker meer in gezeten. Over de snelste run ben ik erg tevreden, maar een verschil tussen de langzaamste en snelste run van bijna 9 km is toch wat te veel van het goede...

Setje voelde downwind perfect aan. Met de Slingshot eronder is het board supervoorspelbaar. Geen rare bokkesprongen of wat dan ook. Het zeiltje voelde downwind goed (in de paar runnetjes die ik heb gemaakt), maar upwind is er toch wel wat kracht voor nodig om alles in goede banen te leiden.
Wat zullen we is zeggen van deze sessie, tot vanochtend gewacht met mn beslissing te gaan of niet te gaan. Waterpeil zakte wel erg snel maar t was droog en waaide dus om 0800 richting Horst. 5,5 opgetuigd. Eerste run naar buiten meteen over de 70. Buiten stonden dikke golven en soms waaide het hard. Heb 100 km gesurfd en in deze omstandigheden was het best zwaar. Maaaaar wederom een PR, lekker hoor. Een kleiner boardje zou nu nog beter zijn, wie weet een manta 49. Waterstand was wel ok. Was erg rustig en soms liet het zonnetje zich nog zien.
Mixed feelings  about this day. Happy with my PB on avg and the 10 sec run first time over 70 km/h but missed or messed up to many good gusts. You had to have some luck or sail smarter, the difference with the fast guys is to big. 
Ik had denk ik iets te lang gewacht, want de wind nam al redelijk snel af.
Snelheid is dus ook zeer matig vergeleken de anderen. Had denk ik ook ietsje te veel downhaul, maar was te lui om naar de kant te strompelen.
it was a nice gusty day in horst. Not so good was that the water is not deep enought. A great problem is the Start on the beach side. Always the fin goes in th ground. So i can go fast.
Last week on thursday i was on a mission to improve my personal best Horst speed (set during usm) and to break the spot record, this mission was not a big succes.
The forecast for this morning was great again so i gave it another try.

Arrived at 7.30, Dirk was already sailing! The wind was not super strong, but around 10,30 i quite as the forecast was decreasing wind, i broke already the spotrecord and i had appointments the rest of the day.

When i was derigging the wind was increasing, after checking the wind report for Zeewolde/ Harderwijk the best wind was between 10.30 am and 12 am.

This means much better speeds are possible at Horst. Over 90 km/h topspeed and 85 average will be broken here on the perfect day, remember these words. 
Lekker gevaren?
Gusty, chopy conditions.
Going for good alpha with Atlas 4.5 and cross 84.
Lol, de GPS een keer met mijn wave setje gebruikt.
Nooit gedacht dat er nog zoveel snelheid in zat. 57km/h op een halve windse rak. :)
teleurstellende dag met een wind die in de middag flink afnam en laat dat nu net het moment zijn dat ik het water op ging.  1 lekkere vlaag gehad en verder niet veel soeps meer.

Gestart met dezelfde combie als gisterenavond.

Fout dus, de 6.2 (zelfs eventueel met de 58) was vandaag een betere combie geweest.
Slechts 2 snelle runs kunnen maken.
Veel gewandeld dus ook.

Maar kom, we gaan zeker niet klagen want het was warm en droog en er was wind en niet veel volk !!!
Bovendien genoten van Dennis te zien knallen en enkele dagen samen te chillen in de motorhome.

Nen droom.

.T
Lekker gevaren met prima temperatuurtje.
Lessacher 24 geeft te weinig topsnelheid in vergelijking met select sl07 31.
jammer genoeg moest ik om 13.00 al weer in groningen zijn, anders had er zeker meer in gezeten.
Ik was om 9.00  op het water, ik had nog wel wat meer wind aangekunt, maar in ieder geval lekker gevaren.
Je moest wel geluk hebben om de vlagen te treffen.

Zware en heftige dag op Horst. 60 km varen in deze omstandigheden is toch wel een prestatie, mijn handen liggen dan ook wel open van de vele pijnlijke blijnen ...

4.4 is eigenlijk geen zeil om snel mee te gaan , 5.4 had heel overpowerd varen geweest in de chop maar tijdens mijn runs kon ik die zeker gebruiken.

Toch de meeste PR's aan flarden gevaren. Wel spijtig dat er geen 6 de display stond ... Missle XS vaart geweldig, echt een board naar mijn hart !! Dit smaakt naar meer, véél meer !!!
 
D.
KLASSE JAC. !!!!!!!!!!!!!
Started at 13.15 h. Too bad the wind dropped after the first few runs. Had a nice little crash after half an hour. Mu wife thinks it's time for an impact vest and a helmet.
Happy with this 3th speedsession this year. Did a short run in 44 knots, but this is to much. After that the wind decreased a bit and runs where better to handle. Speeds are still improving, happy with that, again 16 runs 60+ km/h. Alpha's too wide :-(
Begonnen om 14:00 met Combat 3.3.
Was na enkele rakjes varen te klein, omdat wind sterk afnam.
Daarna na lang dubben rustig de  Combat 5.2 opgetuigd en daar toch wel lekker mee gevaren tot het licht uitging.
Laatstst half uurtje het fijnst gevaren, wind werd weer wat constanter.
Iedereen gefliciteerd met de Prren.  Heel mooi!! Het zijn behoorlijke verbeteringen!!  Het doet wel pijn dat ik pas in het tweede dagdeel aanwezig was. In de ochtend had ik zeker ook een Pr gevaren!!  IN de middag het water op met 5.0 in afnemende wind, Bah!  Tijdens het optuigen leek het nog wel aardig te stormen maar dat was toch schijn denk ik. 
Gebroken, niet gevaren zals ik had gedacht, maar zeker vermaakt aan het water ! In de ochtend echt master vlagen......eentje van 45knots gezien bij Mark op de windmeter. Ben begonnen op de Missile XS met 20cm Slingshot. Zo van; dat doe ik wel even......nou niet dus :D

Heeft me heel veel kracht gekost en daarna kwam het er niet meer lekker uit.
Naderhand met Mark, Steven en Ronald nog bakkie gedaan bij de Mac incl. Cheeseburgertje.
erg veel wind, zeil te groot, vin erg klein, wel een gave dag!
Helaas weer niet mijn dag geworden. Was gewoon te laat op het water met highwindspullen terwijl de 59 slalom met 6.2 gewoon een betere keus was geweest zo aan het eind van de middag...
Vol goede moet naar horst vertrokken zeil op gebouwd (keuze was moeilijk)5.5 was de kleinste, met herr Lessacher gesproken en deze heeft mijn een vin geven om uit te proberen.
 Zeil was iets te groot en had het niet goed onder controle met als gevolg gebroken zeil lat, deze  vervangen en weer het water op om er achter te komen dat 5.5 te klein was toch nog een leuke rak kunnen varen .en ja wel weer een lat gebroken (dus een P.R)
De vin niet goed kunnen uit proberen maar is volgens mij de moeite waard. 
Verder een dag om heel snel te vergeten 
PS:
Respect to the guys that rides >60 and > 70 km/h.

CONGRATULATIONS to the one Windsurfer that runs >80 km/h

Now I know why the swans near the beach alway put their Heads under Water:
They can't look at this. Ist horrible ;-)
Ja, ik ben wat laat, ging van Horst vrijwel direct een weekend weg.Ik dacht op tijd te zijn vrijdag, maar had toch nog 1-2 uur eerder moeten komen, Jacques kwam al van het water en Dirk was ook al zo vroeg deze ochtend.
Maar de RS 5,8 opgezet, de meeste verklaarde me gek, maar ik wou nu wel eens m'n PR verbeteren. Eerst weer wennen aan de set, trimmen, en de snelheden bleven maar oplopen en het liep goed ! Het blijft lastig de goede vlaag te pakken (lees ik moet weer meer varen...) Ik zat te hopen op de 80 max. maar daar was de wind niet meer sterk genoeg voor, de gemiddelen liepen lekker op, maar de tijd begon te dringen ik moest nog weg. De laatste run was goed voor 77.4 max met een run van 76,26 dat was genoeg voor een nieuw PR !!!! 74.85 km/h gem. eindelijk....... !!!    Snel terug, voor vandaag is het genoeg, missie geslaagd !!!

Terug varend, realiseerde ik me ,dat het allemaal zo gemakkelijk ging, met een grote grijns de spullen vlug in de trailer, voor een weekendje mountainbiken met de Boy's   

Het is nu alleen maar een kwestie van tijd ....... er zit nog veel meer in, wat een heerlijk gevoel :-)
BTW

Peter bedankt voor het posten !S

Storm,

verkeerde mast meegenomen. Moet een gaastra grind 5,4 op een 4,60 mast zetten. Met kunst en vliegwerk een variotop gemaakt, maar het eindresultaat was verre van optimaal.

Op het water was het gekkenhuis, De korte vin gaf veel spin outs. Jammer, dit had een briljante dag kunnen worden

AVANTI